verlanglijstje-kind-online-maken-en-delen-whatsapp-voordelen

De voordelen van het maken van een online verlanglijstje voor je kind

Sinds de scholen weer zijn begonnen liggen de pepernoten en chocoladeletters weer in de supermarkt, en eerlijk? De eerste zak pepernoten is hier al soldaat gemaakt. Heerlijk!

Voor je het weet staan de decemberfeestdagen weer voor de deur. Dat betekent dat je nu ook al langzamerhand mag beginnen met verlanglijstjes maken. Haastige spoed is zelden goed, en nu we tegenwoordig al zoveel online doen, vertel ik jullie in dit blog over de ‘voordelen van het maken van een online verlanglijstje voor je kind’.

Het is bovendien heel makkelijk om een online verlanglijstje te maken. Dit kun je doen voor de feestdagen zoals Sinterklaas of Kerst, maar natuurlijk ook voor een kinderverjaardag of andere gelegenheid waar cadeautjes bij komen kijken.

Overzicht en organisatie

Laten we beginnen met overzicht en organisatie; dit is één van de belangrijkste redenen om een online wensenlijstje voor je kind te maken.

Heb jij weleens een stuk papier met wensen van je kind verloren of vergeten als je in de speelgoedwinkel staat? Of een wens gewoon niet opgeschreven? Met een online verlanglijstje behoort dat tot verleden tijd.

Je hebt altijd en overal toegang tot het online verlanglijstje van je kind, of je nu thuis bent, op je werk of onderweg. Dit zorgt voor een centrale plek waar alle wensen van je kind worden verzameld, wat het voor jou en anderen gemakkelijker maakt om te zien wat je kind graag wil hebben.

Cadeauwensen makkelijk delen met vrienden en familie

Vaak vragen familieleden en vrienden wat je kind graag wil hebben voor de feestdagen of voor zijn of haar verjaardag.

Door een online verlanglijstje voor je kind te maken, kun je eenvoudig een link delen, bijvoorbeeld via WhatsApp.

Altijd up-to-date cadeauwensen

Kinderen veranderen vaak van gedachten.

Wat ze vandaag willen, is misschien niet wat ze morgen willen. Met een online verlanglijstje kun je gemakkelijk items toevoegen, verwijderen of bewerken. Zo blijft het lijstje altijd actueel en relevant.

Integratie met online winkels

Veel online verlanglijstjes bieden integratie met populaire webwinkels zoals Bol.com of Mediamarkt.

Dit betekent dat je direct vanuit het verlanglijstje naar het product kunt gaan om het te kopen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je precies het juiste item koopt.

Budgetvriendelijke keuzes voor familie en vrienden

Door een online verlanglijstje te maken, kun je items van verschillende prijsklassen toevoegen. Het kan ook handig zijn om samen met je kind naar verlanglijstje inspiratie te kijken als je kind zelf nog niet zo goed weet wat hij of zij wilt hebben.

Dit geeft familie en vrienden de flexibiliteit om een cadeau te kiezen dat binnen hun budget past.

Bovendien kunnen sommige platforms laten zien welke items al zijn gekocht, zodat anderen weten welke wensen nog open staan.

Minder teleurstellingen voor je kind

Elk kind heeft wel eens een cadeau gekregen dat niet helemaal naar wens was. Met een online verlanglijstje is de kans groter dat je kind krijgt wat hij of zij echt wil.

Dit vermindert teleurstellingen en maakt speciale gelegenheden nog gedenkwaardiger.

Leerzame ervaring voor je kind

Het maken van een verlanglijstje kan ook een leerzame ervaring zijn voor je kind. Het geeft je de kans om met je kind te praten over waarden zoals geduld, dankbaarheid en het maken van keuzes.

Je kunt je kind ook leren over budgetteren door samen prijzen te vergelijken en prioriteiten te stellen.

Jij bepaalt wie het lijstje mag zien

In tegenstelling tot geschreven lijstjes op papier die verloren kunnen gaan of door iedereen kunnen worden gezien, bieden online verlanglijstjes privacy mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld door een geheime vraag met antwoord kiezen wie het lijstje kan zien en wie niet, wat zorgt voor een extra laag veiligheid.

Met twee jarige kinderen en de komende feestdagen in het verschiet, gaan wij vast beginnen met online verlanglijstjes maken zodat we alle cadeautjes op tijd in huis hebben. Dit scheelt een hoop stress aan het einde van het jaar en ik zie eigenlijk alleen maar voordelen.

Is een online verlanglijstje maken voor je kind ook iets voor jullie?

Lees ook:

Geef een reactie