Ontstressen, even een stapje terug..

Soms word het je gewoon allemaal even te veel. Op je werk, thuis, of een combinatie ervan.. Stress is natuurlijk niet goed voor je en soms niet te voorkomen. Nu zit ik al een tijdje met wat dingen die door mijn hoofd spoken en daarom neem ik even een stapje terug. Tijd om even te ontstressen.. Heb jij dat ook wel eens nodig?

Een oude collega van mij zat maandenlang niet lekker in haar vel. Ze was gestrest, het klokje tikte door en omdat ze er verder niets mee deed of hulp zocht belande haar stress uiteindelijk in een burn out. Ze ging niet meer werken en had nergens meer zin in. Maanden heeft het geduurd voordat ze weer in haar vel zat en kon genieten. Dat wil ik dus liever niet meemaken.

Momenteel spoken er dus ook dingen door mijn hoofd. Afgelopen september hebben we een huis gekocht. Zo blij als we waren.. afgesproken dat de sleuteloverdracht 31 januari plaats zou vinden. We wisten dat de bovenverdieping verhuurd werd toen we het kochten in september. De verkopers zouden het huurcontract opzeggen en de huurders hadden 3 maanden om wat anders te zoeken.. nu voel je de bui waarschijnlijk al aankomen..

stress

Ze zijn er niet uit. Dus kan er nog geen sleuteloverdracht plaatsvinden en kunnen wij zoals gehoopt niet eind februari alles over verhuizen. Momenteel is het nogal uitzichtloos en weten we nog niet wanneer de huurders eruit zullen gaan. Alleen aan de benedenverdieping hebben we niet voldoende ruimte voor ons gezin dus het is ook geen optie om de sleutel aan te nemen. Bovendien zijn daar ook weer een paar redenen meer voor maar daar gaat het nu niet om. We hebben hulp ingeschakeld van een advocaat.

Een huis kopen doe je niet voor een paar tientjes en ja het levert behoorlijk wat stress op. We blijven nu even wonen waar we nu zitten. Tussen de ingepakte dozen.. We hebben een kort weekendje geboekt naar Limburg en daar gaan we binnenkort even heen. Ook gaan we naar een dagje naar Oberhausen om Legoland en Sealife te bezoeken voor mijn blog. Maar dat zien we ook als ontspanning, heerlijk even ontspannen met het gezin. Leuke dingen doen dat staat even voorop, zodat we niet de hele tijd met onze gedachten bij het huis zijn. Ook staat er een bloggersuitje naar de Negenmaandenbeurs gepland en daar heb ik veeel zin in!

En hoe ik verder denk te ontstressen? Wat vaker in bad gaan, tijd voor mezelf in plannen en leuke dingen doen.

Heb jij wel eens last van stress? Heb jij tips om te ontspannen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

13 thoughts on “Ontstressen, even een stapje terug..

 1. Kan me voorstellen dat dit een zeer stressvolle situatie is. Bizar zeg, hadden die verkopers dat niet eerder kunnen regelen? Lekker in bad gaan of in bed met een boek of tijdschrift is inderdaad fijn, en gisteren heb in een vriendinnenuitstapje gehad in Rotterdam. Doe ik eigenlijk nooit en juist daarom was het zo fijn!

 2. Wat vervelend zeg dat de sleuteloverdracht langer duurt dan verwacht. Verhuizen zelf kan al voor genoeg stress zorgen, maar zo helemaal.
  Als ik last van stress heb, is het vooral van mijn werk. Het is teveel om binnen de uren te doen die ik ervoor krijg en als er belangrijke dingen blijven liggen, heb ik daar best last van.

 3. Oh bah, klinkt als stressvol. Hopelijk komt het snel goed!

  Stress? Wandeling in het bos, dagje voor mezelf, massage en ik heb een super cranio sacraal therapeut die mijn hoofd af en toe eens helemaal leeg maakt!

 4. Wat ontzettend vervelend. Vaak is stress een opeenstapeling van stressvolle gebeurtenissen. Vooral gebeurtenissen waarin we weinig invloed hebben. Het kan helpen om te kijken welk aspect je het meeste stress geeft. Misschien vind je het oneerlijk, of misschien geef je jezelf de schuld. Of een ander. Misschien moet je iets uit handen geven, bijvoorbeeld de financiële afwikkeling. Als ik boosheid voel helpt het mij om me voor te stellen dat die als een vulkaan of vuurwerk in mijn lijf ontploft. Daarna verdeelt die boosheid zich over mijn lijf en drukt het niet zo zwaar op mijn hoofd of op mijn nek.
  Ik werd getriggerd om op je bericht te reageren omdat ik veel hoor over overbelaste mensen om mij heen. Zelf zit ik het laatste jaar ook regelmatig op het randje. Dat gaat om oud zeer.

 5. Helemaal vervelend is dat de huurders ook rechten hebben. Wat een ontzettend vervelende situatie. Wanneer moeten jullie eruit, uit jullie huidige woning?
  Dagje sauna, kapper, schoonheidssalon doen het ook altijd goed. Succes de komende tijd!!!

Geef een reactie