normaderm-phytosolution-vichy-review-2019

Vichy Normaderm Phytosolution voor de vette en acne gevoelige huid

Heb jij last van een vette en acné gevoelige huid? Of je nu tiener of volwassen bent… op mee-eters, puistjes en een vette plak op je face zitten we allemaal niet te wachten. Vichy heeft een nieuwe lijn uitgebracht om je huid weer te laten stralen; Normaderm Phytosolution. Wij mochten voor een samenwerking met Vichy twee verzorgingsproducten uit deze nieuwe lijn testen en ik vertel jullie graag over mijn ervaring.

Normaderm Phytosolution lijn van Vichy

Als je last hebt van een vette en acné gevoelige huid dan is de nieuwe Normaderm Phytosolution verzorgingslijn met ingrediënten van natuurlijke oorsprong misschien wel wat jij nodig hebt!

Dankzij de samenwerking van artsen, dermatologen, gynaecologen en voedingsdeskundigen bezit Vichy een uniek inzicht in de huid van vrouwen van alle leeftijden. Elke dag inspireren hun bevindingen nieuwe ontwikkelingen in formuleringen en ingrediënten die elke vrouw helpen haar ideale huid te bereiken in elke levensfase.

review-normaderm-physolution-acne
Vichy Normaderm Phytosolution reinigingsgel
Ervaring-Normaderm-Phytosolution
Vichy Normaderm Phytosolution dagverzorging crème

Dagelijkse verzorging

De Normaderm Phytosolution lijn van Vichy bestaat uit een zuiverende gel, verrijkt met mineralen en probiotica, én een dagverzorging met een ultralichte textuur op waterbasis. De reinigingsgel verwijdert make-up en reinigt jouw huid optimaal zonder deze uit te drogen. De bijbehorende dagverzorging vermindert puistjes, mee-eters, imperfecties en de zichtbaarheid van poriën, en hydrateert jouw huid 24 uur lang.

Review Normaderm Phytosolution

Zelf heb ik geen gave huid. Overal zie je wijde poriën en mee-eters heb jammergenoeg ik ook. Nu is het al wel véél beter dan jaren geleden want tijdens mijn tienerjaren had ik veel last van acné… Ik had hier toen al van alles voor geprobeerd en zelfs een zalfje (iets met benzol-nogwattes) van de dokter, maar dat droogde niet alleen de puistjes maar ook mijn huid enorm uit. Dat was nou ook weer niet de bedoeling. Ik ben toen op mijn eetpatroon gaan letten en ontdekte dat toen ik varkensvlees liet staan, mijn huid er beter uit ging zien. Maar boven dat is goede lichaams- en gezichtsverzorging ook erg belangrijk.

Superfijn dat ik dus twee Normaderm Phytosolution producten mocht reviewen. Ik gebruik ze nu sinds een week in mijn dagelijkse routine. De groene flessen gezichtsverzorging van Vichy hebben meer een medici uitstraling dan andere merken die producten voor de onzuivere huid verkopen. Op zich is daar natuurlijk niks mis mee!

Intens zuiverende gel

De intens zuiverende gel uit de Normaderm Phytosolution lijn reinigt de huid intens. De hyppoallergene gel is gebaseerd op een reinigingsbasis met plantaardige oorsprong en is de eerste innovatieve gezichtsreinigingsgel van Vichy die verrijkt is met mineralen en probiotica. Voor het beste effect wordt er aangeraden de reinigingsgel twee keer per dag te gebruiken. Bij voorkeur in de ochtend en in de avond. Je brengt het aan op een nat gezicht en vervolgens spoel je het weer af. De fles heeft hiervoor een handig doseer-pomje. Dat vindt ik persoonlijk voor een reinigingsproduct veel fijner dan een tube. 1 keer pompen is voldoende voor 1 wasbeurt.

Ervaring-normaderm-phytosolution
Zodra je de gel aanbrengt op je gezicht gaat het een beetje schuimen. Het voelt meteen fris aan.

De geur doet mij denken aan berkenwater. Dit gebruikten wij wel eens toen ik nog stage liep bij een Turkse kapper. Een heerlijke frisse geur! Na het wassen voelt mijn gezicht ook telkens heerlijk verfrissend en zacht aan.

Dagverzorging

De Norma Phytosolution dagverzorging heeft bijna hetzelfde geurtje. Grappig dat daarop staat dat het naar ‘Cool Icy Mint‘ ruikt. Naar mint vind ik het echter niet ruiken. Ook dit product doet me weer denken aan het berkenwater maar ik vind het een heerlijke geur.

review-normaderm-phytosolution

Ook dit product heeft een handig pompje om de crème te doseren. Ik gebruik het als een dagcrème. Ik wacht even tot mijn gezicht droog is na het wassen en dan breng ik hier wat van aan. Het smeert lekker uit en trekt snel in. Mijn gezicht voelt zacht, fris en niet vet aan. Ik heb het idee dat er met de Vichy dagverzorging een beschermend laagje op mijn gezicht zit. Het voelt zo fijn! Gezien ik de producten nog niet zo heel lang gebruik zal ik over een maand of twee eens een update geven. Ik ben namelijk benieuwd of mijn poriën op een lange termijn ook daadwerkelijk minder gaan zichtbaar worden.

De producten uit de Normaderm Phytosolution lijn zijn onder andere verkrijgbaar bij de apotheek en online te bestellen via de website van Vichy.

Heb jij al ervaring met producten van Vichy?

Extra leestip: mijn dagelijkse mama make-up routine.

Geef een reactie