My Animal Family - Schotse hooglanders familieportret dieren - Review

My Animal Family; een hip gezinsportret als dierenfamilie

Jouw gezin niet als mensen maar als dierenfamilie aan de muur? Wat dacht je van leeuwen, flamingo’s of olifanten? Cool toch! Bij My Animal Family ontdekten wij deze unieke familieportretten en je kunt ze al vanaf 35 euro laten maken. Ik mocht er een bestellen en koos voor deze harige maar beeldige koeien. Waarom dit prachtige kunstwerk met Schotse hooglanders voor mij zo bijzonder (én persoonlijk) is, vertel ik jullie in dit blog…

My Animal Family

My Animal Family is een nieuw bedrijf waar je als bezoeker een gepersonaliseerde familiefoto/gezinsfoto kunt samenstellen. Er staan alleen geen mensen op de foto zoals je gewend bent, maar dieren. Dus jouw eigen familie, maar dan als dieren. Helemaal hip!

Myanimalfamily review ervaring

Uniek familieportret als dieren

Bezoekers kunnen een keuze maken uit verschillende dierenfamilies waarvan zij vinden dat deze goed bij hen past (denk aan het kleurpalet, de karakters van deze dieren of een persoonlijke herinnering aan het dier). Vervolgens kunnen ze de samenstelling van het gezin selecteren en een materiaal en formaat waarop het gedrukt wordt.

Alle ontwerpen van deze dierenfamilies zijn gemaakt door Wouter, een creatieve designer uit Nederland, bekend van onder andere zijn werk voor PosterJunkie. De ontwerpen voor My Animal Family zijn hier uniek en speciaal voor gemaakt.

Review: mijn ervaringen met een My Animal Family portret

Zoals ik al schreef is het voor iedereen een ‘persoonlijke keus’ welke dieren zij op een familieportret kiezen. Hoewel ik even heb zitten twijfelen welk My Animal Family portret ik zou bestellen (ze zijn stuk voor stuk allemaal zó mooi!), was er één dierenfamilie dat er voor mij direct uitsprong: de Highland Cow Family, op zijn Nederlands kennen we ze ook als de Schotse hoogland koeien.

Het kleurenpalet van dit dierenportret past goed in ons interieur, de samenstelling (papa, mama, 2 zoons, 1 dochter) komt goed tot zijn recht.

Binnen een paar dagen werd de bestelling geleverd. Het zat goed ingepakt en ik had niet direct door dat het beschermfolie aan de achterkant van het materiaal er nog af moest hihi. Nu hangt de mooie familiefoto op aluminium-dibond aan de muur van mijn kantoor te shinen! Vanaf mijn bureau kan ik er vaak naar kijken. Wanneer ik sta hangt het werk op mijn ooghoogte. Ik heb hem bewust op deze hoogte opgehangen zodat ik af en toe nog wat kan switchen met de meubels, zoals ik vaker doe. Hij staat bijvoorbeeld ook erg leuk boven een sidetable of ander leuk hip kastje.

My Animal Family Review Ervaringen

Hoe het werkt

Het bestelproces verliep gemakkelijk. Je kiest een dierenfamilie die het best bij jou past. Daarna kies je de samenstelling van jouw gezin. Bijvoorbeeld 2 volwassenen en 3 kinderen. Ook aan eenoudergezinnen is gedacht en aan stelletjes zonder kinderen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Als laatste kies je het formaat en het materiaal waarop je de unieke familiefoto wilt ontvangen. Zo kun je hem bijvoorbeeld als ingelijste poster bestellen maar ook op canvas of plexiglas.

Eindresultaat

Het resultaat vind ik verbluffend mooi. Direct na ontvangst deelde ik al een foto in de familie-Whatsapp’s. De reacties waren super en al helemaal toen ik erbij schreef dat dit ons gezin moet voorstellen. Het leuke was dat mijn kinderen zichzelf direct herkenden in de dieren. Mijn dochter zei ik ben de lichtkleurige koe, omdat ik een meisje ben, er is een koe (kind) met langer haar dat de oudste moet voorstellen omdat hij lang haar heeft en de middelste ziet zichzelf als de koe die er dwars naast staat. Loeigoed!

De Schotse hooglanders hebben wij bewust gekozen als dierenfamilie, de vogeltjes horen bij dit ontwerp en kun je niet kiezen. Ze zitten er gewoon bij. Toch hebben de vogeltjes voor ons ook een bijzondere betekenis. Ze staan voor mijn drie zwangerschappen die niet zo hebben mogen zijn. Dat maakt het voor ons een nog specialer portret. Ze horen er gewoon bij maar vliegen weg. Ik vind het mooi!

Geef een reactie