5 x lol voordat je gaat verhuizen

Had ik al gezegd dat wij eind deze maand de sleutel van ons nieuwe huis krijgen? Nu kunnen we dus echt gaan aftellen. Als jij dit jaar ook gaat verhuizen moet je dit echt even lezen!

ikea075 x lol voordat je gaat verhuizen

Langs het nieuwe huis rijden

Ik geloof dat wij al  10 x langs ons nieuwe huis en door de nieuwe buurt hebben gereden door nieuwsgierigheid. Familie en vrienden die op bezoek zijn moeten natuurlijk ook even zien waar je straks gaat wonen.

Oude spullen opnieuw terugvinden

Als je gaat verhuizen kom je er ineens achter wat voor oude meuk je allemaal bewaard hebt haha. Een groot huis? Veel kasten? Je bewaard meer als je denkt en zodra je verhuisdozen in gaat pakken vind je net die ene prachtige fotolijst die je al zolang zocht of die fles vieze parfum terug die je ergens hebt verstopt. Een verhuizing is ook een goed moment om al die overbodige troep eens weg te gooien of naar de kringloop te brengen.

Mooi excuus om urenlang door de Ikea te struinen

Mannen houden over het algemeen niet van winkelen. Dus ga alleen of met je vriendin een middag Ikea winkelen. Of ga ontbijten voor 1 euro en alvast ideeën opdoen.. kun je later nog eens terugkomen 😉

Verhuiskaarten uitzoeken of maken

Dit kun je het best voor de tijd al uitzoeken en daardoor heb je straks als je de sleutels hebt alle tijd om te klussen. Maak jij zelf je kaartjes met een foto of een persoonlijke tekst?

Dromen en fantaseren

Als je de sleutels nog niet hebt kun je natuurlijk al fijn te gaan dromen hoe je alles straks gaat inrichten en inbeelden hoe jij straks in de tuin ligt te zonnen met een wijntje. Misschien wel een hot tub in de tuin? Oké oké ik houdt op..

Minder leuk… is natuurlijk al het financiële en papierwerk gebeuren maar dat hoort er eenmaal bij.

Zag jij er tegenop om te verhuizen of maakte jij er ook een feestje van?

 

9 thoughts on “5 x lol voordat je gaat verhuizen

 1. Herkenbaar hoor! WIj hebben 22 dec de sleutel gekregen, van tevoren geregeld even langs gereden, rondje Ikea en ideetjes opgedaan.

  Nu nog aan het verven / klussen in huis. We verwachten eind deze week klaar te zijn. Dan nog even de keuken stucen (wordt gedaan) en het huis poetsen. Vrij 20 jan gaan we voor de eerste keer slapen in ons nieuwe huis 😀

  En ja pfff dat papierwerk allemaal en financieel gedeelte. Alle adressen wijzigen… best nog wat werk 😛

 2. Vooral de nieuwe buurt verkennen hebben wij veel gedaan (hebben een half jaar op de overdacht moeten wachten..). Heerlijk om ideetjes op te doen he bij de ikea en pinterest. We wonen alweer bijna een jaar in onze nieuwe huis en zijn natuurlijk nog erg druk met de verbouwing van de zolder, maar verder wonen we hier met heel veel plezier! (en hoef ik de komende 5 jaar niet te verhuizen, hoop ik…..)
  Succes de komende tijd en geniet nog even van de voorpret!

 3. Wij krijgen eind februari de sleutels van ons nieuwe huis. Echt heel spannend een eigen koop huis. Maar wat zie ik er tegenop het verhuizen zelf. Al die spullen die naar het andere huis moeten. Maar ik heb er zo zin in om een nieuwe start te maken. Maar vervelend is, dat ik zo weinig kan doen als we gaan verhuizen aangezien ik zwanger ben.

  Voor jouw ook spannend een verhuizing, succes ermee

 4. Wij kregen vorig jaar 20 feb de sleutel. Heerlijk van 70m2 naar 140. Super. Idd dingen tegenkomen die je niet meer wist. Shoppen. Twee kinder kamers inrichten. Enige nadeel. Dat dochter van 5 naar andere school moest. Arm poppetje. Nu bijna jaar later is het echt zo fijn. Hoop zooi eruit!

 5. Verhuizen vind ik vreselijk al die zooi die ik in jaren heb verzameld! Wel spannend voor jullie een heerlijk eigen plekje! En ik zou dan ook vaak ff langs het nieuwe huis rijden om te kijken hoe het er ook alweer uitziet… En ja die spullen dat je denkt: dat zocht ik al die tijd al vind je dan ook weer terug! Ik zou ertegen opzien, maar dan alleen aan het in en uitpakken. Het inrichten is natuurlijk wel weer erg leuk om te doen!

 6. Wij zijn eind 2015 verhuisd. Veel van deze dingen herken ik wel maar vond ik niet bepaald leuk. Zoals naar de Ikea gaan, mij veel te druk. Wij verhuisden naar de andere kant van de provincie en hebben niet heel vaak langs het nieuwe huis gereden. Toch vond ik dat wel heel leuk. Oh en het dromen en fantaseren over ons nieuwe huis!

Geef een reactie