moederschap-verrassingen

Een moederschap vol verrassingen

Gastblog door Jocelyn – Als je voor het eerst moeder bent geworden dan is alles natuurlijk nog nieuw. Op een gegeven moment raak je daar gewend. Je creëert je eigen routine en dagritme met elkaar als nieuw gezin. Meestal is dit ook weer het moment waarop alles weer veranderd. Heb je door dat die kleine altijd zijn slaapje om 14 uur heeft, slaapt hij vandaag helemaal niet! Flexibel zijn leer je snel genoeg of je nu wilt of niet. Net zoals het feit dat geen elke dag hetzelfde is. Maar dat juist wat ik zo leuk vind. Zoals Forest Gump zei:” Life is like a box of chocolats. You never know what you’re gonna get”. Altijd een verrassing dus. 🙂

Ik zie het moederschap voor mezelf als een aaneenschakeling van eerste keren en de bijbehorende mijlpalen. De eerste keer samen naar buiten, mijlpaal. De eerste dat hij naar je lacht, mijlpaal. De eerste keer dat hij de nacht doorslaapt, mijlpaal. En ga zo maar door. Dit zijn de mijlpalen op een day to day basis, bijzonder maar klein. Dan zijn er nog de grote mijlpalen. De ‘oh my gods’ dit is echt gebeurd situatie. Zoals de eerste keer naar de crèche. Wat was dat spannend zeg. Maar we hebben het overleefd zonder tranen. Go us! En dan de eerste keer dat hij rechtop ging zitten en daarna ineens kon kruipen (wtf). Dat gevoel van trots dat je dan als ouder ervaart. WAUW.

Maar helaas kan het niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn. Zo heb je ook die keer dat je net even te laat met verschonen met alle gevolgen van dien. Of die keer dat jij eindelijk klaar bent om de deur te gaan voor date night en je kind besluit dat zwart toch niet jouw kleur is, en zijn hele maag inhoudt leegt op je oh zo mooie jurk. Zo zijn er nog wel een paar onsmakelijke situaties op te noemen. Of die keer dat hij weigerde om te slapen en bijna paars aanliep van ellende en jij al 10 x bijna is slaap was gevallen (want doodmoe natuurlijk) maar toch bruut werd gewekt uit je twilight zone. Om maar even een voorbeeld te geven van momenten waarop je denkt: PFFF dit is wel even pittig!

Maar aan het einde van de dag als hij lekker bij je in slaapt valt, of geknuffeld wilt worden ben ik al dit soort dingen allang weer vergeten. En dan als je in de ochtend wakker wordt met stralende baby die ook klaar is voor de dag dan ben ik blij dat ik dit mag meemaken met jou!

*De uitgelichte afbeelding met babyvoetjes is van Romolo Tavani – Shutterstock

Geef een reactie