Oorontsteking

ziek

Oorontsteking kan erg pijnlijk zijn en dit komt vaak voor bij kinderen als ze al een tijdje verkouden zijn. Bij baby’s en kinderen ontdek je het snel als ze de hele dag aan hun oor lopen te trekken. Ons meisje zat niet aan haar oortjes maar toch had ze het te pakken..

Onze dochter heeft begin december inentingen gehad. De arts vroeg nog aan mij of ik zetpillen in huis had liggen want na 10 dagen kon ze nog koorts krijgen door de prikjes. Op dag 13 kreeg ze koorts, net een dag voor haar verjaardag. We baalden enorm, misschien hadden we de prikjes eerder of later moeten doen in verband met haar verjaardag? Maar eigenlijk maakt het niet veel uit. De inentingen moeten gebeuren. Althans wij kiezen ervoor om onze kinderen in te laten enten tegen al die vreselijke ziektes. En zonder inentingen had ze ook een griepje kunnen hebben op haar verjaardag.

Na drie dagen koorts en zetpillen werd ze weer beter. Verkouden was ze al en bleef ze ook. Onze dochter is er eenmaal enorm vatbaar voor en heeft bronchitis. Zodra ze begint met hoesten en slijm dan gaan we meteen met een inhaleerapparaat aan de slag die we vergoed hebben gekregen omdat het voor haar van belang is.

Afgelopen zondag om 01.00 had ze weer 39.7 koorts. Dus weer met paracetamol verlaagd. Het was die dag haar feestje dat al gepland stond en bovendien ging het met de medicijnen aardig prima als ze wakker werd. Spelen, lachen eten en drinken. Alles prima. Iets hangerig was ze wel. We hadden ons voorgenomen om maandag de dokter maar weer te bellen om een afspraak indien ze dan nog steeds koorts had.

Daar hoefde ze niet lang te zoeken en zag de dokter al gauw dat ze een oorontsteking had. Niet één, maar twee oortjes. Arme mop. Dus nu zijn we begonnen aan een antibiotica kuur in vloeibare vorm. Ze vind het spul niet te pruimen. Van een lepeltje geven lukt niet dus nu proberen we het met een spuitje in de mondhoeken. Ook dan loopt het spul er een beetje uit. We moeten doorgaan met de antibiotica tot het flesje leeg is. Hopelijk is onze meid daarna weer helemaal beter!

Heb jij wel eens oorontsteking gehad?

2 thoughts on “Oorontsteking

Geef een reactie