kruimeldief-black-decker-review-recensie-ervaring

Waarom een kruimeldief onmisbaar is in een gezinshuishouden

Kruimels hier, kruimels daar.. overal kom je ze tegen in een gezinshuishouden. Even een broodje of koekje eten in de auto of thuis op de bank.. Sinds wij een goede kruimeldief van Black & Decker in huis hebben is deze echt onmisbaar geworden. Je pakt hem er zo even bij om de eetkamerstoelen uit te zuigen of even snel de hondenharen van de bank te halen voordat de visite komt. Maar ik gebruik deze kruimeldief die we van Coolblue mochten testen nog voor véél meer handige dingen!

Kruimeldief onmisbaar in een druk gezinsleven

Mijn man en ik hadden er al over nagedacht om een handstofzuiger aan te schaffen. Coolblue vroeg ons of wij de Black & Decker DVJ325BFSP-QW wilden uitvoerig wilden testen. Kwam dat even goed uit! Wij hebben op zich een hele fijne stofzuiger die het goed doet maar jongens wat een gesleep is dat steeds zeg.. Zeker omdat deze ook erg zwaar is. Mijn man loopt al sinds februari met rugklachten en sindsdien ben ik eigenlijk degene die het stofzuigen vrijwel altijd doet. Hij wil en moet zijn rug natuurlijk niet teveel belasten. Soms levert het wel eens ongemakken en frustraties op als er nog ergens zand van de kinderschoenen of broodkruimels liggen. Mijn man wil natuurlijk ook graag een steentje bijdragen in het huishouden en kan slecht stilzitten. Whoei… 3 x raden wie in de voorgaande weken het meest met de kruimeldief bezig was? Juist mijn man en volgens mij heeft hij elk hoekje wel gehad. Hij is blij dat hij weer een beetje mee kan helpen en is erg enthousiast over de mini handstofzuiger.

Zeker in een gezin met kleine kinderen en/of huisdieren is een kruimeldief niet weg te denken. Ik heb zelf drie kinderen en er wordt niet altijd even braaf een boterham of koekje boven de tafel gegeten. Bij ons thuis wordt er geleefd en dat is te zien. Toch wil je je huis netjes houden en zeker als er visite komt. Dan is het toch wel handig om even de draadloze kruimeldief te pakken.

5 huishoudelijke klusjes waar je de kruimeldief goed voor kunt gebruiken

  1. Kruimels uit stoelen of banken zuigen
  2. Hondenharen verwijderen van meubels
  3. Stof van de plinten zuigen
  4. Spinnenwebben uit de plafondhoeken verwijderen
  5. Autostoeltje en kinderwagen uitzuigen
coolblue-kruimeldief-black-and-decker-ervaring-review
Met de Pet borstel hondenharen uit de bank zuigen

Review Black en Decker kruimeldief DVJ325BFSP-QW (Pet)

Als we huishoudelijke apparaten willen kopen dan is Coolblue wel vaak de eerste online shop waar we kijken. Wij hebben daar namelijk goede ervaringen mee en zelfs als je je bestelling in de avond doet, komt de postbode de bekende blauwe verzenddoos met je bestelling de volgende dag brengen! Wij hebben een jaar of tien geleden eens een kruimeldief van Philips gehad maar dat kreng maakte zoveel lawaai en de zuigkracht werd snel minder na een paar weken gebruik. Ik moet wel zeggen dat we die toen gekocht hadden omdat het de goedkoopste was en we het niet al te breed hadden. Als ik nu weer huishoudelijke apparaten nodig zou hebben zou ik ook zeker eerst de reviews op Coolblue of op andere websites/blogs bekijken.

Over de Black & Decker kruimeldief

De kruimeldief DVJ325BFSP-QW van Black & Decker kost 115 euro en valt daarbij in de middelste prijsklasse van het het Coolblue aanbod aan kruimeldieven. Het apparaat zelf weegt maar 1,3 kilo en heeft een lichtgewicht 10.8 V lithium batterij, heeft de kleuren grijs en paars en wordt geleverd met een uitneembare dierenborstel, een oplaadstation en 2 filters waarvan 1 geurfilter. Er zit met je aankoopbewijs standaard 2 jaar garantie op de kruimeldief.

black-and-decker-kruimeldief-review-ervaring-coolblue
Ook handig om even snel mee langs de kozijnen te gaan..

Onze ervaring met de kruimeldief

Zuigkracht en gebruiksgemak

Wat wij in onze gezinssituatie erg belangrijk vinden aan een kruimeldief is dat deze een goede zuigkracht heeft (deze heeft 30 watt) en niet zwaar is. De Black & Decker hebben we in ongeveer drie weken dagelijks voor van alles gebruikt en de zuigkracht is nog steeds even sterk. De kruimeldief zuigt werkelijk alle kruimels, stof, zandkorrels en spinnenwebben op. Omdat de kruimeldief vrijwel niets weegt (1,3 kilo) heeft mijn man er ook veel plezier van. Ook mijn zoontjes van 8 en 10 jaar pakken hem af en toe om een beetje mee te helpen en vinden dit geen straf. Heitje voor karweitje. 😉

Huisdieren en geurfilter

Wij hebben zelf geen huisdieren maar vinden het fijn dat er zo’n afneembare huisdierenborstel bij zit. We krijgen namelijk regelmatig de honden van opa’s en oma’s wanneer hun op vakantie gaan. Met de Black & Decker kruimeldief werkt het makkelijk om die korte haartjes van onze stoffen bank te zuigen. Op de fleecekussens ging het trouwens iets lastiger en koste het wat meer moeite omdat de korte haren hier echt een beetje in gaan steken. Honden en andere huisdieren laten soms wel geurtjes achter en daarom vond ik de geurfilter die bij de doos inbegrepen zat erg fijn. Zodra je aan het zuigen bent verspreidt zich een ‘cotton fresh’ geur. Zelf vind ik het een beetje naar lavendel ruiken, maar ook dat vind ik een heerlijke geur. Mijn man vind de geur iets overweldigend en gebruikt liever de geurloze filter. In het opvangbakje is ruimte voor ongeveer 0,5 liter vuil. Je kunt het bakje er makkelijk uithalen en leeg kiepen.

Minpuntje

Het geluidsniveau is 80 decibel. Dit vind ik wel oké voor een kruimeldief. Onze grote stofzuiger maakt meer geluid. Het enige minpuntje wat ik zelf heb bemerkt tijdens het testen is dat ik het wel wat handiger had gevonden als de zuigmond van de kruimeldief iets breder zou zijn geweest.

De Black & Decker kruimeldief die wij hebben getest is voor €115,- te koop bij Coolblue.

Wat gebruik jij vaker, de stofzuiger of een kruimeldief?


Advertisement

10 thoughts on “Waarom een kruimeldief onmisbaar is in een gezinshuishouden

  1. Ik had een kruimeldief maar ik merkte dat ik het nauwelijks gebruikte. Vanwege de katten stofzuig ik bijna elke dag en dus neem ik de bank ook meteen mee haha. Deze kruimeldief ziet er trouwens wel goed uit!

Geef een reactie