Lippenstift langer laten zitten

Zo kun je jouw lippenstift langer én beter laten zitten

Smak! Mondkapjes, kusjes, eten en drinken kunnen er voor zorgen dat je lippenstift snel vervaagd of uitsmeert. Dat is enorm zonde van je misschien wel net aangebrachte make-up. Wil jij ook meer uit je favoriete lipstick halen? Met de tips in dit blog lees je hoe je jouw lippenstift nog langer én beter kunt laten zitten.

4 tips om lippenstift langhoudend te maken

Lippenstift draag zelf ik niet dagelijks maar wel vaak. Er zit er altijd wel eentje in mijn tas als ik wegga. Je kunt lippenstift ook heel fijn gebruiken tijdens een snelle mama make-up routine. Eenmaal de juiste kleur gevonden ben je al snel aan de lipstick gehecht.

De hele dag door met je lipstick smeren? Nah, dat willen we niet… Daarom delen wij vier tips om lippenstift langhoudend te maken. Zo breng je het één keer aan en kun je daarna uren pronken met je mooie lippen!

Tip 1: Gebruik een lipliner als contourlijn

Het vergt even wat oefening maar een lipliner is ideaal als je daarmee overweg kunt! Wist je al dat lippenstift minder snel uitloopt als je van te voren een contourlijntje trekt met een lippotlood? Je kunt er ook je hele lippen mee inkleuren voordat je de lippenstift opbrengt. Zo hecht de kleur beter en blijft je lippenstift nóg langer zitten. Kies hiervoor wel een lipliner die bij de kleur van je lippenstift past.

Tip 2: Breng lippenstift aan met een kwastje

Lippenstift kun je makkelijk aanbrengen met een kwastje. Met een kwastje kun je de lijnen van je lippen beter volgen dan met een lippenstift. Doordat je de lipstick met een kwastje aanbrengt verbruik je minder en blijft het beter zitten. Win- win!

Tip 3: Na het aanbrengen van lippenstift in een tissue happen

Lippen gestift? Mooi! Hap dan nu voorzichtig in een tissue. Met je lippen en natuurlijk niet met je tanden. Overtollige lippenstift hecht zich dan aan de tissue zodat dit niet zo snel zal gebeuren op andere plekken. Herhaal eventueel nog een keer met een laag lippenstift en daarna happen. Dan zit het vast goed.

Tip 4: Long lasting lippenstift

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor long lasting lippenstift. Dit is de makkelijkste manier om er voor te zorgen dat je lippen langer mooi blijven. Er zijn zelfs lippenstiften (zoals die van Maybelline Superstay) die tot 24 uur lang houden! Wel is het aan te raden om hier een doorzichtige lippenbalsem over te doen. Een long lasting lippenstift voelt namelijk snel droog aan en zo blijven je lippen glans behouden.

* De uitgelichte afbeelding is van Pixabay

Geef een reactie