leukste-indoor-activiteiten-kinderen

De top 8 leukste indoor activiteiten voor kinderen waar ze hun energie in kwijt kunnen

Wat te doen met kinderen die hun energie kwijt moeten bij slecht weer, bijvoorbeeld als het buiten regent of stormt? Dan kun je natuurlijk naar een overdekte speeltuin gaan maar er zijn nog meer leuke opties. Ik maakte een overzicht met de top 8 leukste indoor activiteiten voor actieve kinderen.

Ik weet niet wat het is hoor maar als het hard regent of stormt dan zijn mijn jongens altijd erg onrustig. Ze weten dan niet zo goed wat ze moeten doen en ze balen ervan dat ze niet naar buiten kunnen. Gelukkig zijn ook een tal aan activiteiten voor kinderen in overdekte hallen waar ze zich helemaal uit kunnen leven. Hieronder lees je onze favoriete uitstapjes.

1 Trampolinepark

Begin dit jaar zijn wij voor het eerst naar een trampoline park geweest. Hier mochten de jongens een uur lang springen. Sportkleding aan en gaan! Ze vonden het heel gaaf en na een uur springen waren ze best een beetje moe. Een uurtje is ook precies genoeg voor ze.

Krazy Kangaroo

2 Indoor Speeltuin

Ballorig, Avontura, Monkey Town, bijna in elke stad zit er wel een indoorspeeltuin met ballenbak. In deze overdekte hallen kunnen kinderen zich meestal wel een paar uurtjes vermaken. Er zijn vaak grote apenkooien, luchtkussens en meer.

3 Zwembad

Als je kindje geen watervrees heeft dan is zwemmen ook een hele leuke optie. Ga voor de verandering eens een keer naar een ander zwembad die je kindje niet kent. Hier doe ik de kinderen altijd een plezier als we naar een zwembad gaan. Ze kunnen hun energie kwijt aan zwemmen en gaan het liefst van de glijbanen! Iets oudere kinderen kunnen misschien een keertje naar een speelmiddag waar ze allerlei loopmatten en eilanden in het water gooien of naar de zwemdisco.

top 10 overdekte activiteiten voor kinderen bij slecht weer

4 Indoor Klimhal

Heb je hele actieve kinderen zonder hoogtevrees? Dan is het wellicht leuk om eens samen naar een klimhal te gaan. In veel klimhallen mogen kinderen vanaf een jaar of 4 onder begeleiding en uitrusting klimmen.

5 Indoor Schaatsbaan

Kijk eens of er een overdekte schaatsbaan bij jullie in de buurt zit. Sommige zijn het hele jaar door geopend. Misschien denk je er niet zo snel aan in de lente of zomer, maar het is echt heel leuk! Voor de iets oudere kinderen is er soms ook een schaatsdisco.

6 Glowgolf

Misschien niet de actiefste activiteit uit dit rijtje, maar wel erg leuk en populair. De midgetgolf banen hebben door blacklight lampen in het donker een net wat spectaculairder effect. Spannend!

7 Indoor Skihal

Deze staat nog op ons lijstje om te gaan doen. Bij Snowworld kunnen de kinderen hun energie kwijt met skiën. Hiervoor heeft je kindje wel eerst skilessen nodig, die ze daar ook geven.

8 Indoor Kartbaan

Leuk voor kinderen vanaf een jaar of acht die het aandurven om in zo’n karretje te racen. Als een echte coureur is dit meestal wel een wedstrijdje. Het geeft echt een adrenaline kick.

Nog meer overdekte activiteiten voor kinderen

Hierboven staan onze favorieten. Natuurlijk zijn er ook nog andere coole indoor activiteiten die geschikt zijn voor kinderen. Wat dacht je van lasergamen, bowlen, een museumbezoek, de bioscoop, een indoor pretpark of een escaperoom? Ik hoop dat ik jullie genoeg inspiratie heb gegeven met leuke indoor uitjes.

Wat doen jullie het liefst op een regenachtige dag? Gaan jullie dan ook wel eens op stap?

7 thoughts on “De top 8 leukste indoor activiteiten voor kinderen waar ze hun energie in kwijt kunnen

Geef een reactie