Mijn mislukte hobbyprojecten

Ken je dat? Die hobbyprojecten die anderen zo goed kunnen en bij jou totaal mislukken? Ik ben best een creabea en heb al aardig wat hobby’s en bezigheden gehad maar deze projecten waren gewoon zonde van mijn tijd en geld..

Meubels opknappen

Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje wilde ik graag een schommelstoel in de babykamer. De schommelstoelen in winkels waren schaars en niet mooi of te duur dus daarom ben ik na lang zoeken op marktplaats gaan snuffelen. Voor 25 euro kocht ik een antieke zware schommelstoel. Ik was op dat moment al over de helft van de zwangerschap maar ik moest en zou hem van bruin naar mooi wit verven. Het schuren viel me zwaar en moest helemaal met de hand gebeuren. Schoonvader bood op dat moment aan verder met de stoel te gaan. Met als gevolg een lelijke witte stoel met overal dikke druipers. Ik kon wel janken want ik had een heel ander beeld in gedachten. Een week of twee later liep ik in de Karwei en wat stond er daar in de koopjeshoek.. juist een prachtige witte schommelstoel. En die namen we dus mee!

1394391_995525413815509_7834116572662282533_n

En na mijn zwangerschap zag ik dit antieke telefoonbankje op marktplaats. Ik kocht hem voor een habbekrats en hij leek me leuk voor in de kamer van mijn dochter. Maar dan niet deze kleur. Nee roze, wit of goud. Je raadt het al… hij staat nog steeds in de garage.. onafgemaakt! Hoop er dit voorjaar toch eens mee aan de slag te gaan.

Haken

Haken leek mij ook zo leuk. Bij de Action kocht ik alvast 10 bollen wol  en een set haaknaalden want ik kon niet kiezen en had geen idee waar ik moest beginnen. Op Youtube tig filmpjes bekeken maar daar werd ik ook niet wijzer van. Ik heb het dan ook opgegeven.

Kleertjes naaien

Eigen gemaakte kleertjes zijn hip, dat doe ik wel even want zo moeilijk kan dat niet zijn toch? Een groeiboekhoesje of een kussenhoes gaat nog wel lukken maar zodra ik bochten moet gaan naaien gaat het mis. Jammer dan. Misschien ooit maar eens een workshop volgen als ik tijd over heb.

AH moestuintjes

Twee jaar geleden begonnen we met deze hobby, helaas hebben we niets van de moestuintjes kunnen eten. Nou ja, de tuinkruiden want de rest was mislukt. Hoorde later dat meer mensen niet veel succes hadden met de moestuintjes.

Kleuren voor volwassenen

Ik had in een kerstpakket voor mamabloggers twee jaar geleden, een kleurboek voor volwassenen gekregen. Het leek mij leuk en ontspannend…

kerstpakket

Maar dat was het totaal niet.. ik heb er namelijk geen geduld voor. Je bent zolang bezig voordat je één kleurplaat ingekleurd hebt. Ik heb er het geduld niet voor en raak er helemaal gefrustreerd van.

Vertel, hebben jullie ook eens een mislukt hobbyproject gehad?

Bewaren

5 thoughts on “Mijn mislukte hobbyprojecten

 1. Ja hoor. Ik probeerde ook te haken. Leerde basis steek en dacht, dat lukt wel. Verder dan dan ben ik nooit gekomen.
  Ook hier kleuren voor volwassenen. Gestart, weekje of 3 gekleurd en ik was er klaar mee.
  Voor naaien heb ik naailessen gehad. Handig voor een broek korter te maken enz. Al moet ik bekennen dat ik het toch meestal naar mijn moeder breng. Ze is er nu eenmaal handigere in.

  Dus mislukte hobby’s, zeer herkenbaar!

 2. Ja hoor duizenden!! Ik begin er heel enthousiast aan en dan heb ik weer iets anders. Het mislukt ook weleens breien bijvoorbeeld dat kan ik niet. Heb zoveel in m’n hoofd wat ik wil doen, maar geen tijd haha . De kelder ligt vol met knutsel spullen. Ik bewaar het gewoon…

 3. Ik naai best regelmatig wat en daar zitten weleens mislukte projecten tussen. Dingen die te groot of te klein uitvallen, of de stof blijkt een kriebelstof te zijn.
  Haken heb ik ooit geprobeerd, duurde mij veel te lang.

 4. Oh meubeltjes restylen idd. Zooo leuk. Not.
  En haken en breien ben ik mee begonnen en idd ook kleuren maar voor alle 3 is echt voor mij eigenlijk niet te doen ivm reuma.

  Ik wil ook graag kleertjes naaien maar m’n naaimachine (waar ik geen verstand van heb hoe ik t moet doen) staat ergens op de vliering op zolder. ????

Geef een reactie