Nieuwe trend: lichtgewicht vliegtuigjes + winactie (gesloten)

Vroeger was ik kampioen vliegtuigjes en straaljagers vouwen met papier. Ik vouwde ze ook vaak voor anderen en kleurde ze soms ook nog in. Het was ontspanning en leuk om te doen. Momenteel komt er een nieuwe trend opzetten. Niet met papieren vliegtuigjes maar met lichtgewicht vliegtuigjes van Flyteam. Wij hebben ze getest en ook kun jij er een winnen!

Vroeger heb ik heel wat papieren vliegtuigjes gevouwen en ik was daar heel goed in. Ik leerde het van mijn vader en kreeg de smaak te pakken. Ze vlogen heel mooi, lang en sierlijk. Ze gingen wel snel stuk of kregen een kromme neus na het neerstorten. Het was een leuke tijd.

Vliegtuigjes van Flyteam

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=92OmEKc5Js8[/embedyt]

 

Flyteam is een webshop die lichtgewicht vliegtuigjes verkoopt. In het huidige assortiment hebben ze 5 verschillende modellen en sommige hebben nog verschillende groten. De beschikbare modellen zijn de Fenix, Sinus, F5 Tiger, Merlin en Tucano. De vliegtuigjes zijn niet duur en daarom ideaal als verjaardagscadeau voor jong en oud.

Fenix 45

fly5

Van Flyteam kregen mijn zoontjes beide een Fenix 45 vliegtuigje. Dit model van de Fenix heeft een spanwijdte van 45 cm en is geschikt voor kinderen vanaf circa 5 jaar. Zoals je ziet zijn deze verkrijgbaar in verschillende kleuren combinaties.

De vliegtuigjes zijn gemaakt van EPP (Expanded Polypropylene). Het ziet er een beetje uit als piepschuim maar is minder snel breekbaar.

fly2

De vliegtuigjes moet je zelf in elkaar zetten. De vliegtuigjes zitten in een zakje met een korte gebruiksaanwijzing. Op hun website staat ook een filmpje hoe je het stap voor stap in elkaar zet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ik het filmpje duidelijker vond dan de getekende gebruiksaanwijzing bij de verpakking. Als je eenmaal weet hoe het werkt zet je hem zo in elkaar. Let wel goed op dat je de elastiekjes goed plaatst.

Het vliegtuigje kun je naar wens voorzichtig een beetje bijbuigen, bijvoorbeeld bij de staart of vleugels. Hierdoor gaat het vliegtuigje nog mooier vliegen. Je kunt het vliegtuigje rechtuit laten vliegen en met een beetje oefening kun je er loopings mee maken. Dat laatste vonden de jongens erg leuk.

fly1

De jongens hebben er een nieuwe hobby bij. De Fenix 45 vliegtuigjes zien er leuk uit en kunnen goed tegen een stootje. Mocht het vliegtuigje onverhoopt toch stuk gaan dan kun je het met een lijmpistool weer maken. Mijn jongste koos al snel het vliegtuigje uit met de kleuren groen, geel en zwart omdat dit de kleuren zijn van zijn favoriete tractor.

Win een Fenix 45 vliegtuigje

Heb jij de blog gelezen en wil jij ook een lichtgewicht vliegtuigje winnen? Laat dan een berichtje op onze Facebooksite achter dat je meedoet.

*De winnaar krijgt 24 juni bericht.

Bewaren

Bewaren

6 thoughts on “Nieuwe trend: lichtgewicht vliegtuigjes + winactie (gesloten)

Geef een reactie