Hoe kun je geld verdienen met je blog?

Ik blog bijna twee jaar en krijg wel eens de vraag of ik geld verdien met mijn blog. Ik ontvang wel eens producten maar hoe zit dat nou, krijg je dat zomaar gratis? Kun je rondkomen van een blog? Dit moeten niet de redenen zijn om een blog te beginnen maar ik vertel je er graag iets meer over.

Bloggen als hobby? Ik ben Volgmama begonnen omdat ik al een tijdje elders blogde en het tijd werd voor een eigen blog. Het is leuk om anderen te inspireren met mijn ervaringen en tips. De reacties drijven door om verder te groeien. Als je bezoekersaantallen groeien wordt je vaker door bedrijven benaderd voor een eventuele samenwerking. Heb jij een blog en wil je er geld mee verdienen? Lees dan onderstaande tips. Natuurlijk is het wel van belang dat je al een tijd lang blogt, veel bezoekers krijgt en content hebt opgebouwd.

Affiliate programma’s en linkjes

Dit is een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met je blog. In het begin kocht ik zelf wel eens producten voor een review. Nu nog steeds meer steeds vaker wordt ik benaderd voor samenwerkingen. Als je een blog of review schrijft over een product dan kun je het desbetreffende product in je blog linken naar een site die het verkoopt. Als hun een affiliate programma hebben dan kun je daar geld mee verdienen als een lezer het product via jouw linkje koopt. Vaak is dit een x % van de aanschafprijs. Er zijn veel soorten programma’s maar de bekendste zijn LinkPizza, Trade tracker, Zanox en Bol.com.

Banners plaatsen

Ik ben hier zelf geen fan van en je zult het voorlopig ook niet op Volgmama tegenkomen. Ik ben er regelmatig voor benaderd maar ik zie het niet zo zitten. Vaak vallen ze zo op, flikkeren en knipperen ze over je beeldscherm en nemen ze veel ruimte in beslag. Niet de mooiste manier om geld mee te verdienen dus denk hier goed over na. De inkomsten worden dan berekent per klik of percentage van aankoop.

Social media berichten posten

Voor mij is dit een beetje nieuw. Soms krijg je de vraag om voor een merk of bedrijf een mooie flatlay te posten op Instagram of een bericht op Facebook te plaatsen. Je hebt hier vaak wel een hoog aantal volgers voor nodig.

Advertorials schrijven

Als je veel bezoekers hebt weten bedrijven je sneller te vinden en kunnen ze je vragen een advertorial schrijven. Soms met aangeleverde content of je schrijft het helemaal zelf. Je bepaalt hierbij vaak je eigen prijzen maar let op, bedrijven proberen vaak te onderhandelen. Zorg dat de content wel bij het publiek van je blog past want als ik hier iets zou schrijven over roze zonnepanelen zou niemand het leuk vinden, of wel?

Tip: er zijn ook sites die (betaalde) opdrachten bemiddelen tussen bedrijven, merken en bloggers bemiddelen, bijvoorbeeld Jumey, Hulc en LinkPizza.

Producten ontvangen voor je blog

Dit is misschien niet direct geld verdienen maar het is toch een extra’tje voor jezelf, je blog en je lezers. Soms krijg je een aanbod om een review te schrijven over een bepaald product. Je maakt eigenlijk reclame voor een bedrijf of merk en jij mag het meestal houden. Denk er wel over na of je akkoord gaat met een voorstel, soms gaat het bijvoorbeeld om een telefoonhoesje van 15 euro die je vervolgens ook bij AliExpress kunt kopen voor 2 euro. Vergeet niet dat er veel tijd in gaat zitten. Denk hierbij aan fotograferen, het schrijven en het testen. Dus is het de tijd en moeite waard? En uiteraard even nadenken of het product bij je blog past, vinden mijn lezers dit leuk om te lezen? Zouden ze hier informatie over willen weten? Heeft het product meerwaarde voor je blog?

Er zijn bloggers die van bloggen hun werk van hebben gemaakt en dus ook (makkelijk) kunnen rondkomen. Als je dit wilt bereiken zul je er heel veel uren tijd en liefde in moeten stoppen.

Wist jij dat je geld kon verdienen met bloggen?

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

15 thoughts on “Hoe kun je geld verdienen met je blog?

  1. Ik doe het nu als bijberoep. Ik vind wel dat er teveel wordt rond geschreven en gepromoot. Mensen denken nogal vlug dezer dagen: oh krijg jij allemaal leuke spullen? Ik moet ook maar eens gaan bloggen…

  2. Ja inmiddels verdien ik ook wel wat geld met mijn blog. Mijn freelance werkzaamheden vormen nog altijd de hoofdinkomsten, maar daarnaast schrijf ik regelmatig advertorials. Reviews van zelf gekochte dingen doe ik vrijwel niet (meer), omdat het er momenteel niet van komt in de drukte. Het is een leuke manier van je geld verdienen vind ik, vooral omdat schrijven mijn passie is en ik (toen ik ermee begon) nooit had verwacht dat dit mogelijk was. Allemaal een kwestie van hard werken, doorzetten en blijven genieten, dan komt het vanzelf.

  3. Leuk artikel. Ik ben nog helemaal niet aan deze stappen toe. Ik vind het veel te leuk mijn eigen verhalen te schrijven.
    Wel heb ik het altijd al een super interessant onderwerp gevonden, hoe je met zoiets wat je zelf opbouwt je geld kan verdienen

  4. De banners doe ik idd ook niet, vind dat zo storend. Mijn blog is echt een hobby maar ik verdien er zeker wat leuks mee af en toe en schrijf soms reviews als een product bij mijn blog past. Het moet voor mij vooral leuk blijven 🙂 geen banners dus 😉

Geef een reactie