Deze musthaves heb je als blogger echt wel nodig

Als blogger heb ik in de afgelopen jaren al heel wat geleerd. Zo kwam ik er pas na een paar maanden achter dat visitekaartjes wel handig waren, en zo zijn er nog veel meer dingen die ik als blogger nu niet meer weg kan denken.. en bovendien is het investeren erin dubbel en dwars waard! 

Ik blog bijna dagelijks op Volgmama en ben achter de schermen druk bezig met een tweede blog. Misschien hebben jullie het al gezien of gelezen social media. Naast dat er veel tijd in gaat zitten moet je ook in je blog(s) investeren. Een aantal dingen heb je als blogger van een eigen blog echt nodig. Welke dat zijn lees je hieronder.

Goede computer of laptop

Zonder computer of laptop komen er geen blogs. Ik ken er een paar die bijna alles op hun telefoon of tablet doen maar weet waar je aan begint, het is best lastig op zo’n klein schermpje om alles bij te houden. De voorkeur gaat ook naar een laptop. Die kun je makkelijk overal mee naar toe nemen en kun je buitenshuis overal gebruiken.

Goede camera en gsm

Een grote fout die beginnende bloggers soms maken is dat ze foto’s van Google afplukken en dat mag niet. Er heerst Copyright op en dus moet je de eigenaar altijd om toestemming vragen om de foto te gebruiken voor je site. Doe je niet kun je een hoge boete verwachten. Het beste is om gewoon je eigen foto’s of persmateriaal te gebruiken. En een goede camera hoeft niet duur te zijn. Als je een nieuwe gsm koopt is het van belang om even op te letten dat deze goede foto’s maakt. Mocht je je camera eens vergeten dan heb je als back-up je telefoon altijd nog. Een gsm of smartphone is tegenwoordig ook niet meer weg te denken. Even een foto op Instagram zetten of een tweet uit sturen.

Powerbank

img_8364

Ik dacht nooit een powerbank nodig te hebben maar een externe batterij is zo ontzettend handig. Soms maak ik verre treinreizen voor mijn blog om bijvoorbeeld bij een tof event te kunnen zijn. Dat neemt natuurlijk al gauw bijna een hele dag in beslag en de telefoon is vaak al leeg halverwege de dag. Wil je net een foto’tje posten, is je batterij op! Dit is mij al een paar keer overkomen en daarom heb ik nu standaard een powerbank in mijn tas als ik wegga. Ik heb zelf de powerbank PowerStar DP633 9000 mAh Wit en die werkt echt heel fijn. Hij heeft bijna de zelfde formaat als mijn telefoon en kan mijn telefoon volledig een keer opnieuw opladen. Zo heb ik dus nooit meer het probleem dat de batterij op is als ik een dag weg ben.

Visitekaartjes

Het grootste visitekaartje ben je zelf. Toch is het handig om een voorraadje (papieren) visitekaartjes bij je te hebben. Je weet maar nooit wie je spreekt of tegenkomt. En als je naar een bloggersevent of beurs gaat worden er vaak kaartjes gewisseld. Je hebt ze in allerlei prijsklassen en vormen en kleuren. Maak het kaartje niet te druk.

Een planner

Zelf gebruik ik op dit moment de Purpuz planner voor mijn blog en voor de familie afspraken heb ik een aparte familyplanner. Met 5 personen in ons huishouden en 2 blogs is het ideaal om op deze manier een beetje overzicht en balans te houden op de afspraken en de plannen. Ook kun je op deze manier doelen stellen maar daar vertel ik later meer over.

Dit waren mijn musthaves voor het bloggen. Mocht ik iets zijn vergeten in jouw ogen vermeld het dan hieronder. Dit blog bevat een opgestuurd product.

9 Comments

 • Reply Krystle/Batboy.nl augustus 8, 2017 at 6:18 am

  Ik heb nog steeds geen visitekaartjes maar dat is zeker wel handig!
  Krystle/Batboy.nl onlangs geplaatst…Een kijkje in de slaapkamer van Miss M.My Profile

 • Reply Marguerita augustus 8, 2017 at 7:12 am

  Visitekaartjes! Eeps, ik moet nog nieuwe laten drukken!
  Marguerita onlangs geplaatst…Mijn bonte beestenboekMy Profile

 • Reply Rory augustus 8, 2017 at 9:05 am

  Visitekaartjes was het eerste wat ik heb laten maken, zelfs toen de blog pas een dag online stond. En tot op heden zeker geen spijt van. Ook niet dat ik er een foto op heb laten plaatsen. Handig voor de herkenning. Natuurlijk moet je die tezijnertijd wel updaten, maar aangezien ik er nog steeds hetzelfde uitzie 🙂 Handige tip van de pokerbank. Ik denk ook nog steeds dat ik die niet nodig heb (omdat ik dichtbij Amsterdam woon) maar het zegt natuurlijk niets over hoe snel mijn telefoon leegloopt. En hoe bevalt de Purpuz planner? Ga je daar ook een artikel over schrijven? Ik ben heel blij met mijn Millie Pie Planner, maar ik ben altijd benieuwd naar ervaringen en voorkeur van anderen. Groetjes!
  Rory onlangs geplaatst…Kinderen die je boven de 40 krijgt, maken je leven compleetMy Profile

  • Reply Nathalie augustus 8, 2017 at 11:59 am

   Hi Rory, ik gebruik de Purpuz Planner nog niet zo heel lang. Dit is de eerste planner die ik voor blog- en persoonlijke doelen gebruik. Over 1 of 2 maand als ik hem langer in gebruik heb dan ga ik er zeker een blog over schrijven. Ik merk nu al veel voordelen, heb meer overzicht dan eerst toen ik alles op een notitieblok schreef.
   Nathalie onlangs geplaatst…10 dingen waar je koekvormpjes voor kunt gebruikenMy Profile

 • Reply Nicole Orriëns augustus 8, 2017 at 10:41 am

  Ik heb echt een planner nodig. Dat is mijn moleskine. Daarin houd ik bij wat ik waar heb gepost. Anders zou ik helemaal gek worden en het overzicht verliezen.

  Foto’s maak ik nog steeds met mijn smartphone.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Meisjesboeken van weleerMy Profile

 • Reply Gerdi - Blond&Bruin augustus 8, 2017 at 1:05 pm

  De planner is ideaal he, hier al een aantal maand in gebruik en nog steeds blij mee. Ik zal de visitekaartjes ook nog een x in de groep gooien, is ook wel ideaal lijkt me..
  Gerdi – Blond&Bruin onlangs geplaatst…Mama Challenge | AankondigingMy Profile

 • Reply Sylvia augustus 8, 2017 at 3:44 pm

  Ik ben op dit moment bezig met visitekaartjes.. maarja wat is allemaal handig om erop te zetten, veel zeggen wel foto maar vind dit zelf redelijk druk ogen..
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #31My Profile

 • Reply Andrea augustus 9, 2017 at 7:00 am

  Ik mis nog schriftjes / notitie boeken in je tips:) ik weet niet hoe dat bij andere bloggers zit, maar ik schrijf wat af in de schriftjes. Alles wat ik ook maar denk dat interessant kan zijn schrijf ik op.
  Verder zijn de tips echt handig. Een powerbank is sowieso echt een must have! Visite kaartjes wist ik nog niet lijkt me inderdaad wel handig.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge