Nu in de theaters: Peppa Pig – De Grote Plons

peppa1

Samen met mijn dochter ging ik gisteren over de roze loper naar de première van de nieuwe Peppa Pig voorstelling; De Grote Plons. Het bekende varkentje die je wellicht al eens eerder op televisie hebt gezien of in de speelgoedwinkels. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar en wat was het leuk!

Peppa Pig

Peppa Pig is een vrolijk varkentje dat houdt van spelletjes spelen en heerlijk plonzen in de modder. Ze is iedere doordeweekse dag met haar familie te zien op TV bij Nickelodeon en nu ook in het theater met haar eigen familiemusical ‘De Grote Plons’. Een feestje voor iedereen vanaf 2 jaar. De familie van Peppa bestaat uit: broertje George, Mama, Papa, Opa en Oma Pig. De namen van haar vriendjes en vriendinnetjes ken ik niet allemaal.

Peppa kent mijn dochter ook van een knuffeltje die ze eens heeft gekregen en samen kijken we wel eens filmpjes op YouTube. Speciaal voor de première had ik afgelopen week een jurkje besteld maar die was helaas niet op tijd binnen.

Première

peppa4

De première vond plaats in De Goudse Schouwburg te Gouda waarbij we feestelijk werden ontvangen met een roze loper. Er was tijd voor een drankje en voor de kinderen lagen er op bijna elke tafel mooie kleurplaten. Ook was er een kraampje waar je allerlei merchandise van Peppa Pig kon kopen en was er voor de voorstelling tijd om met Peppa op de foto te gaan. De foto kon je na afloop van de voorstelling ophalen bij de garderobe. Achterop de foto heb ik nog een tekst geschreven voor mijn dochter, dit was immers de allereerste keer dat ze naar een echte musical is geweest. Een leuke herinnering om te bewaren!

peppa - pig - de -grote - plons - volgmama
Op onze plek konden we het toneel goed zien

Na afloop was er nog een afterparty voor genodigden. Hier hebben we nog een drankje gedronken en een praatje gemaakt met andere bloggers. Er gingen heerlijke warme hapjes rond en voor de kinderen was er onbeperkt popcorn en suikerspinnen. Ook was er een ruimte voor ze waar ze heerlijk even konden rennen.

De voorstelling

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Vl4xL0R-xnE[/embedyt]

 

Daisy speelt samen met Peppa en haar vriendjes verstoppertje en samen met het publiek helpen wij haar om alle vriendjes te vinden. Meteen vanaf het begin en tijdens de hele show wordt er veel interactie gemaakt met de aanwezige gasten. Peppa en haar vriendjes willen in de modderplassen gaan springen en organiseren een wedstrijd. Tussendoor gaan ze naar school waar Daisy even de juf mag zijn en houden ze samen een feest om geld te verzamelen om het dak van de school te repareren.

De cast was ontzettend leuk en de handpoppen en het decor waren mooi om te zien. Knap hoe ze dat doen met de special effects zoals George die aan het huilen was, en de bal lummelen in de schoolklas. Indrukwekkend!

peppa5

Wij vonden het een ontzettend leuke voorstelling en zijn zeker van plan om vaker een voorstelling te gaan bekijken. Het had veel indruk op mijn dochter gemaakt en papa moest bij thuiskomst natuurlijk meteen de foto’s zien!

Wij waren aanwezig bij de première. Peppa Pig – De Grote Plons! toert t/m mei 2017 langs de Nederlandse en Belgische theaters en is een productie van Van Hoorne Entertainment in samenwerking met Entertainment One. Op de website van Van Hoorne Entertainment kun je alle adressen en datums vinden en kaartjes reserveren. Ticketprijzen verschillen per theater.

Bewaren

6 thoughts on “Nu in de theaters: Peppa Pig – De Grote Plons

Geef een reactie