Piraten kinderfeestje organiseren – Tips en ideeën

schatkist - volgmama

Vorige week werd mijn zoontje 6 jaar en organiseerden we voor hem een kinderfeestje met het thema piraten. Hierbij hebben we het huis versierd met piraten ballonnen en slingers. We hebben twee piraten spelletjes gedaan en de kinderen die wilden mochten zich ook verkleden. Het was erg leuk! Hier een paar leuke tips voor een geslaagd piraten kinderfeestje. Geven jullie wel eens themafeestjes?

Piratenfeestje voor kinderen

Wij hebben al eens een piratenfeestje georganiseerd toen onze oudste zoon 6 jaar werd, welliswaar met andere activiteiten en op een andere locatie maar het was een groot succes! We hadden nog het een en ander aan spullen thuis liggen voor een piratenfeest dus waarom niet nog een keer? De meeste kinderen en vooral de jongens vinden piraten erg leuk en je kunt het programma zelf invullen.

Uitnodiging piratenkinderfeestje

Ik heb er helaas geen foto van gemaakt maar voor een piratenfeest kun je hele leuke uitnodigingen maken. Denk aan flessenpost, deze moet je uiteraard wel zelf (met je kindje) bij de genodigden langs brengen aangezien de verzendkosten anders hoog op lopen. Ook kun je een schatkaart maken als uitnodiging of iets anders leuk maken of bestellen.

pirateparty - deco - volgmama
Helemaal in piraten style!
piratenfeest - volgmama
Chocoladeballen als bommen en ander snoep als zeewormen

Decoratie

Leuke slingers, ballonnen, maar ook tafeldecoratie is de finishing touch op elk feestje. Overal is bijna wel iets te vinden in een piraten thema. Wij hebben wel gewoon voor een ‘normaal’ wasbaar tafelkleed gekozen die we normaal op de feestdagen gebruiken omdat het anders in onze ogen te bont zou worden.

piraten - taart - piratentaart - hema - volgmama
Taart van de Hema

Een echte piraat eet taart!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Versier je eigen gemaakte taart of cake met leuke prikkers of figuren, laat er een maken of bestel een taart bij de bakker, supermarkt of iemand anders die goed kan bakken. Budgettip: Deze taart hierboven bestelde ik bij de Hema voor maar € 9,-! De randen zijn niet zo mooi gevouwen maar hij smaakte heerlijk. Je haalt er 9 ruime porties uit of meer als je er plakken van snijdt.

walk the plank - spelletje - kinderfeest - piratenfeest - volgmama

Verkleden als piraat

Zorg jij zelf voor de piraten verkleedpakjes? Koop ze dan na de carnaval. Verkleedkleding is dan scherp afgeprijsd. Deze piratenpakjes kocht ik voor € 3,- per stuk en de hoeden voor € 0,50! Op het feestje van mijn oudste wilden ze allemaal zo’n pak aan maar dit keer hadden maar 3 kinderen er zin in om zich te verkleden. Je kunt ook op de uitnodiging zetten dat de gasten verkleed mogen komen. Of je gaat ze zelf schminken op het feestje 😉

Piraten spelletjes voor het kinderfeestje

Ik had nog een Piñata willen kopen en vullen met speelgoed en lekkers. Deze verkopen ze onder andere bij de Xenos maar ik was hier te laat mee. In plaats daarvan bedachten we een houten kistje in de vorm van een schatkist te vullen met de spullen die anders in de piñata zouden komen. ‘S ochtends toen ik met de jarige job de laatste boodschappen ging doen en de taart ophalen had mijn oudste zoon de tijd om samen met opa en oma de schat te verstoppen en een grote schatkaart te tekenen. Daarnaast hebben we van twee stukken boomstam en een plank het spel ‘Walk the plank’ klaargezet. Je kunt ook haaienvinnen uit karton knippen en die eromheen zetten. Maakt het net iets spannender!

piratenfeest - schatzoeken - schatkaart - volgmama
Met de schatkaart opzoek naar goud
Schat zoeken munten - kinderfeest - spelletje - volgmama
Yes, gevonden!
chocomunten - piratenfeestje - kinderen - volgmama
Een deel van de buit

Afsluiter

Als afsluiting van het feestje, het heeft zo’n vier uur geduurd hebben we patat met kipnuggets gegeten en hebben we de kinderen naar huis gebracht met een zakje snoepjes en de hoeden mochten ze houden als aandenken. Het was een geslaagd kinderfeestje want iedereen vond het leuk!

piraten-kinderfeestje-organiseren-tips

Andere leuke thema kinderfeestjes;

Heb jij wel eens een thema kinderfeestje georganiseerd voor je kinderen? Vier jij een kinderfeestje graag thuis of zoek je een andere locatie?

6 thoughts on “Piraten kinderfeestje organiseren – Tips en ideeën

Geef een reactie