Recensie Sesamstraat Live Een wereld vol fantasie theater voorstelling 2019

Recensie: Sesamstraat Live! Een wereld vol fantasie (première voorstelling)

‘Een wereld vol fantasie’ is de naam van de nieuwe Sesamstraat Live! voorstelling, die vandaag in première is gegaan bij het Gooiland theater te Hilversum. Een compleet uitverkochte zaal ging samen met Janouk Kelderman, bekend van het Klokhuis, én alle Sesamstraatvriendjes op een bijzonder avontuur. Ik was er vandaag al vroeg uit om samen met mijn kleuter naar Hilversum te gaan. Op de terugweg in de trein had ik tijd om (een groot deel van) deze recensie te schrijven. Want wat was het leuk!

Sesamstraat Live

Met Sesamstraat Live! brengt Van Hoorne entertainment de grootse, iconische helden van de Nederlandse televisie naar het theater. Tommie, Koekiemonster, Elmo, Pino, Bert & Ernie… Ze zijn niet alleen helden van onze huidige jonge bezoekers, maar juist ook van heel veel ouders én grootouders. Sesamstraat is hét voorbeeld van tijdloos entertainment. De combinatie van educatie, zoals we dat gewend zijn van het tv-programma, met de herkenbare, vrolijke liedjes maakt deze familievoorstelling geschikt voor jong én oud”, aldus producent Michael van Hoorne.

Het verhaal

Een spannend nieuw avontuur begint voor Sophie. Vandaag gaat ze verhuizen! Maar voor ze vertrekt, keert ze nog één keer terug naar haar favoriete plek: de rommelzolder. Op zoek naar een oud kinderboek, ziet Sophie plots een hele oude, mysterieuze koffer. Nieuwsgierig maakt ze de slotjes open. Het postzegelalbum van Bert, een badeendje en nog veel meer spulletjes; allemaal van Sesamstraat. En dan gebeurt er iets magisch… de Sesamstraat vriendjes komen tot leven! Het is het begin van een heel bijzonder verhaal waarin alles kan én alles mag. Bekijk hieronder de trailer.

Feestelijke Première in het Gooiland theater te Hilversum

Van Hoorne Entertainment nodigde ons uit voor de feestelijke première van Sesamstraat Live! in het Gooiland theater te Hilversum. Omdat het vandaag feest was (de 50e verjaardag van Sesamstraat!!!) mochten alle kinderen verkleed komen als hun favoriete sesamstraatkarakter. Hoe leuk! Ook kregen alle kinderen een stoere Elmo pet bij binnenkomst. De foyer was feestelijk versierd met veel gekleurde ballonnen, er was een speelhoekje waar kinderen Sesamstraat kleurplaten konden inkleuren en op tafels stonden chocokoekjes voor de kleine én grote koekiemonsters die naar de voorstelling kwamen. Erg leuk allemaal!

Recensie voorstelling: Sesamstraat Live – Een wereld vol fantasie

De stemming zat er vooraf al goed in bij mij en mijn dochter. Op de heenweg keken wij in de trein een paar YouTube filmpjes van Sesamstraat. De oudere mensen die naast ons zaten moesten grinniken toen ze de deuntjes hoorden. Zullen zij het ook kennen? Vast wel.

Hier in Duitsland heet het ‘Sesamstrasse’. Sesamstraat bestaat vandaag 50 jaar en is inmiddels al generaties wereldbekend! Ik keek er vroeger altijd naar. Vaste prik na het avondeten hihi. Toch is mijn dochter (4 jaar) er niet echt mee opgegroeid. We hebben thuis wel wat prentenboeken van Sesamstraat en een liedjesboek maar de televisieserie hebben we eerder nog niet echt bekeken. Misschien kan ik het na vandaag wel eens opzoeken want mijn dochter heeft voor de volle 100% van Sesamstraat Live! genoten.

Het decor (de oude rommelzolder van Sophie) is prachtig. Hier speelt de gehele voorstelling zich af. Tijdens de voorstelling wordt er veel gedanst en gezongen. Niet alleen de bekende vrolijke liedjes uit Sesamstraat maar ook liedjes als ‘In de maneschijn’ en ‘Op een grote paddenstoel’ waarbij iedereen mag meezingen en bewegen. Ook werd er geroepen dat kinderen mochten staan en mee dansen maar daar was in het Gooiland theater niet echt ruimte voor. Als gevolg gingen kinderen even bij hun ouders op de nek of op schoot staan. Ik hoop natuurlijk wel dat er bij andere theaters (er zijn ongeveer 58 voorstellingen) wat meer ruimte voor is. Mijn dochter deed in ieder geval enthousiast mee zover het mogelijk was en ze kon het allemaal goed volgen. Onder andere de onderwerpen ‘vriendjes’, ‘alfabet’, ’tellen’ en ‘vormen’ kwamen aan bod.

Ik denk zelf dat de show voornamelijk erg geschikt is voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Er zijn in totaal ongeveer 58 shows door heel Nederland gepland dus de kans is groot dat ze ook een keer bij jou in de buurt komen optreden. Kijk hier voor meer info en hoe je tickets kunt bestellen.

Geef een reactie