De leukste vijf sporten voor peuters

Voor peuters tot en met 4 jaar zijn er hele leuke sportmogelijkheden. Mijn dochter zat bijvoorbeeld een tijdje op peutergym maar er zijn nog vier leuke sporten voor peuters. Sporten jullie kinderen al bij een vereniging?

Bewegen voor een peuter is heel belangrijk. Het is goed voor de ontwikkeling en motoriek, en het is leuk om spelenderwijs te bewegen, je kindje leert met leeftijdsgenootjes omgaan, en gaat overgewicht tegen. Omdat elk kind andere interesses heeft zijn er ook verschillende sportactiviteiten voor peuters. Soms hebben zij een eigen voorkeur maar dat is niet altijd zo.

Peutergym – nijnje beweegdiploma

Mijn dochter heeft een tijdje op peutergym gezeten en dat vond ze erg leuk. Dit was een keer in de week en de ouders mochten er gewoon bij zijn. Ze bouwen dan een leuke apenkooi op, zingen samen liedjes, gaan rennen, (bal) spelletjes doen en andere leuke uitdagingen.

Bij verschillende sport- en turnverenigingen hebben ze ook een speciaal aanbod met nijntje beweeglessen. Hier kunnen de kinderen dan ook een nijntje beweegdiploma verdienen. Je kunt ook een gratis proefles aanvragen om te kijken of het iets voor jouw kindje is.

Peutervoetbal

Speciaal voor peuters zijn er ook voetbalverenigingen die lessen voor peuters aanbieden. Het gaat hierbij voornamelijk om plezier. Heb jij een kleine Ronaldo die graag op voetbal wil? Zoek op internet of vraag even rond of er een voetbalvereniging in de buurt zit voor je mini.

Peuterdans of ballet

Als je peuter gek is op muziek en dansen, dan is dit de leukste sport. Een leuke manier waarbij je peuter zich muzikaal en fysiek kan ontwikkelen.

Peuterjudo

Deze judosport voor peuters ga je nu steeds vaker zien. Bij de Americajudoclub in Rotterdam bijvoorbeeld geven ze speciale judolessen vanaf 2 tot 4 jaar! Stoer hè!

Peuterzwemmen

De meeste kinderen gaan vanaf 4 of 5 jaar echt op zwemles. Met peuterzwemmen maak je je kindje al watervrij. Lekker samen met mama of papa spetteren in het water en leuke spelletjes of oefeningen doen. Voor echte waterratjes. Deze lessen zijn bij de meeste zwembaden te volgen. Vraag er naar bij een zwembad bij jou in de buurt.

Sport jouw peuter ook?

*De uitgelichte foto is van Shutterstock.

5 Comments

 • Reply Charlotte februari 10, 2018 at 1:54 pm

  Peuterbeeegubg is zo ontzettend goed. Ik heb het nooit gedaan bij onze oudste maar daar heb ik nu wel een beetje spijt van. Eens kijken of het bij de jongste wel gaat lukken.
  Charlotte onlangs geplaatst…Last minute Valentijn tipsMy Profile

 • Reply Judith februari 11, 2018 at 8:11 am

  Wij gaan vaak zwemmen, en ze gaat binnenkort ook op peuter/kleuter dans!

 • Reply Christa februari 11, 2018 at 9:28 am

  Ik wil gaan peuterzwemmen met mijn meisje. Lijkt me heerlijk om zo met haar bezig te zijn.
  Christa onlangs geplaatst…DE AFVAL TAGMy Profile

 • Reply Jeanet februari 12, 2018 at 6:18 am

  Wij zwemmen de laatste tijd vaker. Voor gym is de tijd niet heel handig gepland icm werk en slaapje.
  Jeanet onlangs geplaatst…Een terugblik naar onze week.My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge