Mijn zoon vind My Little Pony leuk

“My Little Pony is toch niet stoer? Dat is toch voor meisjes?” Zei mijn oudste zoon van 8 tegen zijn broertje van 5. Ze kennen My Little Pony van de televisie en van hun zusje want die heeft er een paar. Mijn jongste zoon speelt er samen met zijn zusje mee en samen zijn we naar het My Little Pony Vriendschap Tour evenement geweest. “Want mama, wat wil ik daar graag heen!” 

Nou dan gaan we daar toch naar toe! In eerste instantie zou ik er met mijn nichtje en eigen dochter naar toe gaan. Ik was na een uitnodiging de site en foto’s aan het bekijken en mijn zoon stond achter mij. Hij zei: “wat cool, mama mag ik daar met mijn zusje heen?” Tja, waarom niet? Ik schreef laatst al over genderbewust opvoeden en hoe ik daar over denk. We hadden een afspraak om er om ’s middags te zijn met een stel andere bloggers. Helaas lukte mij het niet om er tijdens dat tijdstip te zijn dus hebben we meteen ’s ochtends afgesproken om even te komen kijken.

pony1

En er waren meer jongens!

Oké.. het merendeel aan fans waren meisjes maar in bijna elk groepje zat wel een jongen. Hele kleintjes maar ook zelfs van een jaar of zeven! Bekijk de foto’s maar en oordeel zelf. Nou is het niet zo dat mijn zoon alleen in meidendingen geïnteresseerd is. Hij speelt ook graag met traktors en auto’s en is veel buiten. En toch vond ik het fijn dat er meerdere jongens aanwezig waren en meededen. Zo gek is het gelukkig toch niet dat hij My Little Pony leuk vind! Iemand van de organisatie vertelde mij zelfs dat er ook volwassen mannen fan zijn van My Little Pony.. 😉

mlp

My Little Pony Vriendschap Tour, onze belevenis!

Elke 10 minuten werd er een groepje van zes kinderen binnen gelaten en het begon zoals hierboven op een kleedje. Even een voorstelrondje met iedereen en dan kon het beginnen. Hier was veel interactie, zo vroegen de dames bijvoorbeeld welke My Little Pony figuurtjes ze kenden en ontdekken ze samen Equestria. Wat is jouw favoriete pony en waar in Equestria zou jij willen wonen?

mlp1

Toen het andere groepje klaar was kon er doorgeschoven worden. De kinderen mochten de bus in. Hier stond een grote collectie van My Little Pony uitgestald en mochten de kinderen een Cutie Mark ( Je weet wel, dat ding wat de My Little Pony’s op de bips hebben) oftewel een plak-diamantje op hun arm of gezicht 😉 Leuk versieren met een beetje schmink, een haarstukje of bril en dan mochten de kids op de foto, die ze na afloop gelijk meekregen.

Daarna werd er buiten nog een spelletje gedaan en kregen de kinderen een goed gevulde goodiebag mee naar huis. Mijn zoon heeft super genoten en de sfeer was erg leuk!

Zoals jullie eerder op Volgmama konden lezen schreef ik al eerder over deze leuke uittip! Er staat echter nog maar 1 datum gepland en als je die niet wilt missen moet je zaterdag 17 september even groot markeren op de kalender. Dan komt de My Little Pony Vriendschap Tour bus naar de Vismarkt in Groningen. Voor meer info: www.mlpontour.nl

Ben jij ook naar de My Little Pony Vriendschaps Tour geweest?

6 thoughts on “Mijn zoon vind My Little Pony leuk

  1. Ik snap het! My little pony is zoooooo leuk, ik speelde daar vroeger ook altijd mee. Mijn oudste dochter speelde vroeger niet met meisjes poppen en barbie’s vond ze verschrikkelijk. Zij had een verzameling action man poppen.

Geef een reactie