Miki4all webshop inclusie diversiteit hoodie trui bedrukt

NOOSS; Inclusieve webshop met een missie!

Als je iets unieks en bijzonders voor iemand wilt kopen, waar ga je dan als eerste heen? Voor de meesten van ons is het antwoord: het internet. Er zijn geweldige webshops om te verkennen, maar er is één webwinkel die wij graag bij jullie onder de aandacht willen brengen – niet alleen vanwege de mooie producten die ze verkopen, maar ook vanwege hun missie om anderen te helpen en als droom een inclusieve wereld voor iedereen…

Maak kennis met NOOSS.

Een inclusieve wereld voor iedereen, dat wil JIJ toch ook?

NOOSS

Die webshop heet NOOSS (voorheen bekend onder de naam Miki4all), en is een “must-visit” voor iedereen die geeft om uniek, inclusie en diversiteit. Wij vinden de nieuwe hoodies en truien van NOOSS (voor kinderen en volwassenen) met teksten over inclusie geweldig, maar ze hebben nóg meer leuke en handige producten voor iedereen! Of je nou een kraamcadeau zoekt of een leuke haarband of colsjaal.

Hoe is NOOSS eigenlijk ontstaan?

Het is altijd leuk om ook iets over het verhaal achter een webshop te weten. Shirin van Rooijen en Sarah Groen zijn twee vriendinnen en beide moeder van een kind met meervoudige beperking. Twee vrouwen die een gezamenlijke passie en droom delen. Hun droom: een inclusieve wereld voor iedereen. Dit doen zij onder andere door zelf te bloggen en te vloggen over hun leven, maar ook door hun gezamenlijke passie: NOOSS!

NOOSS is eigenlijk ontstaan vanuit een probleem waar Shirin en Sarah tegen aanliepen. Hun kinderen kwijlen veel en gewone slabbers hielpen niet optimaal. Daardoor zijn zij op zoek gegaan en hebben sjaals gevonden en er hun eigen draai aangegeven. Deze (kwijl)sjaals absorberen vocht en zien er ook nog eens leuk uit, voor zowel jong en oud, met en zonder beperking.

Leuk om te weten: Sarah’s blogs en vlogs op Degroentjes.

Unieke handgemaakte producten

Shirin en Sarah maken alles met de hand daarom is elke sjaal weer uniek. Inmiddels is NOOSS uitgebreid met meerdere producten zoals colsjaals, haarbanden, scrunchies en nu dus ook t-shirts, truien en hoodies met bedrukte teksten die over inclusie gaan.

Miki4all review ervaringen

Spread the love: help mee aan een inclusieve wereld voor iedereen

Iedereen doet er toe en dat vinden wij nou ook! Jong of oud, met en zonder beperking. Iedereen mag er zijn in deze maatschappij. We willen allemaal geaccepteerd worden en het gevoel hebben dat we erbij horen. Voor sommigen komt dat gemakkelijk, terwijl het voor anderen als onmogelijk voelt. Zo vaak zie ik om mij heen dat mensen focussen op de verschillen die mensen doen opvallen, terwijl we in plaats daarvan de overeenkomsten zouden moeten vieren die ons samenbrengen. We moeten gaan werken aan een wereld die meer inclusief is, waar iedereen het gevoel kan hebben erbij te horen.

Denk jij hier ook zo over? Door met je gezin (of met vrienden, bekenden of familie) over dit onderwerp te praten maak je de wereld al een stuk mooier. De kleding van NOOSS – met teksten over inclusie – dragen is ook iets wat je kunt doen.

Review: onze ervaring met bedrukte hoodies/truien van NOOSS

Wij hebben een paar jaar op het platteland gewoond waarbij wij ook vakantiewoningen verhuurden. Een van de huisjes is voor de verhuur “rolstoelproof” aangepast en doordat ik vaak de gasten ontving hebben wij al diverse gasten mogen ontmoeten. Zo was er ook eens een gezin met een kind met een erge spierziekte en geestelijke handicap, met dezelfde leeftijd als mijn jongste zoon. Dat raakt je. Het jongetje had mijn zoon als vakantievriendje en samen hadden ze de dikste lol. Samen maakten ze rondjes over het erf, terwijl mijn zoon achterop zijn elektrische rolstoel stond. Ze gingen respectvol met elkaar om, dat was zo mooi om te zien. Zo zou het altijd moeten zijn. Geen onderscheid. Het kind vond dit zijn aller-allerbeste vakantie ooit want hij had nog nooit een vakantievriendje gehad. Mijn hart brak toen hij dit op de dag van vertrek vertelde.

Lees ook: Noud heeft Duchenne Spierdystrofie

normal is boring bedrukte hoodie inclusie teksten miki4all

Mijn jongste zoon hier op de foto (inmiddels 11,5 jaar) heeft weliswaar geen zichtbare beperking voor vreemden (wel een ontwikkeling-, groei- en spraakachterstand), maar gedraagt zich door zijn ADHD anders dan klasgenootjes. Het basisonderwijs heeft hij dan ook snel moeten verruilen voor een speciale school waar hij meer persoonlijke aandacht kreeg en dat heeft hem goed gedaan. Het was dan ook geen wonder dat hij de hoodie met “Normal is boring” tekst uitkoos. Dat past goed bij hem! Voor mijzelf zocht ik ook een hoodie uit van NOOSS. Hierop staat de tekst “Color life with oppertunities not problems”. Deze quote deel ik graag. De hoodies bestelde ik een maat groter dan normaal want ik vind het altijd heerlijk om een hoodie “oversized” te dragen. Heerlijk voor op de bank maar ook om aan te trekken tijdens onze kampeerweekenden en dagjes weg. De bestelling was mooi ingepakt, de bedrukking zit er netjes op en wij kregen al een aantal leuke reacties van familie. De truien zijn lekker zacht en warm en zitten heerlijk. Even binnenstebuiten wassen, ophangen en na een dag zijn ze weer lekker droog. Je mag niet over de print strijken en dat is logisch. Gelukkig komen er toch niet zo snel kreukels in de truien wanneer je ze direct na het wassen op een hangertje laat drogen. Wij zullen de hoodies nog met veel plezier dragen.

*De winactie is gesloten en de winnaar(s) hebben bericht gehad.

7 thoughts on “NOOSS; Inclusieve webshop met een missie!

  1. Wat een mooi initiatief! Mijn zoontje heeft een stofwisselingsziekte waardoor hij niet kan praten en niet zelfstandig kan lopen. Dus heel veel dingen zijn enorm herkenbaar.
    Ik zou een leuk t-shirt of zo’n gave trui voor hem kopen als ik het shoptegoed win. Dus ik doe graag voor hem mee! 😊🍀

  2. Wat een mooie actie ! M’n dochtertje van 2 met een heel zeldzaam syndroom heeft een slikprobleem waardoor ze eerder en meer last heeft van kwijlen! Hoe handig zijn die kwijlslabben dan van miki4all! Ik doe mee !

  3. Het “Dare to be different” T-shirt zou perfect zijn voor mijn lieve zoon, bij wie onlangs een zeer zeldzame ziekte vastgesteld is. Zo trots hoe hij hier mee omgaat! ❤️

  4. Perfectly Imperfect, dat is precies wat onze jongste zoon is. Zo staan we dan ook met ons gezin in het leven: voor de buitenwereld misschien beperkt, voor ons zijn wij perfect! Daarom de keus voor dit shirt.

Geef een reactie