My Breast Friends Tag

pink-ribbon

Zou je ooit iets aan je borsten willen laten veranderen? Plastische chirurgie?

Nee, ik vind dat zonde van het geld en hou liever van puur natuur. Ik ben er tevreden mee.

Wat is jouw favoriete kleur bh?

Roze, dat is sowieso mijn favoriete kleur, maar ook de kleuren zwart en wit heb ik veel.

Controleer jij je borsten weleens?

Jazeker, ik denk ongeveer 3 keer per jaar. Ik vind dat belangrijk, en zeg altijd beter voorkomen dan genezen. Maar je weet het maar nooit, vertrouw je het niet dan beter even naar de huisarts. Ik hoop dat ik er nooit te laat achter kom dat er iets zit wat er niet hoort.

Komt er borstkanker voor in jouw familie?

Jammer genoeg wel. Vandaar dat ik het zelf ook onderzoek, ook al ben ik  nog maar 29! Je kunt het immers op elke leeftijd krijgen. Ik heb meerdere dierbaren in mijn omgeving die de ziekte kanker hebben of hebben gehad. Voor de meesten is het goed afgelopen, maar ook heb ik er dierbaren aan verloren..

Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens of door de zwangerschap(pen)?

Ja, ze zijn groter geworden. En dat vind ik niet erg haha.

Heb jij en of je man een naam voor je borsten?

Nee geen koosnaampjes, misschien dat me dochter er straks een leuke naam voor geeft aangezien ze nu net met brabbelen begint en nog steeds borstvoeding krijgt 😉

Ken je de stichting Pink Ribbon?

Die kennen we. Het roze strikje. Ik heb ooit eens een armbandje gekocht en daarmee dit goede doel gesteund! Bovendien heeft mijn man eens hardgelopen voor dit goede doel een paar jaar terug.

Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?

Een vreselijke ziekte! Die zelf levensbedreigend is als het niet op tijd word ontdekt. Dus dames, controleer je borsten. Je hoort en leest het zo vaak.

De tag werd bedacht door Gwen, Simone, Saskia, Joyce, Josan, Meike, Fleur, Judith, Angela, Jess, Lieke, Geertje en Minke. Ik kwam deze tag zelf tegen vandaag op deze blog: Moonoloog.nl en besloot om hem ook in te vullen.

Ik hoop natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen de tag overnemen om op deze manier aandacht te vragen voor borstkanker. Ik ben ook erg benieuwd naar jouw antwoorden! Dus neem de tag over op je blog en vermeld dan hun namen.  Op social media kan je deze tag vermelden met de hashtag #mybreastfriendstag.

Hoevaak controleer jij je borsten?

 

5 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje oktober 16, 2015 at 10:04 am

  Ik controleer ze eigenlijk niet zo vaak, omdat ik nogal neurotisch ben aangelegd. Ik voel dan eigenlijk sowieso van alles.

 • Reply Fleur oktober 18, 2015 at 6:00 pm

  Leuk om jouw antwoorden te lezen en wat goed dat je nog borstvoeding geeft 🙂

 • Reply Esmeralda oktober 21, 2015 at 1:16 pm

  Goed dat je je borsten af en toe controleert, doe ik ook eens per maand. Je weet maar nooit.

 • Reply Blog party #15 - Save the Mama oktober 24, 2015 at 7:44 am

  […] Volgmama My breast friends tag […]

 • Leave a Reply