Internationale vrouwendag films

Internationale Vrouwendag: 8 memorabele films over vrouwen die de wereld veranderden

Het is vandaag Internationale Vrouwendag: een dag die in het teken staat van de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen door de jaren heen. Als eerbetoon hebben wij een selectie gemaakt met films over krachtige vrouwen die de wereld veranderden, gewoon te zien bij Pathé Thuis

Hidden Figures

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van drie briljante wetenschapsters die worden gediscrimineerd omdat ze Afro-Amerikaans zijn. Ondanks alle tegenslagen worden de vrouwen toch het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. 

Colette

Sidonie-Gabrielle Colette was een Franse schrijfster die door haar man werd gedwongen om onder zijn naam romans te schrijven. Haar werk was een groot succes en kort na het schrijven van de laatste roman laat Colette zich van haar man scheiden. Ze besluit de strijd aan te gaan om haar talenten bekend te maken en gendernormen tegen te gaan.

Official secrets

Katharine Gun is een Britse klokkenluider die staatsgeheimen lekte om een onrechtmatige invasie op Irak te voorkomen. Door moreel gezien het juiste te doen zet ze haar leven en dat van haar geliefden op het spel.

The help

Skeeter besluit in de jaren ’60 een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden en brengt daarmee de stad Mississippi in rep en roer

Hannah Arendt

Hannah Arendt is een van de belangrijkste politieke denkers van de twintigste eeuw. De Duits-Joodse filosofe vluchtte tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Amerika. Jaren later schrijft zij artikelen voor ‘The New Yorker’ en mag ze mee als waarnemer naar het proces van de SS’er Adolf Eichmann in Israël.

Coco avant Chanel

De kwetsbare Gabrielle Chanel groeit op in een weeshuis en leidt een ongrijpbaar leven met vele identiteiten. Het talent dat al jarenlang in haar zit komt tot volle wasdom wanneer ze als tiener verhuist naar Parijs. 

Mona Lisa smile

Lerares Katherine Watson gaat naar een van de meest prestigieuze meisjesscholen van de Verenigde Staten. Ze heeft een uitgesproken mening over de rol van de vrouw in de samenleving en spoort haar leerlingen aan een eigen mening te ontwikkelen.

Erin Brockovich

Erin, een alleenstaande moeder, kan geen baan vinden. Als ze na een ongeluk ook een rechtszaak verliest, dwingt ze haar advocaat om haar een baan te geven. Niemand neemt haar serieus, tot ze op het spoor komt van een vervuilingszaak.

Geef een reactie