recept-coleslaw

Coleslaw; een heerlijk fris bijgerechtje voor bij de bbq

In huize Wijma zijn we dol op barbecueën en sinds kort hebben we een BBQ Smoker van Pro Q; de Frontier Élite. Manlief is inmiddels bijna verslaafd aan het barbecueën, dus we eten regelmatig een lekker stukje vlees van de bbq. Maar een bbq is natuurlijk niet compleet zonder lekkere bijgerechtjes. Coleslaw is wel een favoriet. Vandaag deel ik ons recept met jullie.

Ingrediënten homemade coleslaw:
1 (biologische) witte kool of spitskool
1 prei
2 jonagold of elstar appels
2 a 3 bospeentjes
2 eitjes
250 gram magere spekjes
1 tube (yoghurt) zaanse mayonaise (170 ml)
75 ml Alabama White Sauce – Grate Goods of 2 flinke eetlepels zaanse mosterd
Peper naar smaak

recept-koolsla-coleslaw

Keukenhulpjes die ik gebruik:
Joseph & Joseph Handi- Rooster
Grote mengschaal
Kleine mengkom

Bereiding;
Kook de eitjes en zorg dat het eigeel hard is.
Bak de spekjes lekker krokant en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Snijd de prei deels middendoor en spoel het zand uit de prei.
De kool en prei in dunne reepjes snijden, meestal snijd ik de kool in 4 stukken dan krijg je mooie kleine reepjes.
Ik snij de bospeen in dunne plakjes, dit kun je natuurlijk ook in reepjes doen.
Hussel al groentes goed door elkaar in een grote mengschaal.
Pel de eitjes en houdt het eigeel apart en snij het eiwit in stukjes.
Prak het eigeel en meng dit met de mayonaise en de saus in een kleinere mengkom.
Schil de appel en snijd deze ik kleine reepjes meng ze direct door de saus, dit voorkomt dat de appel bruin uitslaat.
Voeg het gesneden eiwit en de spekjes toe aan het groente mengsel en hussel alles goed door elkaar en tot slot de dressing meng dit alles goed door elkaar.
Proef of er eventueel nog wat peper aan toegevoegd moet worden.

Eet smakelijk!

recept-coleslaw-koolsla

Ik maak de salade meestal een dag van tevoren klaar, de smaak vinden wij dan echt het lekkerst.
99 van de 100 keer snijd ik alles zelf, maar je kan natuurlijk ook voor een makkelijke variant kiezen en alles voor gesneden halen. Dit is natuurlijk handig als je last minute nog iets lekkers bij een spontane bbq wil maken.

Wat zijn jullie favoriete bijgerechten bij een bbq?

4 thoughts on “Coleslaw; een heerlijk fris bijgerechtje voor bij de bbq

Geef een reactie