goede voornemens 2018

Mijn voornemens voor het jaar 2018

Het einde van 2017 nadert en ik dacht na over mijn goede voornemens voor 2018. Niet bloggerelateerd maar echt mijn persoonlijke doelen. En dat zijn er nogal wat.. Wat zijn jullie voornemens voor komend jaar?

Afvallen

Na al die feestdagen in december met veel lekker eten vliegen de kilo’s er helaas weer aan. Mijn doel om dit jaar met kerst 10 kilo lichter te zijn heb ik niet gehaald. Ik ga vanaf januari weer gezond bezig zijn en hoop alsnog 10 kilo kwijt te raken in plaats van 20. We leggen de lat nu iets minder hoog.

Helaas zijn de 10 kilo niet gelukt. Ik ben eerst 7,5 kilo afgevallen en daarna 2 kilo aangekomen.

Meer conditie opbouwen

Yes, ook wil ik meer conditie opbouwen. We willen eind 2018 misschien op wintersport en dan ga ik leren skiën in een klasje. Werk aan de winkel dus.

We gaan niet op wintersport dit jaar en meer conditie heb ik ook niet.

Co sleepen afbouwen

6 van de 7 dagen slaapt madam nog bij ons op de slaapkamer en we willen graag dat ze nu een keer wat meer in haar eigen bed op haar eigen kamer gaat slapen. Hoe we dit gaan afbouwen weet ik nog niet. Hebben jullie tips?

Yes, het is gelukt! Onze dochter slaapt bij ons op bed in en als wij naar bed gaan leggen we haar in haar eigen bedje.

Nachtje weg met zijn tweeën

Onze kleine meid is nog niet uit logeren geweest omdat ze dus nog niet in een ander bed wil slapen en vaak laat in de avond slaapt. We hopen dus dat ze leert in haar eigen bedje te slapen en komend jaar misschien een keer bij opa en oma wil slapen. Als dit goed gaat dan wil ik ook graag een keer met mijn man een nachtje weg zonder kinderen. Dit hebben we al drie jaar niet meer gedaan.

Niet gelukt… terwijl we een tegoedbon hiervoor hebben gekregen op onze verjaardagen.

Meer foto’s laten afdrukken of albums maken

Ik maak zoveel foto’s. Nu natuurlijk meer voor mijn blog maar ook hele mooie met mijn kinderen. Mijn laptop staat er vol mee en daarom wil ik in 2018 wat meer fotoalbums gaan maken en foto’s laten afdrukken.

Helemaal niet aan toe gekomen.

Andere taal leren

Ik zou graag een vreemde taal willen leren. Spaans of zoiets. Un serveza kan ik nog wel bestellen maar daar blijft het wel bij.

Ook hier heb ik eigenlijk helemaal geen tijd voor. Het idee was leuk maar ach…

Meer me-time maken

Spreekt voor zich. Wat vaker in ons ligbad liggen met een boekje, dat soort dingen. Mijn dochter gaat vanaf volgende week elke dag 5 uurtjes naar de kindergarten dus dat moet goed komen.

Dit lukte zeker.

Hopelijk weer veel uitstapjes maken en een vakantie boeken

We zijn nu al een beetje naar de zomervakantie aan het kijken waar we naar toe gaan. Ik denk dat we of naar Bulgarije of naar de Canarische eilanden gaan als het kan. Nog een beetje sparen! En we genieten ook van de weekendjes weg die we boeken en kleinere uitstapjes zoals naar een museum of park.

Ook dit voornemen is met vlag en wimpel geslaagd.

Heb jij al nagedacht over goede voornemens?

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

12 Comments

 • Reply Christa december 28, 2017 at 10:32 am

  Goede voornemens heb ik eigenlijk altijd wel. Ik wil ook afvallen. Eind februari op wintersport en in april en september een bruiloft dus ik heb wel gerichte doelen waar ik voor af wil vallen. Verder vooral bewust genieten van de kleine dingen !
  Een goed uiteinde en gelukkig 2018!

 • Reply Cassandra december 28, 2017 at 11:40 am

  Ik doe nooit zo aan goede voornemens, ik stel wel doelen waar ik het hele jaar over mag doen. Vind jouw voornemens hele mooie. Wij moeten ook nodig weer eens weg met z’n 2-en. Dat zou echt fijn zijn

 • Reply Jamey december 28, 2017 at 11:58 am

  Goede voornemens hoor! Ik wens je alle geluk en gezondheid voor 2018!

 • Reply Wendy december 28, 2017 at 1:39 pm

  Goed bezig met je lijstje voor 2018! Ik kan er ook wel een paar van afvinken; een nachtje weg samen met mijn man zonder de kids staat ook hoog op mijn lijstje, haha. Verder zijn het afmaken van mijn schrijfcursus, inderdaad ook foto albums maken en meer me-time er ook op te vinden. Succes alvast, gaat je vast lukken!

 • Reply Xenia december 28, 2017 at 2:12 pm

  Ik had al wel wat “goals” gemaakt en bedacht die ik graag wil gaan doen in het nieuwe jaar, maar echt voornemens niet. Ga dit jaar zeker een workshop fotografie volgen, heb een mooie spiegelrelex waar heel veel mee zou kunnen

  Ik vind dat je mooie voornemens hebt gemaakt en in veel kan ik me ook wel vinden. Me time zo belangrijk en samen weg ook..

  Alvast de beste wensen voor 2018! Hou je ons op de hoogte hoe het met de voornemens gaat?

 • Reply MC Kleuver december 28, 2017 at 3:05 pm

  Hola! Leuk dat je een taal wilt leren. Dat lijkt mij echt heel tof. Ik heb eigenlijk nog helemaal niet nagedacht over mijn doelen voor 2018.

 • Reply Krystle/Batboy december 28, 2017 at 10:35 pm

  Ja zoals elk jaar afvallen haha. Meer conditie ook. Knap dat je laatst naar mij bent komen wandelen voor mij is dar te ver haha

 • Reply Eke december 29, 2017 at 8:18 pm

  Mooie voornemens! Ik kan je de 5-minuten methode aanraden wat betreft het zelf leren slapen van je dochter. Het is enorm moeilijk, maar als je samen met je partner dit volhardend aanpakt, gaat het jullie lukken. Het levert je echt enorm veel op!

 • Reply Nicole december 29, 2017 at 8:48 pm

  Bij mij is de gezonde Tour weer op gaan echt een van de belangrijkste!

 • Reply Jessica december 29, 2017 at 9:33 pm

  Wat een goede voornemens zeg! Ik hoop voor je dat de doelen uit gaan komen. Lekker samen weg heerlijk

 • Reply Charlotte januari 2, 2018 at 9:54 am

  Mooie doelen. Wat co-sleepen betreft denk ik dat het vooral een kwestie is van volhouden. Rustig uitleggen dat het tijd is om op haar eigen kamer te slapen en vanaf dat moment gewoon doen. Als ze eruit komt ’s nachts toch terugleggen. Zal even een paar dagen zwaar zijn maar waarschijnlijk is het daarna over. (Ik weet het, ik heb makkelijk praten vanaf de andere kant van de computer) Hopelijk vind je een manier die bij je past en wat werkt!

 • Reply Ik heb een Blue Monday, wat nu? januari 14, 2018 at 6:28 pm

  […] mijn goede voornemens ben ik nog niet al te serieus mee bezig geweest. Ik hoop nog steeds af te vallen maar de motivatie […]

 • Leave a Reply