Populairste kindernamen van 2017: Yara en Finn

Finn en Yara worden in 2017 de populairste namen voor pasgeboren baby’s. Laat een van mijn zonen nou zo heten maar dan anders geschreven. Yara stond bij ons op de tweede plaats voor een meisje. Deze naam hebben we uiteindelijk niet gekozen omdat we een buurmeisje hadden met dezelfde naam. Zou jij voor een naam kiezen die je al in je omgeving hoort?

image013

Elk jaar worden de meest populaire voornamen voor het komende jaar voorspeld. Voor 2017 lijken Finn en Yara het meest populair te worden onder de kersverse ouders. Deze namen vertoonden in heel 2016 een sterke stijging in de top 20 van populaire jongensnamen en meisjesnamen. Tenminste dat  is wat ikbenZwanger.com voorspelt op basis van bezoekersstatistieken op hun website.

Jongensnamen met 4 letters populair

Een leuk weetje is dat de in 2017 verwachte top 5 jongensnamen allemaal bestaan uit 4 letters: Finn, Kyan, Luuk, Mees en Senn. De grootste stijger in dit rijtje is Mees, die afgelopen jaar nog op plek 18 stond maar nu binnenkomt op nummer 4. Komt Mees weer terug en zal deze naam volgend jaar misschien op nummer 1 staan?

Juliëtte en Liv sterk in opkomst

Bij de meisjes zijn Juliëtte en Liv opkomende namen. Juliette is afgelopen jaar gestegen van plek 15 naar 5 terwijl Liv dit jaar de top 20 binnenkomt op plek 13. De top 5 bestaat in 2017 naar verwachting uit Yara, Juna, Femke, Mila en Juliëtte. Nieuw in de top 20 is de naam Soof, die door bezoekers van ikbenZwanger.com is uitgeroepen tot allermooiste meisjesnaam. Mogelijk veroorzaakt door de populaire films Soof en Soof2.

Winnende namen begin 2018 bekend

Of de voorspellingen daadwerkelijk uitkomen en kersverse ouders in 2017 inderdaad het vaakst kiezen voor Finn en Yara, wordt pas begin 2018 bekend. Elk jaar in januari maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen van het afgelopen jaar bekend. De voorspellingen van ikbenZwanger.com in samenwerking met NaamWijzer.nl zijn gebaseerd op welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. Vooral zwangere vrouwen gebruiken de voornamenzoeker in hun zoektocht naar de perfecte naam voor hun nog ongeboren kindje.

*De uitgelichte foto is van Shutterstock

Ken jij een Finn of Yara in jouw omgeving?

Bewaren

8 thoughts on “Populairste kindernamen van 2017: Yara en Finn

 1. Nou, ik weet het niet. Ik was wel heel bang dat iemand anders toevallig ook die naam zou hebben. Gelukkig niet gebeurd, maar geen idee wat ik zou hebben gedaan. Ligt eraan wie het is.
  Mijn vriendin had dezelfde naam en zij hebben het toen toch maar niet gedaan en hun kindje Stijn genoemd ipv Sten

 2. Finn vind ik ook een hele leuke naam, maar ik kende al iemand die zo heette. Dus het werd Jorn. Staat niet in de top 20, maar past wel in de trend geloof ik hahaha. Yara vind ik ook heel mooi. Wat mij betreft had hij zo geheten als Jorn een meisje was geworden. Mijn vriend dact er anders over 😉

 3. Hier meerdere jongens die Finn heten en nog meer meisjes die Yara heten!
  Op één Finn na zijn ze allemaal niet van 2016, maar wat ouder.

  Finn stond bij ons in het namenlijstje voor een jongen, maar toen kwam die al wat vaker voor en dachten we aan Joas en Jens, vonden we ook leuk en geen top 20 namen zeg maar.

  Onze oudste dochter haar naam staat al sinds 2008 in de top 20, zij is van 2007. De jongste haar naam is dit jaar slechts 20x gegeven, zij is geboren in 2010 en toen is haar naam 8x gegeven, lichte stijging dus!

Geef een reactie