Kapsels voor baby prinsesjes

Toen ik zwanger was en erachter kwam dat ik een meisje zou krijgen, droomde ik al dat ik mooie kapsels in haar haren maakte. Ik zag het al helemaal voor me een mooie bos haar met dikke vlechten. Mijn dochter had nog niet zoveel haar als baby maar toch kon ik het niet laten om mooie kapsels te maken met het beetje haar wat ze had.

Hieronder laat ik een paar foto’s uit het archief op mijn computer zien bij de kapsels wat ik zoal maakte. Je kunt de haartjes natuurlijk los laten maar je kunt er nog veel meer mee.

Een hanenkam

kam1

Met een druppeltje gel maak je al een leuke hanenkam. Je veegt met je handen de haartjes naar het midden en omhoog. Je kunt ook een hanenkam iets meer naar links of rechts maken in plaats van in het midden.

Een haarlokje met een klein knipje

knip1

Kam de haartjes naar links of rechts en doe er een mini klik-klak schuifje in. Tip: bij Action verkopen ze heel goedkoop van dit soort kleine formaten. Vier stuks voor 0,79 ongeveer 🙂

Een babyhaarbandje

haarbandje

Er zijn al hele leuke haarbandjes voor newborn meisjes te koop. Ik heb er inmiddels al  heel wat haarbandjes verzameld.

Een staartje

staart1

Met een klein zacht haarelastiekje vaak te koop in zakjes waar er heel wat in zitten. Je pakt wat haartjes bij elkaar en doet er een staartje in. Ik vind dit bij mijn dochter eigenlijk nog niet zo leuk. Maar wat hebben we gelachen want toen ik dit staartje maakte zei ze een paar keer “Oh Ooooh”. Toen dachten we  natuurlijk meteen aan de Teletubbies. Die gele weet je nog? Dipsy 🙂 Nee dit soort mini antennes vind ik  grappig maar zal je niet vaak bij mijn dochter zien.

 

Maakten jullie ook zulke kapsels bij jullie baby’s?

Welk kapsel vinden jullie het leukst?

 

10 Comments

 • Reply Ilse van Kreanimo februari 14, 2016 at 10:05 am

  Eigenlijk laat ik het vooral hangen…

  Nu begint ze zelf met speldjes aan te dragen, omdat ze dat ziet van de grote zus.

  Maar ze zijn wel schattig, die kapsels 🙂

 • Reply Bianca februari 14, 2016 at 10:36 pm

  Mijn kleintje is nu 5 maanden en haar haartjes groeien aardig hard. Ze heeft vaak haarbandjes in of een klein speldje. Staat zo cute! Ik kan niet wachten tot ik kan gaan vlechten

 • Reply Dien februari 15, 2016 at 7:41 am

  Hahahha ja mijn dochter had vanaf de geboorte al veel haar dus zonder staartje ziet het er heel gek uit ??

  • Reply VolgMama februari 15, 2016 at 7:49 am

   Hihi. Wanneer komt het eerste vlechtje?

 • Reply MetMirjam februari 15, 2016 at 3:56 pm

  Eerst duurde het bij mijn dochter heel lang tot er genoeg haar zat om iets in of mee te doen en toen het eenmaal zo ver was, trok ze alles eruit.. ?. Gepukkig zitten we nu (20 mnd) in een wat betere fase en laat ze het (meestal) zitten.

 • Reply Dhini februari 15, 2016 at 7:16 pm

  Superleuk kapsels allemaal!

 • Reply Lori (Mama's Jungle) februari 15, 2016 at 10:03 pm

  De hanenkam 😀 zo lekker stoer!

 • Reply De haartjes van mijn peuter lijken niet of nauwelijks te groeien - VolgMama.nl januari 7, 2017 at 10:00 pm

  […] Haarbandjes en knipjes laat ze goed zitten. Ik heb dan ook een speciaal bakje gekocht voor de knipjes en de haarbandjes. Zodra haar haartjes eens gaan groeien kan ik los met Zenner. Hun collecties wisselen vaak en hebben de leukste haarfrutsels. […]

 • Leave a Reply