Is een schoonmaakster in huis overbodige luxe?

De kogel is door de kerk, wij gaan op zoek naar een schoonmaakster! Is het een taboe? Ik weet het niet. Sommige mensen vinden het een overbodige luxe. Maar wat als je tijd te kort komt?

Werkende ouders

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik werk niet! Mijn man werkt wel fulltime. Ik zorg voor mijn drie kinderen en dat is best druk kan ik je vertellen. Ze moeten gewassen worden, aangekleed worden, pampers verschonen, eten en drinken krijgen, naar school gebracht worden, afgehaald worden, hulp bij huiswerk, naar sport, naar artsen, ergotherapie, logopedie, bijles, allemaal persoonlijke aandacht krijgen, naar bed gebracht worden.. en ga maar door.  Je bent er maar druk mee als ouder. Als thuisblijfmoeder zit je echt niet de hele dag op je bips. Geloof je het niet, kom dan maar eens een dagje bij ons thuis kijken 😉

Kinderen

Ik zou niet weten hoe twee fulltime werkende ouders het huishouden met meerdere kinderen picobello voor elkaar hebben. Stofzuigen ze ’s avonds? Trekken ze er een weekend voor uit? Met één kind vond ik het prima te doen, mijn eerste kind sliep dan ook heel veel de eerste twee jaar dus had ik genoeg tijd voor het huishouden. Samen met mijn man verdeelden we de taken. Met een tweede kindje werd het al iets lastiger en nu hebben we een derde die enorm weinig slaapt en om enorm veel aandacht vraagt.

Tijd voor elkaar

Als de kids op bed liggen dan wil je eigenlijk tijd voor elkaar hebben en er niet aan denken dat de badkamer nog schoon moet of de keuken gedweild moet worden. Het geeft zoveel rust als het allemaal al gedaan is zodat je de tijd in elkaar kunt steken en aan je gezin. Dus wij gaan per direct opzoek naar een schoonmaakster. Ik ben erg benieuwd of dit ons goed gaat bevallen en of we er een vinden waarmee het klikt.

Zouden jullie een schoonmaakhulp in huis nemen als het financieel kan?

 

16 Comments

 • Reply Channa april 19, 2016 at 5:12 am

  Hier is her nog steeds een discussiepunt. Wij werken wel beide en de beneden verdieping, de was, etc. allemaal geen probleem. De bovenverdiepingen daarentegen. Denk dat er hier toch ook een keer een huishoudster gaat komen!

 • Reply Josan april 19, 2016 at 5:24 am

  Ik heb ook een schoonmaakster. Mee begonnen toen ik nog werkte. Inmiddels gestopt en zij blijft. Ik zou het best zelf kunnen doen maar wil dat niet. Ik wil tijd hebben voor mijn kinderen, lekkere maaltijden in elkaar flansen en dingen voor mijzelf doen. En na een dag intensief huishouden heb ik altijd hoofdpijn en ben ik sjaggie vandaar dat manlief er graag voor betaalt.

 • Reply Wilmaaa april 19, 2016 at 5:55 am

  Mocht ik hier ooit genoeg geld voor hebben, dan komt er zeker een schoonmaakster. Dan kan jij die tijd weer besteden aan leuke dingen met je kinderen of werken aan je blog.

 • Reply Batboy april 19, 2016 at 6:42 am

  Ja echt wel! Er zijn ook nog andere dingen dan poetsen. Zou wel fijn zijn dat er dan dingen uit handen word genomen…

 • Reply Jacqueline april 19, 2016 at 6:43 am

  Ik werk parttime en heb twee kinderen die oud genoeg zijn om een handje mee te helpen, maar daarnaast ben ik ook fysiek wat beperkt. Wij hebben om de week een schoonmaakster die de hele benedenverdieping onder handen neemt, de rest doen we zelf. En als ik het doe, is het vooral het hoognodige, zodat ik er geen uren per dag aan besteed.
  Financieel is het te doen, ook omdat het maar om de week is. Hoop dat dat ook zo kan blijven, want ik ben er al helemaal op ingesteld.

  • Reply VolgMama april 19, 2016 at 6:49 am

   Bedankt voor het delen van je ervaring. Ik hoop dat wij het net zo prettig gaan vinden.

 • Reply Batboy april 19, 2016 at 6:44 am

  Ja echt wel!Er zijn ook nog andere dingen als poetsen waar je dan meer tijd voor hebt…. zou fijn zijn als er dingen qua schoonmaken uit handen word genomen

 • Reply Ester april 19, 2016 at 8:59 am

  Zowel mijn man als ik werken fulltime, en meteen na de geboorte van Jules (zo’n 3 jaar geleden) hebben wij huishoudhulp ingeschakeld. Simpelweg omdat ik het zelf niet meer rond kreeg en omdat hygiëne belangrijk is wanneer er een kleintje door je huis dartelt :D. ‘K vind het ook helemaal geen taboe. Iedereen beslist mooi voor zichzelf.

  Laten we vooral het vooroordeel de wereld uithelpen dat we zelf NIETS meer doe in het huishouden omdat er een schoonmaakster komt. Elke dag ben ik een kleine 2u bezig met opruimen, stofzuigen, kuisen, strijken en opplooien.

 • Reply Ilse van Kreanimo april 19, 2016 at 9:30 am

  Ik denk dat er hier één gaat komen!
  Zelfs al werk ik halftijd.
  Ik ben zo vaak alleen door mijn man zijn job!
  En mijn prioriteit gaat altijd naar de kinderen.
  Dus dan schiet er het huishouden soms bij in!

 • Reply Marguerita april 19, 2016 at 9:59 am

  Ik zou het heel graag willen! Eerst moeten er echter meer inkomsten komen en de weerstand van mijn partner moet verdwijnen. Wie weet als de jongste op school zit en de kosten van de kinderopvang flink gaan dalen. Als werkende mama doe ik idd veel ’s avonds en in het weekend. Op mijn vrije dagen ben ik ook vaak te druk met de kids.

 • Reply Vlijtig Liesje april 19, 2016 at 10:45 am

  Ik denk het wel. Zeker als je zelf weinig tijd hebt is zo’n schoonmaakhulp een geweldige oplossing.

 • Reply Hann Blogt april 19, 2016 at 12:47 pm

  Je hebt helemaal gelijk hoor! Zeker als je hierdoor meer rust vindt. Dit werkt altijd on het voordeel van je gezin! Hier in Bangkok heb ik een Live-in hulp!! Onwijze luxe, want ook ik werk niet. Maar ik geniet er maar van zolang het kan En dat moet jij ook maar doen!

  Lieve groet, Hann

 • Reply Mathiske's mama blog april 19, 2016 at 3:52 pm

  Als het zou kunnen zou ik het zo doen. Als is het maar voor de grote dingen!

 • Reply Dhini april 20, 2016 at 9:41 pm

  Ik zou schoonmaakster nemen als financieel kan. Dan kan ik andere dingen doen

 • Reply Boekhouder Winschoten mei 17, 2016 at 9:48 am

  Een schoonmaakster betekent niet persé altijd extra kosten. Mensen vergeten vaak dat schoonmaken ook veel tijd kost. De tijd die je bespaart kun je besteden aan het verdienen van geld en het werken aan bijvoorbeeld je onderneming. Het kan je dus in plaats van geld kosten juist veel geld opleveren. Je moet doen waar je goed in bent!

 • Leave a Reply