makerfestival-enschede

Even bijkletsen #12 Afvallen gaat niet zo goed, Maker Festival in Enschede en blogpraat

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een “even bijkletsen” plaatste en daarom is het dus weer hoog tijd voor een vervolg. Het afvallen gaat niet zoals gehoopt en ik ben mij nu aan het inlezen of intermittent fasting iets voor mij is. Ook zijn we gisteren bij het Maker Festival in Enschede geweest en ga ik jullie een beetje bijkletsen over hoe het met mijn blog(s) gaat.

Eerst even het slechte nieuws.. het afvallen lukt voor geen meter. Ik drink liters water op een dag, drink geen frisdrank of sapjes en eet voor mij doen gewoon normaal. Ik eet alleen in het weekend een stukje chocola of een schaaltje chips omdat het anders niet vol te houden is. Ook loop ik twee keer per week hard. Waarom lukt het dan niet? Ik val telkens een paar 100 gram af en een week later zit het er weer op. Jungja vroeg mij of intermittent fasting misschien niet iets voor mij zou zijn..

Wat is intermittent fasting?

Vormen van intermittent fasting zijn afwisselend vasten (om de dag vasten) en periodiek vasten. Als je om de dag gaat vasten houdt dat in dat je de ene dag heel weinig eet (minder dan 25% van je energiebehoefte) en dat  doe je afgewisseld met een dag waarop je alles eten mag. Periodiek vasten houdt in dat je 1 tot 2 dagen per week vast en 5 tot 6 dagen per week niet. Klinkt heavy niet waar? Als je dit wilt moet je sterk in je schoenen staan. Ik ga mij er nog even wat meer in verdiepen en laat jullie nog weten of ik met het intermittent fasting aan de slag ga.

Het Maker Festival 2018 in Enschede

Gisteren hadden we een verjaardagsfeestje van ons neefje Milan. Hij is 6 geworden en we hebben heerlijk bij hun in de achtertuin gezeten. Toen we weg gingen kregen de kinderen een leuke goodiebag met lekkere snoepjes mee. Wat een bofkontjes zijn het. ’s Middags hadden we met vrienden afgesproken om naar het (gratis) Maker Festival in Enschede te gaan. Het was wel erg warm en ik had medelijden met de mensen die speciale pakken droegen en geschminkt waren. Gelukkig waren wij gewoon zomers gekleed maar na 2 uurtjes hebben wij het wel gezien met die hitte.

Bedrijven, uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers lieten op het Maker festival zien wat ze maken, delen en wat er geleerd kan worden. De kinderen vonden het echt leuk maar sommige kunstwerken vonden we wel een beetje wazig. Hieronder een kleine foto-impressie.

makerfestival
Wazige rijdende kunst maar wel grappig!
drones-vliegen
De kinderen mochten met drones leren vliegen en mama wil er nog steeds een keer ééntje hebben. Hint hint 😉

Blogpraat, hoe gaat het ermee?

Ik ben de laatste week erg druk geweest met mijn blogs. Er is niet elke dag een artikel online gekomen maar ik heb vooral veel tijd gestoken in het SEO optimaliseren van oudere blogberichten. Al bloggende leer ik steeds weer dingen en die pas ik natuurlijk aan zodat wij er allemaal wat aan hebben. Zo zijn mijn oudere berichten straks weer beter vindbaar op Google. Ook ben ik bezig geweest (nog niet klaar) om categorieën toe te voegen aan Volgmama zodat je op de site beter kunt navigeren. Bij de uitstapjes zie je bijvoorbeeld al dat ik provincies heb toegevoegd. Zo kun je alle tips en uitstapjes per provincie terugvinden. Handig als je een keer een weekendje weg bent in een andere provincie en inspiratie zoekt voor leuke uitstapjes 😉

De meeste blogtijd steek ik natuurlijk in Volgmama maar vorig jaar heb ik ook Kidsproofopreis.nl erbij genomen. Hier heb ik heel lang niets mee gedaan en daarom ben ik dit blog gaan restylen met een nieuwe huiskleur en een nieuw logo. Het is echt een reisblog voor gezinnen en daar schrijf ik alleen maar over leuke uitstapjes, vakantieverblijven, weekendjes weg, reisproducten etc. Wij zijn dol op reizen en uitstapjes en daarom probeer ik dit nu ook weer op te pakken en hier twee blogs per week te publiceren. Ik zou het erg leuk vinden als jullie ons daar ook willen volgen op Facebook, Instagram of Twitter.

Woensdag ga ik naar Blijdorp voor een persbrunch van een Franse campingketen en zaterdag ben ik present op het Blogger By Nature event om bij te leren en om te netwerken. Blog like a boss 😉

Last best… de maand is nog niet om maar ik ga het toch zeggen. Deze maand heb ik een record aantal unieke bezoekers. De laatste maanden hikte ik al tegen de 10.000 bezoekers per maand op Volgmama en ik hoopte stiekem al eens een keer hierover heen te gaan. Het ziet er nu naar uit dat we deze maand zelfs 13.000 unieke bezoekers gaan halen. Erg tof! Dit voelt wel een beetje als een mijlpaal.

Heb jij trouwens al eens van intermittent fasting gehoord? Wat helpt bij jou om af te vallen?

6 thoughts on “Even bijkletsen #12 Afvallen gaat niet zo goed, Maker Festival in Enschede en blogpraat

  1. Ik heb intermittent fasting geprobeerd, maar ga in de ochtend al de mist in met cappuccino. Dus dat is niet handig. Moet wel zeggen dat ik mij 100x beter voel bij niet eten in de ochtend

Geef een reactie