Heb jij Sinterklaas al gezien?

Zaterdag 14 november kwam hij aan met al zijn knechten in Meppel. Toevallig hebben wij hem in Enschede gespot. Hoe doet die man dat toch zoveel steden en dorpen bezoeken op één dag?

Om 11 uur kwam hij aan met de stoomboot in de haven van Enschede. Daarna rond 12.30 maakten ze een rondje door de stad en kwamen rond 13.30 aan bij het stadhuis. Enschede is een mooie stad waar bijna altijd wel wat valt te beleven. Heel gezellig!

Wij zijn met familie naar de intocht wezen kijken in de buurt van het station. Daar kwamen ze ook met zijn allen langs en was alles bovendien goed te overzien. Eerste rang plaatsten helemaal vooraan, geen dranghekken. Hoe fijn!! Uit ervaring kan ik vertellen dat het bij het stadhuis altijd enorm druk is. Wel een leuk programma, maar dan moet je er van te voren al gaan staan met de kinderen mocht je willen dat je kinderen wat kunnen zien.

De intocht duurde niet zo heel erg lang, ik denk dat we er ongeveer 15 minuten hebben gestaan. Schoolkinderen liepen mee, een drumband, leuke wagens en pieten op scooters. En aan het eind van de stoet kwam Sinterklaas aan op een paard.

Bij ons is het eigenlijk een traditie, naar een intocht gaan. Als het weer en de omstandigheden het toelaten dan gaan we ergens kijken. De kinderen vinden het allemaal erg leuk, en kijken al dagen van te voren naar het Sinterklaasjournaal. Gezonde spanning!

Voor mijn dochter is het dit keer de eerste keer dat ze sinterklaas en pieten ziet. Ik denk dat ze het allemaal wel ziet maar er niet veel van snapt. Er waren een paar pieten die pepernoten over de buggy strooiden, dat was natuurlijk niet echt handig. Die zijn nog erg hard en kan ze nog niet eten. Volgend jaar beter 😉

Hebben jullie kinderen ook naar de intocht gekeken in de stad of op tv?

3 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje november 17, 2015 at 1:04 pm

  Ik heb de Sint alleen op het journaal gezien!

 • Reply Fleur november 22, 2015 at 10:55 pm

  Het ziet er altijd zo vrolijk uit zo’n intocht, zelfs als het weer grijs is 😀 Wij hebben op TV gekeken en gisteren kwam hij even langs bij ons in het park.

  Doe je mee aan mijn Sinterklaas-link-up? http://www.mizflurry.nl/2015/11/sintspiratie-7-leuke-sinterklaaslinks.html

  • Reply VolgMama november 23, 2015 at 5:53 pm

   Ja leuk! Heb de link toegevoegd 😉

  Leave a Reply