Interieur inrichten met kerstartikelen

Interieur aankleden met kerstartikelen

Sinds de eerste adventszondag in november hebben al veel mensen kerstlampjes in de tuin of voor het raam. Anderen wachten liever met versieren tot de sinterklaasperiode voorbij is. Voor een gezellige kerstsfeer in huis, kun je je interieur aankleden met kerstartikelen. Ik ben al een beetje begonnen om onze woonkamer stap voor stap te stylen met kerstdecoratie maar de kerstboom zelf komt hier pas echt na 5 december te staan…

Haal een kerstboom in huis

Voor veel gezinnen is een kerstboom ophalen een jaarlijks terugkerende traditie. Sommige tuincentra hebben hier zelfs een speciale drive-in voor. Erg leuk, maar met kunstkerstbomen is ook niets mis. Een kunstboom kun je elk jaar weer opnieuw gebruiken en je hebt geen last van vallende naalden. Ons favoriete merk der kunstkerstbomen zijn de bomen van Kaemingk. Deze zijn mooi van kleur, vol (dus je kijkt er niet snel doorheen) en ook nog enigszins betaalbaar. Een prima kwaliteits-prijs verhouding!

Over tradities gesproken, wij versieren de kerstboom altijd samen met het hele gezin. De kinderen helpen dan mee met versieren en zij zoeken elk jaar een nieuwe kerstbal uit in de winkel. Vaak heeft de kerstbal dan een figuur met een speciale betekenis of herinnering. Zoals een brandweerauto omdat mijn zoon bij de jeugdbrandweer zit of deze hilarische kerstaugurk.

Kaemingk Arlberg Fir Frost

Licht zorgt voor gezelligheid

In deze tijd van het jaar is het al snel donker in huis. Kerstlampjes en kaarsjes zorgen voor meer gezelligheid. De halogeen kerstlampjes van vroeger zijn inmiddels allemaal vervangen voor LED kerstverlichting en dat scheelt in verbruik op je energierekening. Bij het kopen van kerstverlichting kan je een keuze maken uit koele (wit licht) of warme (getinte) kleuren en verschillende vormen. Persoonlijk vind ik het niet zo mooi om verschillende kleuren verlichting met elkaar te combineren maar smaken verschillen. De lampjes hier van Sirius geven mooi warm licht.

Sirius indoor lichtsnoer

Kerstdecoratie in je interieur

Helemaal hip dit jaar zijn de kerstkransen en kersttakken, die je aan de deur of voor het raam kunt hangen. Ze zijn weer terug van weggeweest en er zijn verschillende varianten op. Interieur tip: style ze op je eigen manier door er met lint of touw een trosje kerstballen aan te hangen of door er een beetje spuitsneeuw op te doen.

Everlands krans

Wil je meer kerstdecoratie in je interieur? Vervang dan eens kussenslopen voor op de bank, creëer een kerstminiatuurdorpje in je vensterbank en zorg voor een prima gedekte tafel met speciaal kerstservies.

Qua kerstboomversiering loont het zich om eens bij de Bijenkorf (zowel online als in de winkel) naar de collectie van Vondels te kijken. Maar pas op, je wordt er hebberig van!

Geef een reactie