adventszondagen, advent, kerstdorp, houten blokken,

Onze tradities in de adventsperiode

4 kleine kaarsjes, verlanglichtjes voor kerst, zo komt voor jou en mij, het kerstfeest dichterbij. Vandaag is het de adventszondag en daarom leek het mij leuk om een blog te schrijven over onze tradities in de adventsperiode. Sinterklaas is de deur nog niet uit maar wij kijken uit naar de gezellige donkere avonden.

Adventskalenders

Elk jaar krijgen onze kinderen allemaal een eigen adventskalender. Iedere dag tot kerst maken ze een deurtje open. Dit jaar hebben ze een kalender van Fruitfunk met verantwoorde snoepjes en zelf heb ik een adventskalender van Ikea. Adventskalenders kun je in vele soorten kopen. Met snoepjes, chocolade, beautyproducten of met speelgoed zoals Playmobil en Lego. Een december kraskalender kopen wij meestal voor ons zelf.

adventskalender, emoji, fruitfunk, vegan, vegetarisch,

Adventskaarsen

Op de laatste 4 zondagen voor kerst steken we elke keer een kaarsje aan. Bij de eerste dag (vandaag) steken we 1 kaars aan, de week erna 2, daarna 3 en de laatste adventszondag branden ze allemaal. Zo weten de kinderen wanneer het bijna kerst is en het is gewoon een leuke traditie.

Kerstmarkt

Elk jaar zoeken we een leuke kerstmarkt op. Het is erg gezellig met glühwein, hot choco, lekker eten en veel kraampjes met handgemaakte spulletjes. Voor de kinderen staan er vaak enkele kermisattracties.

Kerstkleding shoppen voor het hele gezin

Met de kerstdagen dragen we meestal nette kleding. De kinderen groeien elk jaar dus elk jaar gaan we weer opzoek naar leuke outfits. Voor mijn dochter heb ik de outfits al compleet. Op 1 dag draagt ze deze rode jurk en op de andere dag een gouden jurk, deze laat ik jullie binnenkort zien. De rest mogen we nog shoppen.

Kerstboom versieren

Dit doen we meestal samen op 6 december als sinterklaas weer is vertrokken. Ik zou het al wel eerder willen maar daarvoor is mijn man te ouderwets.

Leestip: onze “foute” kerstboom

Kerstvieringen op school, peuterspeelzaal etc.

Hier helpen we natuurlijk graag aan mee. Als huiswerk mogen de ouders lekkere hapjes verzinnen. Wat ik voor dit jaar allemaal ga maken weet ik nog niet. Ik heb drie kinderen en probeer hiervoor drie verschillende dingen te maken. Ook op school krijgen de kinderen nette kleren aan bij de kerstvieringen. Afgelopen vrijdag heb ik twee van de ramen gedecoreerd bij de peuterspeelzaal, sinterklaas vieren doen ze hier niet.

raamdecoratie kerst, peuterspeelzaal,

Midwinterhoorn blazen

Volgens mij is dit echt iets uit Twente denk ik want vrienden van ons uit Rotterdam hebben er nog nooit van gehoord. Ik kan het zelf niet hoor want je hebt hier een behoorlijke longcapaciteit voor nodig. Meestal zijn het mannen die dit doen en wij gaan gezellig kijken hoe ze op een meterslange hoorn blazen.

Wat vinden jullie het leukst aan de adventsperiode?

11 thoughts on “Onze tradities in de adventsperiode

  1. Ik heb zelf geen gezin, dus mijn bezigheden rondom kerst zijn toch iets minder uitgebreid. Misschien moet ik mijn nichtjes maar eens een weekendje gaan kidnappen om mee te knutselen en leuke activiteiten mee te ondernemen 😉

Geef een reactie