creatief met portretfoto

Zo maak je van een bestaande portretfoto de mooiste kunstwerken

Als ouder zijnde is de kans groot dat je een overload aan foto’s van je kind of kinderen hebt verzameld. Zonde om hier helemaal niets mee te doen, vinden wij. Dus neem de tijd om er bijvoorbeeld fotoboeken mee te vullen of maak kunstwerken voor aan de muur, met de allermooiste of dierbare foto’s van je kindje. Een al bestaande portretfoto van je kind kun je ook heel goed gebruiken om iets creatiefs mee te doen. Zo ontdekte ik laatst de mogelijkheid om te borduren op eigen foto. Dit is ook erg leuk om cadeau te geven aan bijvoorbeeld opa en oma. Met de ‘harde lockdown’ die afgelopen maandag is uitgesproken, is dit een mooie gelegenheid om een nieuwe hobby te beginnen!

Wist je dat… een creatieve hobby of activiteit voor veel ontspanning zorgt? Bovendien is het leuk tijdverdrijf en als het project klaar is heb je ook nog eens iets bijzonders voor jezelf of om cadeau te geven aan een ander.

Borduren op eigen foto

Een eigen foto borduren met kruissteken doet mij denken aan een geboorteschilderijtje dat mijn oma vroeger als kraamcadeau in de jaren ’80 had gemaakt. Erg leuk, retro en helemaal hip!

Voordat je kunt beginnen met borduren op eigen foto moet je eerst naar een webshop (zoals Paintingexpert) waar je een formaat kiest en een scherpe portretfoto upload. Hoe duidelijker de kleuren of het contrast van de foto, hoe mooier het eindresultaat! Een magische tool zet de foto om naar een canvas borduurwerk-setje met alle benodigdheden, waarmee je thuis aan de slag kunt.

Eigen foto schilderen op nummer

Kleuren op nummer, dat kennen we allemaal. Als kind zijnde kregen wij wel eens een kleurplaat van school waar nummers op stonden. Elk cijfer staat hier voor een andere kleur. Door de cijfers de juiste kleuren te geven heb je een prachtig eindresultaat.

Ditzelfde idee werkt ook met eigen foto’s. Je kunt een foto uploaden die het programma automatisch omzet naar een nummerplaat om op te schilderen. Met de bijgeleverde verf (soms wel 24 tot 36 kleuren) heb jij straks een unieke portretfoto als kunstwerk aan je muur hangen.

Diamond painting met eigen foto

Bling, bling! Een eigen portretfoto voorzien van kleine steentjes die op diamantjes lijken? Een diamond painting portret zal schitteren aan de muur. Het is priegelwerk, dat moet ik eerlijk toegeven, maar ook dit is superleuk met een eigen foto van je kind of kinderen.

Heb jij al zin gekregen om een portretfoto om te toveren tot een mooi kunstwerk?

Tip om schoolfoto’s te bewaren: plak ze in een schoolfotoboek.

Geef een reactie