Mijn cadeaus! #4

Mijn cadeaus is een tijdelijke rubriek op VolgMama.nl. Elke donderdag vanaf november tot eind december komt er een nieuw interview online. Negen verschillende moeders hebben deze uitdagende vragenlijst ingevuld. Lezen jullie mee?

foto_0008

Wat is je naam en wil je in het kort iets over jezelf vertellen?

geboren op 25.05.1983 | mama van Arthur | trotse plusmama van Simon & Yana | lief van haar lief | gezinswetenschapper in spé |mamablogger | houdt er niet van om een etiket opgeplakt te krijgen (en doet dat dus ook zo min mogelijk met andere mensjes) | houdt van haar vriendjes | houdt van goeie muziek | kan ongelooflijk koppig zijn – en soms een tikje nonchalant | houdt van gezellige cafeetjes en bruine kroegjes | houdt van piano en gitaar spelen | houdt ongelooflijk veel van een bordje (vol) lekker eten | leest heel erg graag, verslindt eigenlijk boeken | leest for fun boeken over filosofie en psychologie en kan zich helemaal laten gaan bij een chicklit | studeert terug sinds september 2013 | gaat graag uit de bol op een feestje, een festivalleke, … | heeft het heel erg hard voor kleurtjes | houdt enorm veel van de Franse taal | houdt van hakjes (in tegenstelling tot vroeger) | doet graag (af en toe) eens gek – part of the charm | omarmt het leven

Waarmee kan men jou het liefst verassen?

Ik vind het heerlijk om een bongobon te krijgen. Om meer precies te zijn: een welnessbongobon. Het is heerlijk om te kunnen kiezen uit de verschillende accommodaties die aangeboden worden. Mijn lief en ik zijn er helemaal weg van en hiermee kan je dus zeker niets verkeerd doen.

Wat is het leukste of bijzonderste cadeau dat je ooit van iemand hebt gekregen?

Eén van de meest bijzondere cadeaus kreeg ik half juni dit jaar, tijdens mijn laatste werkdag. De collega’s verrasten mij met een bongobon (alweer) goed voor een weekendje Parijs. De bon zelf hebben we nog niet verzilverd, we zijn nog volop keuzes aan het maken. Eén nachtje in een poepsjiek hotel, of toch maar drie nachten in een iets minder hotelletje maar meer tijd om Parijs te verkennen. Het zal de laatste optie worden, maar we zijn er nog niet aan uit welk hotelletje onze voorkeur wegdraagt.
Daarnaast heb ik heel mooie herinneringen aan een kaartje dat ik een jaar of drie terug met Nieuwjaar van mijn lief kreeg. De emokip in mij liet zich helemaal gaan toen ik las dat de tijd voor een kindje van ons samen wel gekomen was. Kippenvelmoment, nog altijd.

En wat is het minst leuke of verschrikkelijkste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Kookboeken van de Colruyt. Niets tegen Colruyt, dat niet, maar ik vind er niets aan, aan die boeken. Goeie recepten, dat wel, maar de lay-out van de boeken staat me niet aan. Dus is de kans dat ik er even door zal gaan bladeren, echt miniem.

Als je één feest moest kiezen voor december… sinterklaas of kerst?

Dit jaar zal Arthur de Sintperiode voor het eerst echt beleven. Benieuwd naar wat hij ervan zal vinden. Als ik enkel aan mezelf denk, dan kies ik resoluut voor Kerst. Voor mij is het één van de meest prachtige periodes van het jaar, waarin er heel wat gevierd wordt. Hemels! Stiekem hoop ik ook altijd dat het tegen dan gesneeuwd heeft, zodat het een echte Witte Kerst wordt.

Wat doe je met de cadeaus die je niet leuk vindt?

De kookboeken waar ik het een paar vragen eerder over had, plaatste ik op internet. Not done, zullen sommigen me misschien wel zeggen, anderen hebben er begrip voor. Eerlijk? Anders liggen ze hier toch maar stof te verzamelen en dat kan de bedoeling niet zijn, toch?
Een tip die ik hierbij wel aan jullie kan meegeven, is dat het misschien geen slecht idee is om hetgeen je terug op internet plaatst, door een ander op het www te laten zwieren. Bij mij was het namelijk zo dat de persoon die mij de boeken gegeven heeft, diezelfde boeken op het internet terugvond. Niet zomaar gênant, nee, on-ge-loof-lijk gênant. Geen nood, het zit nog altijd snor tussen ons tweetjes.

Welke cadeaus zijn je dierbaar?

Het kaartje dat ik ooit van mijn lief mocht ontvangen, is mij enorm dierbaar. Daarnaast hecht ik heel veel waarde aan het album dat het resultaat is van de fotoshoot die we onlangs met ons ganse gezinnetje ondernomen hebben. Lachen, gieren, brullen en een prachtresultaat op het einde van de shoot.

Heb je ooit een gênant cadeau ontvangen, bijvoorbeeld in je vrijgezellentijd of op een ander feestje?

Ik denk dat iedereen al wel eens met zo’n cadeau naar huis gegaan is na één of ander feestje. Bij mij waren het dingen gaande van lustopwekkende setjes met allerlei erotisch getinte geriefjes in, tot een echt verkeersbord. Of ik dat eerste nu echt onder gênant zou klasseren, ik weet het niet. Het was vooral fijn. 😉
Dat laatste lijkt op het eerste gezicht niet echt gênant, maar wacht maar tot je naar huis moet zeulen met zo’n verkeersbord onder je arm. En kijken dat de mensen doen. Gênant dus, tot de derde.

Mocht je nou heel krap bij kas leven, en je hebt geen geld voor een cadeau aan een ander.. hoe zou jij dit dan oplossen?

Ik zou het gewoon eerlijk zeggen dat het kopen van cadeaus momenteel niet lukt wegens cashflowproblemen. Hoe schoon is dat niet gezegd? Echte vrienden zouden dit zeker en vast begrijpen. En eerlijkheid duurt toch nog altijd het langst, niet?
Wij zijn eigenlijk ook wel opgegroeid in een gezin waar niet met cadeaus gegooid werd: onze verjaardag werd bijvoorbeeld gevierd met een stuk zelfgebakken taart en ik herinner me nog dat we daarna samen heel wat spelletjes speelden. Ik heb het nooit als een gemis ervaren, het niet krijgen van een cadeau…

En dan nu als laatste vraag, welk cadeau wens jij voor sinterklaas of kerst dit jaar?

Zeggen dat ik alles heb wat ik wil, zou niet kloppen, want een mens wil altijd wel nog dat ietsje meer. Met mijn hand op mijn hart kan ik je wel zeggen dat ik heb wat ik nodig heb, en dat je mij bij voorkeur dus met een welnessbon van bongo mag verrassen. Of als ik het dan toch iets groter mag zien: een nieuw gasfornuis. Van AGA als het even kan.

Bedankt Annick voor je deelname aan deze rubriek! Wil je een kijkje nemen op de blog van de mama van Arthur? Hier kun je hem vinden: www.dewereldvanarthur.be

Wat wens jij voor sint of kerst dit jaar?

3 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje november 27, 2015 at 1:46 pm

  Ik wens voor Sinterklaas een Flow! Want in de bieb zijn ze echt altijd uitgeleend!

  • Reply VolgMama november 27, 2015 at 10:57 pm

   Leuk blad is dat. Fijn leesvoer!

 • Reply A_nnick. november 28, 2015 at 2:27 pm

  Ooooh, de Flow. Misschien kaart ik dit toch even aan bij dat lief van mij. 🙂

 • Leave a Reply