Nutella kerstboom maken recept met Koopmans bladerdeeg

Nutella kerstboom maken met Koopmans bladerdeeg

De Nutella kerstboom is ontzettend leuk én makkelijk om te maken als kersttraktatie voor het kerstdiner of kerstontbijt op school, of als activiteit voor tijdens de kerstvakantie thuis. Het recept is een kerstboom van bladerdeeg of croissantdeeg, gevuld met chocoladepasta (van Nutella of met een ander chocopasta merk). Het kan als hapje op tafel worden gezet en de takken + stam kunnen kinderen en volwassenen er zelf afsnijden of breken.

Kerstboom Nutella recept

Op Pinterest en Google is dit Nutella kerstboom baksel inmiddels ‘famous’ en ik vond veel verschillende soorten recepten, maar niet eentje specifiek met Koopmans bladerdeeg. Sommige maakten de Nutella boom met blikjes crossaintdeeg of zelfgemaakt bladerdeeg. Ik besloot gewoon om het zelf te proberen, op de meest makkelijkste manier met normaal Koopmans bladerdeeg, en het resultaat was erg leuk én lekker!

Ingrediënten

 • Nutella of ander chocoladepasta merk
 • 2 pakjes kant-en-klaar bladerdeeg (van Koopmans of ander merk)
 • 1 ei
 • Strooisel of M&M’s
 • Eventueel poedersuiker

Nutella kerstboom maken

Nutella kerstboom maken? Het ziet er op de foto’s waarschijnlijk moeilijk uit maar dat is het helemaal niet. In principe kan er weinig fout gaan. Als eerste verwarm je de oven vast voor zoals aangegeven op de verpakking van Koopmans bladerdeeg. Vervolgens maak je de twee pakken bladerdeeg open en leg je de velletjes met bladerdeeg los van elkaar om te laten ontdooien. Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Wanneer de velletjes bladerdeeg ontdooid zijn leggen we 6 plakken op het bakpapier. De papieren velletjes die onder elk plakje bladerdeeg zitten halen we eronder weg.

Vervolgens drukken we randjes een beetje over elkaar/tegen elkaar zodat de 6 plakken één geheel worden. Nu is de eerste laag klaar om in te smeren met Nutella chocoladepasta. Daarna brengen we een tweede laag Koopmans bladerdeeg aan op dezelfde manier. Randjes aan de binnenzijden weer in elkaar over laten lopen. De tweede laag met chocopasta kan erop. Vervolgens sluiten we af met een derde laag bladerdeeg. Deze smeren we niet in.

Nutella Koopmans bladerdeeg chocopasta kerstboom maken kerstonbijt kerstbrunch recept
– Nutella bladerdeeg kerstboom uitsnijden –

Nu de 3 plakken een Nutella pasta als vulling hebben kunnen we de kerstboomvorm gaan uitsnijden. Dit doe je door een grote, spitse driehoekvorm uit te snijden (met een schilmesje) met een stam eraan. Haal het overtollige deeg weg en de kerstboom blijft over. Eventueel kun je met een koekjesuitsteker een ster of ander figuur maken en als piek gebruiken op de chocoladepasta kerstboom.

Nutella kerstboom recept met koopmans bladerdeeg en chocoladepasta
– Nutella chocoladepasta kerstboom maken –

Met een mesje trek je horizontale lijnen aan de zijkanten met ongeveer evenveel grootte. Deze kun je daarna met de hand ’twisten’. Smeer de boom in met een geklutst ei en strooi er wat kerst versiersel/strooisel op. Nog even afbakken (ongeveer 15 minuten) in de oven en klaar is je Nutella kerstboom.

Nutella recept kerstboom tannenbaum koopmans bladerdeeg kersttraktatie kerstdiner school
– Bladerdeeg Nutella kerstboom is nu klaar om af te bakken –

Varianten op de chocoladepasta / Nutella kerstboom

 • Speculoos kerstboom
 • Karamel pasta
 • Stroopwafelpasta
 • Honing & hazelnootpasta
 • Pindakaas & chocoladepasta (Snickers effect)
 • Groene pesto (hartige kerstboom)
 • Jam

Ga jij proberen om een Nutella kerstboom of variant hierop te maken?

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer kerst artikelen en recepten.

No Comments

Leave a Reply