Pieter Konijn Bordspel Ervaringen

Review: Pieter Konijn bordspel

Pieter Konijn op de vlucht (deel 2) wordt begin augustus 2020 in de bioscoop verwacht. Wij zagen de eerste film op Netflix en kijken nu al uit naar de volgende première. Geduld zullen de kinderen nog even moeten hebben maar ondertussen kunnen we al wel het Pieter Konijn bordspel van JustGames spelen. Het is een zeer leuk spel voor 4 jaar en ouder om alvast in de stemming te komen!

Het avontuur in het bos

Pieter Konijn, bekend van de kinderboekenreeks van Beatrix Potter, is al meer dan 100 jaar favoriet bij groot en klein. Naast de boeken, tv-serie en de binnenkort te verschijnen film, gaan gezinnen nu ook samen met Pieter op avontuur in dit nieuwe bordspel. Verzamel in het bos voorwerpen zonder dat Ronald Rat je stopt. Degene die als eerste vijf voorwerpen heeft, is de winnaar van het spel!

Inhoud

  • 17 stukken speelbord
  • 20 voorwerpfiches (5×4)
  • 4 spelersfiches
  • gevaarmeter
  • 1 dobbelsteen
  • 2 schurkfiches (groep schurken en Ronald Rat)
  • handleiding
Review Just Games Pieter Konijn - Het avontuur in het bos
Puzzel je eigen speelveld voordat het spel begint
Pieter Konijn Bordspel JustGames Review
De spelers kunnen o.a. kiezen uit de volgende speelfiguren; Pieter, Lily, Benjamin en eekhoorn Hakketak.

Spelregels

Je speelt het spel met 2 tot 4 spelers. Het doel van het spel is om als eerste vijf verschillende voorwerpfiches te verzamelen. Het speelbord bestaat uit losse stukken die je op verschillende mogelijkheden kunt neerleggen. Op de zeshoekige speelstukken komt op elk stuk 1 verzamelfiche en op de pijlvormige oppervlakken komen 2 fiches te liggen.

De jongste speler mag met het spel beginnen. Als je een voetje gooit mag je één stap zetten en bij twee voetjes twee stappen. Je mag dan de fiches waar je met je met je speelfiguur op komt te staan omdraaien en voor je neerleggen als je ze nog niet hebt. Maar pas op, als je Ronald de Rat dobbelt dan moet Ronald een stap op de gevaarmeter zetten en worden de schurken op het speelbord verplaatst naar het stuk met nummer waar Ronald op staat. Let tijdens het spelen op dat de schurken niet op jouw stukje komen anders moet je weer terug naar start. De speler die het eerst 5 verschillende fiches heeft verzameld is de winnaar.

Een spelronde duurt ongeveer 10 tot 20 minuten.

Review Pieter Konijn Gezelschapsspel met kinderen
De gevaarmeter is door mijn kinderen omgedoopt tot de ‘schurk-o-meter’. Klinkt net iets leuker!
Review - Pieter Konijn Bordspel
Het blijft spannend met dobbelen. Toch niet weer Ronald Rat hè?

Review; onze ervaring met het Pieter Konijn bordspel

Pieter Konijn is voor velen jeugdsentiment! Wie kent Pieter (of Peter Rabbit op zijn Engels) nou eigenlijk niet? In mijn poëziealbum van vroeger heb ik nog leuke plaatjes met illustraties van de ondeugende konijnenvriendjes. Mijn kinderen kennen Pieter Konijn alleen van de film die in 2018 is uitgekomen en deze film vinden ze erg leuk! We hopen dan ook snel Pieter Konijn op de vlucht in de bioscoop te kunnen zien.

JustGames heeft twee toffe Pieter Konijn spellen op de markt gebracht; het bordspel die wij hebben gekregen voor een review en een Pieter Konijn kwartet.

Alleen al de verpakking van het spel ziet er leuk uit. We klikken alle kartonnen speelelementen uit de houders en we kunnen snel beginnen. De regels zijn niet te ingewikkeld voor een kleuter en mijn jongens van 9 en 11 jaar vinden het ook een leuk bordspel. Mijn dochter van 5 jaar begrijpt de spelregels goed en ze vind het tof dat ze iedere keer al eerste mag beginnen.

Wat mij erg aanspreekt aan dit spel is dat je het speelbord elke keer anders kunt inrichten. Je bouwt het speelbord namelijk zelf op en je kunt hier heel creatief mee zijn. Dat maakt het elke keer weer uniek. Wij zijn ongeveer een half uur zoet met het spel en spelen dan twee of drie keer achter elkaar.

Geef een reactie