minion-feestje

Minions kinderfeestje: met candybar, leuke tips & traktaties

Banana, banana, ba-naa-naa. De Minions zijn grappig en kinderen vinden het leuk. Mijn zoon was deze week jarig en hield een kinderfeestje met het thema van de Verschrikkelijke Ikke. Een candybar mocht natuurlijk niet ontbreken en ook hadden we superleuke Minion traktaties. Is een Minions feestje ook een leuk idee voor jouw kindje?

Voor de kinderfeestjes van mijn kinderen vind ik het altijd leuk om groots uit te pakken, bijvoorbeeld met candytables. Natuurlijk luister ik naar de wensen van mijn kinderen en samen bedenken we dan iets leuks. Zo doen we dat elk jaar. Dit jaar werd het dus een Minions kinderfeestje. In dit blog deel ik jullie tips en ideeën om er een geslaagd feestje van te maken.

Uitnodigingen

Voor een Minions feestje heb je natuurlijk leuke uitnodigingen nodig. Deze Minion poppetjes kun je bijvoorbeeld maken van toiletrollen of jezelf fotograferen in een Minionverkleedpak en hier kaarten van af laten drukken. Wij hielden het dit keer wegens tijdgebrek simpel en hebben kleurplaten van Bob (Minion) uitgeprind en gepersonaliseerd. Helaas heb ik vergeten om hier een foto van te maken.

minions-party-dresscode-kinderfeestje
Minion shirtjes maken het feestje nóg leuker

Versiering

Op Ebay besteld ik voor 12 euro een versierpakket van de Verschrikkelijke Ikke. Hierbij zat een slinger, confetti, rietjes, servetten, een tafelkleed, uitdeelzakjes en spiraalhangers. Bij de Action hebben ze ook zakjes met effen gekleurde ballonnen, hier hebben wij de blauwe en gele ballonnen uitgehaald. Blauw en geel zijn natuurlijk de hoofdkleuren die het best bij dit thema passen. Dit kun je dus ook toepassen met pompoms of andere leuke versiering.

Minions Candybar

Bij Albert Heijn en Action kocht ik voor de sweettable of candybar allerlei lekkernij met het Minions thema. Een taartje, pakjes drinken (Roosvicee), koekjes maar ook gezonde fruitreepjes van Fruitfunk. Een schaal met bananen had er eigenlijk ook nog wel bij gekunt naast al dat snoepgoed.

minions-candytable
Onze eigen gemaakte Minions candybar

Spelletjes

Mijn zoon heeft voor zijn verjaardag van ons een Minions Dr Bibber gekregen die we dus meteen konden gebruiken. Ook zijn er nog meer Minion spelletjes in de winkels voor de grotere kinderen zoals Doolhof of Monopoly. Als je weet hoe het spelletje eierdans (bekend van Haba) werkt, dan kun je ook zelf eieren koken en beschilderen als Minions.

bip-minions
Minion traktaties van Bip

Traktaties om mee te geven als bedankje

Door een flyer die ik meekreeg op Duinrell tijdens de Nick Jr. Fandagen stond reclame over het snoepgoed van Bip. Zij combineren snacks met licentie speelgoed tot leuke producten. Uit nieuwsgierigheid was ik benieuwd of zij ook Minions traktaties hadden. En ja hoor, dat hebben ze! De keuze is echt reuze. Op bovenstaande foto zie je een kleine greep uit het Bip assortiment met Minion traktaties. Leuk om uit te delen op school of om mee te geven als bedankje als de vriendjes weer naar huis gaan na het kinderfeestje. Wij vonden het lastig om een keuze maken. De meeste producten zijn gewoon te koop in de supermarkten, Big bazaar of Action.

bip-minion-bedankje
Deze Minion Candy Sticks met poppetje en jelly beans kocht ik bij de Action

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips voor een Minions feestje! 

8 thoughts on “Minions kinderfeestje: met candybar, leuke tips & traktaties

Geef een reactie