Nu is het klaar, basta! Op weg naar mijn oude ‘ik’..

Vandaag even een hele andere blog dan dat jullie van mij gewend zijn. Ik heb ook even getwijfeld of ik dit wel met jullie zou wilde delen.. De laatste tijd gaat het namelijk niet zo goed met mij en daar wil ik graag wat aan gaan doen.

Het is best een lang verhaal en zal proberen om het zo kort mogelijk te houden en bij het begin te beginnen. Nou het zit dus zo..

Niet lekker in mijn vel door de jaren heen..

9,5 jaar geleden werd ik voor het eerst zwanger. De zwangerschap liep alles behalve soepel. Ik was bijna de hele zwangerschap ziek en op mijn werk werd ik overspannen door het feit dat ik niet goed kon functioneren en er teveel van mij werd verwacht. Ik ging letterlijk en figuurlijk kapot en kon het allemaal niet meer aan. Ik was op zijn zachts gezegd boos, verdietig en verward naar huis gegaan en ben er nooit meer terug gekomen. Overspannen..

Ik ben door de zwangerschapsvergiftiging erg veel aangekomen en hield veel vocht vast, zo’n 35 kilo! Ik was net een Michellin pop… verschrikkelijk!

Na de geboorte kreeg ik een zware postnatale depressie waar ik ook maandenlang therapie en medicijnen voor heb gehad. Dit was een moeilijke en heftige tijd.

Ik kon tijdens de depressie moeilijk genieten en alles ging op de automatische piloot. Omdat ik de hele zwangerschap zo ziek als een hond was, overspannen was en er een depressie achteraan kreeg ben ik echt mezelf verloren. Genieten kon ik maandenlang niet meer. Het huishouden verslonsde, ik keek er niet meer naar om, verzorgde mezelf niet goed en had nergens meer zin in. Ik was moe en wilde alleen nog maar slapen.

Toen het eindelijk weer beter met me ging en ik weer kon genieten van mijn gezin, mijn kindje en alles, baalde ik dat ik de zwangerschap niet heb genoten zoals anderen en dat ik die moedergevoelens en liefde heb gemist de eerste maanden. Ik wilde dus graag nog een kindje. Deze zwangerschap liep ook niet op rolletjes maar ik heb gelukkig wel meer kunnen genieten.

Emotie eter..

Momenteel heb ik 3 kinderen en heb ik nog behoorlijk wat overgewicht. Daarom zit ik op dit moment niet lekker in mijn vel. Als anderen foto’s van me maken dan schrik ik elke keer weer hoe “dik” ik ben. En eerlijk gezegd heb ik ook niet veel moeite gedaan om het eraf te krijgen. Nu is echter de maat vol toen ik laatst een complete nieuwe garderobe in maat 44 moest aanschaffen. Dit wilde ik niet eens maar ik had niets meer om aan te trekken. Het gevaar zit er een beetje in dat ik een enorme emotie eter ben. Voel ik mij eenzaam? Dan ga ik eten. Verveel ik mij? Dan ga ik eten. Ben ik verdrietig? Dan ga ik eten. Ben ik boos? Ook dan ga ik eten.

Mijn probleem NU is dus dat ik niet lekker in mijn vel zit omdat ik mij te DIK voel!!

Weg met die kilo’s dus. Ik heb al maanden niet op de weegschaal gestaan en ga dat vandaag voor het eerst doen. Vanaf vandaag gaat alles veranderen. Ik wil niet meer dik zijn en goed in mijn vel zitten. Genieten zonder dat ik elke keer weer van mijzelf schrik als ik een foto zie. Mijn doel is een gezond BMI te krijgen. Weg met die zwemband..

Ik merk dat ik de laatste tijd ook meer gezondheidsklachten krijg. Nog een reden dus om af te vallen. Ik wil graag gezonder leven en start er vandaag mee.

XLS afvallen review

Ik heb van XLS Medical twee verpakkingen direct voor elk 10 dagen gekregen. Ik ga vanaf nu proberen om elke dag 2 liter water te drinken. Mij vast houden aan 3 maaltijden per dag met na elke maaltijd een XLS sachet in te nemen. En snoep, chips, chocola en andere dingen te vervangen voor gezonde snacks. Mocht ik weer zo’n bui hebben dan liever komkommers, tomaatjes of fruit. 😉 Ook wil ik mij niet een tweede keer een bordje opscheppen tijdens het eten wat ik anders wel vaker deed. En daarbij wil ik nog elke dag een uur in een stevig tempo gaan wandelen.

I can do it! Ik ga er 200 % voor! De knop is om! Steunen jullie mij ook of hebben jullie meer tips voor mij?

Willen jullie na 10 dagen al een blogje lezen over hoe het met afvallen gaat of liever na de 20 dagen als ik helemaal klaar ben met XLS?

*De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

16 thoughts on “Nu is het klaar, basta! Op weg naar mijn oude ‘ik’..

  1. Wat knap van je dat je het durft te delen. Je bent al op de goede weg doordat je al weer wat je valkuilen zijn. Ik ben een jaar geleden 20 kilo afgevallen. Door een ander leefpatroon. En de kilo”s zijn er nog af. Ik heb de eetmeter vandere het voedingscentrum geïnstalleerd en ben bij gaan houden wat ik allemaal eet. Dan schrik je soms van het aantal calorieën wat ergens in zit. Bij mij was het geheim om zeer regelmatigoed te gaan eten. Ech’t een ontbijt, lunch, diner eten en nog om 10, 15, en 21 uur wat eten. Het liefst gezond. Fruit, groente, yoghurt of beschuit. Laat de tussendoortjes niet weg ook niet als je denkt dat je al teveel hebt gegeten die dag. Want als je ze weglaat, heb je kans dat je honger krijgt en juist gaat snoepen en de spijsvertering moet op gang blijven dan verbrand je beter. En veel gaan wandelen en met de fiets boodschappen doen.
    Ik heb inderdaad winter vaak last dat ik me wat downloaden voel. Van het donker weer. Maar ik moet zeggen sinds ik meer in de buitenlucht kom, heb ik het niet meer gehad. Beweging doet wonderen. En ik zou zeggen spreek met jezelf af dat je een keer per dag een klein snoepje of dropje mag. Ik denk dat je het niet volhoud als je te streng bent. En op een feestje mag je echt wel een gebakje maar ga dan van te voren eerst een stuk wandelen zodat je al wat calorieën kwijt bent. En vervang alle alcohol, frisdrank en sapjes door water en thee. Want super veel caloriënteren en ze vullen ook nog niet eeNS. Nou ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Het gaat je vast lukken. En je moet maar denken afvallen zal misschien maar langzaam gaan maar de kilo’s zijn er ook langzaam aangekomen dus ze kunnen ook niet binnen een week al verdwenen zijn. Als ze langzaam verdwijnen blijf je daarna ook beter op gewicht. En je zult je leefstijl blijvend moeten veranderen anders kom je daarna weer aan. Nou succes ermee. Ik ben benieuwd hoe het je vergaat.

  2. Super knap dat je deze stap neemt! Heel herkenbaar als je niet lekker in je vel zit door je gewicht. Ik kwam tijdens de zwangerschap 45 kg aan (heeeel veel vocht) maar die laatste 8 kilo is een crime. Toch zou ik je aanraden om eens naar je eetpatroon te kijken en aanpassingen te doen die je op de lange termijn volhoudt. Ik zeg dit vanuit mijn opleiding tot en werkervaring als diëtist. Misschien klinkt het betweterig, maar alleen ontbijt, lunch en diner is niet voldoende en als je straks weer ‘normaal’ begint te eten kun je zelfs weer aankomen. Zelf heb ik BenFit gedaan en ik at als een bootwerker maar viel toch af. Hoe dan ook, knap en ik wens je alle succes toe!

  3. Knap van je dat je de knop om gaat zetten! Ik heb niet echt hele speciale tips of zo want ik ben geen pro in afvallen, maar wel weet ik dat de thee van Tastea je misschien wel kan helpen bij het afvallen. Ook kan de app Lifesum makkelijk zijn, want zo houd je bij wat je per dag binnen krijgt/moet eten. X A

Geef een reactie