review-nappiez-dekbed-kinderen-dekbesovertrek

Review: Nappiez 4-seizoenen kinderdekbed en dekbedovertrek

Goed beddengoed voor kinderen is erg belangrijk voor een fijne en comfortabele nachtrust. Maar welke dekbedden en ander slaaptextiel zijn nu het beste voor je kindje? Dat hangt af van verschillende factoren…

Mijn dochter krijgt dit jaar een eenpersoonsbed zodra we haar kamertje gaan veranderen. Wij lieten ons daarom alvast door Koalabedding (specialist in kinderbeddengoed) adviseren voor nieuw beddengoed. Mijn meisje heeft vanaf haar geboorte luchtwegproblemen en ze is een moeilijke slaper. Ze valt moeilijk in slaap en word ’s nachts nog wakker. Sinds haar vierde verjaardag vorige maand kwam daar verandering in. Met een nieuw 4-seizoenen kinderdekbed van Nappiez slaapt ons spookje nu eindelijk de hele nacht lekker door. Is het toeval of niet?

Ze zeggen dat de eerste vier jaren van een kind tropenjaren zijn. Nu hebben wij daar bij de eerste twee kinderen geen last van gehad, maar onze laatste… Ik ben blij dat we dit achter de rug hebben. Dat ze nu ein-de-lijk doorslaapt is natuurlijk wel erg fijn. Voor haar zelf want ze heeft de slaap nodig, maar ook voor ons als ouders. Hoeven wij niet meer midden in de nacht ons bed uit. Ik hoop natuurlijk wel dat het zo blijft. Even afkloppen hè. 😉

Vanaf welke leeftijd een kinderdekbed aanschaffen?

Voordat je zomaar een dekbed koopt voor je kindje is dit wel even handige informatie om te weten. Er zijn kinderdekbedden te koop in ledikant formaat (100 x 135 cm) maar die worden pas geadviseerd voor peuters vanaf 2 jaar. Waarom niet voor een baby? Een dekbed is voor een baby veel te warm en hierdoor kan je baby zijn of haar overtollige warmte moeilijk kwijt. Een dekbed is dus absoluut niet geschikt voor baby’s en wordt door verschillende instanties zelfs afgeraden vanwege het verhoogde risico op wiegendood.

Wat dan wel voor een baby? Voor een baby gebruik je een deken met een lakentje en eventueel een slaapzakje. Lees ook: een babybed of wiegje opmaken. Toen mijn dochter ongeveer 2 jaar was hebben wij een peuterdekbed en een peuterkussentje voor haar gekocht. Bij de Hema en zonder ons te laten informeren. Dat was in onze situatie dus niet zo handig, bleek achteraf.

nappiez-dekbed-voor-kinderen-review

Koop niet zomaar een dekbed

Mijn dochter heeft een hele mooie (peuter) prinsessenkamer met veel roze en slaapt tot nu toe nog in haar peuterbed. Deze willen we binnenkort vervangen voor een eenpersoonsbed omdat ze al een grote meid wordt (zegt ze zelf ook heel stoer). Ze sliep voorheen onder een peuterdekbed van de Hema met een afmeting van 120×150 cm en een bijna zo goed als plat kussen van de Ikea. Ik kocht twee dekbedden en kussens om af te wisselen voor de hygiëne. Echt lekker sliep ze nooit. Ik heb trouwens nooit gedacht dat beddengoed hier zo’n groot verschil in kon maken. Ik had mij er nog niet eerder in verdiept en kocht ze puur omdat ze op dat moment in de aanbieding waren. Grootste fout die je kunt maken want goed beddengoed voor je kindje is zeker van belang en niet alle dekbedden zijn hetzelfde.

 

Tip: laat je adviseren door een specialist

Nappiez is het eigen merk van Koalabedding. Zoals eerder vermeld kwam ik met Koalabedding in gesprek om advies te vragen (ook in de hoop dat mijn dochter straks beter zou slapen). Er zijn namelijk verschillende soorten dekbedden en ik zag door de bomen het bos niet meer. Want waar moet ik eigenlijk op letten bij het kopen van een kinderdekbed? Een medewerker van Koalabedding vroeg mij een aantal dingen over het beddengoed wat we op dat moment gebruiken, uit welke materialen die bestaan en hoe ze daar onder slaapt. Met aanvullende informatie die gaf (vanwege de gezondheid van mijn dochter) bleek dat wij beter konden kiezen voor een andere tijk/vulling.

Een kinderdekbed kopen

Koalabedding verkoopt kwalitatieve enkele- en seizoensdekbedden voor kinderen in verschillende maten. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen zoals dekbedden met een synthetische en een natuurlijke vulling, waaronder katoen, bamboe en wol. Elk hebben ze hun eigen eigenschappen en functies. Er staat genoeg informatie in de webshop van Koalabedding om de dekbedden te vergelijken. Bij twijfel kun je Koalabedding altijd om gratis advies vragen door ze te bellen of een mailtje te sturen.

Onze ervaring met een Nappiez Thermosoft dekbed

Uit het fijne gesprek met de medewerker, die ook begrip toonde voor de situatie en ons advies gaf, hebben wij gekozen voor een Nappiez Thermosoft 4 seizoenen dekbed. Aangezien de luchtwegproblemen en de verhoogde kans op allergieën een grote rol speelt bij mijn dochter, vinden wij het in hygiënisch oogpunt belangrijk dat een dekbed op 60 graden gewassen kan worden. Wat ook handig is voor kleine kinderen die nog wel eens een plasongelukje hebben in bed. Het geeft mij een schoon gevoel om beddengoed om zo’n hoge temperatuur te wassen.

Ik kocht er zelf nog een overtrek van Nappiez bij en de grote doos werd snel aan huis bezorgd.

Specificaties van het Nappiez Thermosoft dekbed:

  • Tijk: 100% luxe perkaline katoen
  • Vulling: 100% synthetische Thermosoft® vezels
  • Vulgewicht: ca. 200 + 400 gr/m2
  • Sluiting: Samen te voegen d.m.v. een rits
  • Kleur: Wit
  • Wassen: 60 graden en drogen op een lage temperatuur.

Het dekbed voelt heel fijn en zacht aan. Omdat het winter is en mijn dochter eerst altijd onder een enkel dekbed sliep, hebben we vanaf de eerste dag alleen maar het herfst/winterdeel gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om de twee delen aan elkaar te ritsen maar dat leek ons veel te warm voor haar. Bij navraag werd dit soms alleen gedaan bij minder goed geïsoleerde woningen waar het erg koud is op slaapkamers.

Op de verjaardag van mijn dochter heb ik haar bed opgemaakt met het nieuwe dekbed en het overtrek. Normaal tukt ze altijd bij ons in bed in en leggen we haar over in haar eigen bedje als wij naar bed gaan. We zeiden tegen haar dat kindjes van 4 jaar wel in hun eigen bedje kunnen slapen, grote kindjes doen dat allemaal. Ze wilde opeens meteen diezelfde dag in haar eigen bedje proberen te slapen. En met succes.

Ze slaapt nu al bijna twee weken onder haar nieuwe Nappiez kinderdekbed en ze slaapt als een roosje. Haar nachtlampje blijft de hele nacht aan en ze valt vrij snel in slaap nadat we haar in bed leggen. Ze is nog geen nacht wakker geworden. Heerlijk! In de lente of zomer zullen we het dekbed omwisselen voor de andere helft. Tot op heden hebben we dus een hele positieve ervaring met het Nappiez thermosoft dekbed van Koalabedding. We zouden niet anders meer willen.

Nappiez dekbedovertrek review

Het dekbedovertrek dat ik erbij bestelde is ook van het merk Nappiez. Deze hebben wij voor gebruik eerst in de wasmachine gedaan. Het dekbedovertrek is van 100 % katoen wat in de zomer én in de winter de warmte goed kan reguleren. Het witte dekbedovertrek met zwarte Animal print staat leuk in een monochrome kinderkamer of in een kleurige kamer. Ik moest wel even lachen toen ik het bed voor mijn dochter opmaakte. Ze vond het dekbedovertrek erg mooi maar zei meteen: “Mama, wat een grote kleurplaat, mag ik kleuren?”. Nou laten we dat maar niet doen hè. Het kan natuurlijk wel met textielstiften maar ik ben bang als ik dat toelaat, dat ze straks op elk dekbedovertrek gaat kleuren. 😉

Onder welk dekbed slaapt jouw kleintje? Ben jij al bekend met Koalabedding en Nappiez?

One thought on “Review: Nappiez 4-seizoenen kinderdekbed en dekbedovertrek

Geef een reactie