adventszondagen, advent, kerstdorp, houten blokken,

Onze tradities in de adventsperiode

4 kleine kaarsjes, verlanglichtjes voor kerst, zo komt voor jou en mij, het kerstfeest dichterbij. Vandaag is het de adventszondag en daarom leek het mij leuk om een blog te schrijven over onze tradities in de adventsperiode. Sinterklaas is de deur nog niet uit maar wij kijken uit naar de gezellige donkere avonden.

Adventskalenders

Elk jaar krijgen onze kinderen allemaal een eigen adventskalender. Iedere dag tot kerst maken ze een deurtje open. Dit jaar hebben ze een kalender van Fruitfunk met verantwoorde snoepjes en zelf heb ik een adventskalender van Ikea. Adventskalenders kun je in vele soorten kopen. Met snoepjes, chocolade, beautyproducten of met speelgoed zoals Playmobil en Lego. Een december kraskalender kopen wij meestal voor ons zelf.

adventskalender, emoji, fruitfunk, vegan, vegetarisch,

Adventskaarsen

Op de laatste 4 zondagen voor kerst steken we elke keer een kaarsje aan. Bij de eerste dag (vandaag) steken we 1 kaars aan, de week erna 2, daarna 3 en de laatste adventszondag branden ze allemaal. Zo weten de kinderen wanneer het bijna kerst is en het is gewoon een leuke traditie.

Kerstmarkt

Elk jaar zoeken we een leuke kerstmarkt op. Het is erg gezellig met glühwein, hot choco, lekker eten en veel kraampjes met handgemaakte spulletjes. Voor de kinderen staan er vaak enkele kermisattracties.

Kerstkleding shoppen voor het hele gezin

Met de kerstdagen dragen we meestal nette kleding. De kinderen groeien elk jaar dus elk jaar gaan we weer opzoek naar leuke outfits. Voor mijn dochter heb ik de outfits al compleet. Op 1 dag draagt ze deze rode jurk en op de andere dag een gouden jurk, deze laat ik jullie binnenkort zien. De rest mogen we nog shoppen.

Kerstboom versieren

Dit doen we meestal samen op 6 december als sinterklaas weer is vertrokken. Ik zou het al wel eerder willen maar daarvoor is mijn man te ouderwets.

Leestip: onze “foute” kerstboom

Kerstvieringen op school, peuterspeelzaal etc.

Hier helpen we natuurlijk graag aan mee. Als huiswerk mogen de ouders lekkere hapjes verzinnen. Wat ik voor dit jaar allemaal ga maken weet ik nog niet. Ik heb drie kinderen en probeer hiervoor drie verschillende dingen te maken. Ook op school krijgen de kinderen nette kleren aan bij de kerstvieringen. Afgelopen vrijdag heb ik twee van de ramen gedecoreerd bij de peuterspeelzaal, sinterklaas vieren doen ze hier niet.

raamdecoratie kerst, peuterspeelzaal,

Midwinterhoorn blazen

Volgens mij is dit echt iets uit Twente denk ik want vrienden van ons uit Rotterdam hebben er nog nooit van gehoord. Ik kan het zelf niet hoor want je hebt hier een behoorlijke longcapaciteit voor nodig. Meestal zijn het mannen die dit doen en wij gaan gezellig kijken hoe ze op een meterslange hoorn blazen.

Wat vinden jullie het leukst aan de adventsperiode?

11 Comments

 • Reply Maaike december 3, 2017 at 8:54 am

  Ik zou eigenlijk ook al wel de kerstboom neer willen zetten. Maar de kinderen zijn nog zo bezig met sinterklaas en pakjesavond dat we nog even wachten. Wat is dit toch een mooie periode hè.

 • Reply querine december 3, 2017 at 3:48 pm

  ik wil eigenlijk nu al de kerstboom hebben maar er zijn bijna nog geen echte kerstbomen te krijgen.
  ik zou liever het hele sint gebeuren overslaan en nog langer kerst in huis hebben!

 • Reply Debbythechocoholic december 3, 2017 at 4:15 pm

  Vroeger op school hadden we ook een krans waar we elke maandag een kaarsje op aanstaken.
  Het leukste vind ik de kerstboom uitkiezen en versieren.

 • Reply Melissa krijns december 3, 2017 at 4:55 pm

  Ik vind kerstboom neerzetten, kaarsjes, cadeautjes kopen en alles ozooooo gezellig. Vind alles leuk.

 • Reply Patricia december 3, 2017 at 6:12 pm

  Ik heb zelf geen gezin, dus mijn bezigheden rondom kerst zijn toch iets minder uitgebreid. Misschien moet ik mijn nichtjes maar eens een weekendje gaan kidnappen om mee te knutselen en leuke activiteiten mee te ondernemen 😉

 • Reply Amelie december 3, 2017 at 6:41 pm

  Ik had graag ook een kalender gehad maar ik denk dat ik voor de meeste kalenders net te laat ben (ook omdat ze niet meer in de winkels liggen natuurlijk 😉 ).

 • Reply MC Kleuver december 3, 2017 at 7:01 pm

  Die kaarsen, zo leuk bedacht! Dat vind ik een leuke traditie. Moeten we hier thuis ook invoeren. Haha.

 • Reply Aniek december 3, 2017 at 7:14 pm

  Midwinterhoorn heb ik ook nog nooit van gehoord. Naar de kerstmarkten kijk ik ook uit!

 • Reply Nicole Orriëns december 4, 2017 at 6:54 am

  Ik ben nog bezig met Sinterklaas, ook al is advent natuurlijk al wel begonnen.

 • Reply Fleur december 6, 2017 at 12:29 am

  Ik hou van de gezelligheid van deze tijd van het jaar en een adventskalender hoort daar zeker bij

 • Reply Krystle/Batboy.nl december 6, 2017 at 10:31 am

  Die hoorns blazen hoor ik altijd sinds dat we hier wonen eerder eigenlijk nooit. Heb het al een beetje versiert thuis de boom doe ik iets later. Hier hangen we altijd de sok en krijgen ze een adventskalender met chocolade

 • Leave a Reply