handgemaakte chips,

Kids Culi | Krokante salt & pepper chips uit de oven

Aardappelen uit de moestuin - Volgmama

Mijn zoon heeft bij opa en oma in de moestuin geholpen en kwam thuis met een bak aardappelen. We doen mee aan de Mama Challenge 2016 en daarom besloot ik mijn zoon te vragen wat hij ervan wilde maken. Met aardappels kun je immers veel doen: stempels maken, koken, bakken of chips maken! Wij maakten er oven-baked salt & pepper chips van.

Uit de moestuin van opa en oma

Zelf heb ik echter geen groene vingers maar opa en oma wel! Ze hebben een moestuin met boontjes, prei, bloemen, tomaatjes, komkommers en weet ik wat allemaal. Mijn jongste zoon is graag buiten en helpt een handje mee in de tuin. Het is nog leerzaam ook want hij weet dat de aardappels nu in de grond groeien en niet aan een boom zoals de appels. Het is wat verwarrend aard(appels) haha. De aardappels moeten natuurlijk wel afgewassen worden want ze zaten vol zwart zand.

Zo maak je de oven chips

  1. Was de aardappelen.
  2. Schil ze met een dunschiller.
  3. Snijdt de aardappelen met een kaasschaaf of met een snijmachine in hele dunne plakjes. Hoe dunner hoe beter!
  4. Kook de schijfjes 3 minuten in kokend water.
  5. Haal de schijfjes eruit en dep ze goed droog in keukenpapier.
  6. Leg alle schijfjes uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat/rooster.
  7. Strooi er naar wens peper, zout of paprikapoeder op.
  8. Naar wens besprenkelen met een klein beetje olijfolie. De chips word hier wel iets vetter van.
  9. Ongeveer 15 minuten bakken in de oven op 200 graden.
  10. Goed laten afkoelen en droog deppen. Eetsmakelijk!
chips maken oven baked - volgmama
Een beetje zout en peper over de schijfjes.
chips - resultaat - oven baked - handgemaakt - recept - volgmama
Het resultaat!

En was het lekker?

De chips was zeker heerlijk maar wel veel werk. We zijn er een hele middag mee bezig geweest. Mijn zoon heeft het wassen, koken en bestrooien met zout en peper gedaan. Het schillen en snijden vond ik te gevaarlijk om hem te laten doen omdat hij nog geen vaste hand heeft. Chips kun je ook in de frituur bakken, eerlijk gezegd lijkt me dat een beter idee. In de oven bakken is wel een beetje lastig want de plakjes moeten echt superdun zijn anders blijven ze zacht en worden ze niet zo knapperig. Ook hebben wij 1 plaat iets te lang in de oven gehad waardoor de chips te bruin werd, dit is niet zo lekker dus houd de baktijd goed in de gaten en proef er een paar als je de plaat eruit haalt en bak op gevoel iets langer of korter. Elke oven werkt natuurlijk net iets anders.

Opzoek naar meer lekkere gerechten om met je kinderen te maken? Neem dan eens een kijkje op een van deze blogs hieronder.

Wij wensen jullie veel bakplezier!

Heb jij al eens zelf geprobeerd chips te maken in de frituur of oven?

6 thoughts on “Kids Culi | Krokante salt & pepper chips uit de oven

Geef een reactie