spelt-macaroni

Kidsproof maaldtijd; spelt macaroni met lekker veel groentes

Spelt macaroni is één van de favoriete gerechten van mijn dochter. Op dit moment zit mijn peuter in de slecht eten fase, waar bijna elke ouder wel eens mee te maken krijgt. Eerst at ze alles en nu zit ze met lange tanden aan tafel en zegt ze regelmatig “bah, lust ik niet”. Wij maken nooit een strijd van het eten. Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee omgaan. Vandaag deel ik een kidsproof maaltijd dat er eigenlijk altijd wel in gaat.

Niet eten is geen probleem er komt gewoon een toetje op tafel maar geen cracker of boterham meer als de tafel is afgeruimd. En dat weet Jade inmiddels ook heel goed. Avondeten is een gezellig moment met z’n allen aan tafel. Waar we lekker kletsen over de dag en wat er de komende dagen op de agenda staat.

Recept Spelt macaroni met verborgen groente

Per toeval heb ik dit recept gemaakt. Je kent het vast wel dat je overtuigd bent dat er nog genoeg in de vriezer ligt en als je dan de vriezer optrekt denk je SHIT….. ik had tijdens de boodschappen toch langs het vriesvak moeten lopen. Het grappige is dat veel lekkere gerechten vaak spontaan ontstaan omdat je improviseert, experimenteert of je dacht dat het compleet is mislukt… Vandaag deel ik met jullie Jade haar favoriete pasta. Ik maak vaak een flinke pan zodat ik weer een mooi voorraadje in de vriezer heb.

Extra benodigdheden

Staafmixer & hakmolen of de Tupperware Turbo Max

Ingrediënten

  • 1 pak Honig spelt macaroni (550 gram)
  • 1 pot AH carbonarasaus of grote zak Carbonel carbonarasaus
  • 1 zak 400 gram zoete groente AH (voorgesneden, broccoli – bloemkool – wortel)
  • 400 gram fijne diepvries spinazie AH
  • 250 magere spekblokjes
  • 500 gram gehakt
  • 2 bouillon blokjes Zonnatura knoflook & kruiden
  • Vers geraspte pardano als garnering

Bereiding

  • Maak de zoete groente fijn, ik doe dit in 4x met de hakmolen van de staafmixer. Dan krijg je de groente lekker fijn. Zet de groente even apart, deze voeg je pas op het einde toe.
  • Kook de macaroni beetgaar. Ondertussen kun je aan de slag gaan met de overige ingrediënten. Als de macaroni klaar is is vaak mijn saus ook klaar.
  • Bak de spekblokjes (je kan ze eventueel uit laten lekken op een keukenpapiertje)
  • Rul het gehakt, ik doe dit vaak als de spekjes bijna goed zijn qua bakken en er niet heel veel vet is vrijgekomen door het bakken.
  • Voeg de bevroren blokjes spinazie toe aan het gehakt en roer het regelmatig even goed door.
  • Voeg de saus toe als de spinazie ontdooit is en goed door het gehakt is gemengd.
  • Verkruimel de 2 bouillon blokjes en roer deze goed door de saus tot ze helemaal zijn opgenomen.
  • Als laatste voeg je de fijn gemaakte zoete groente toe, laat dit mengsel een minuutje zachtjes koken en klaar is je saus
  • Giet de macaroni af als deze klaar is, proef tussendoor wel even of je het gaar genoeg vind. Laat de macaroni goed uitlekken en voeg het toe aan de saus roer alles goed door elkaar.
  • Serveer de macaroni en garneer het met lekker vers geraspte pardano.

Hier mengen we de saus altijd direct door de pasta maar je kan het natuurlijk ook apart serveren. Vaak vul ik ook direct de bakjes die de vriezer ingaan. Dan kunnen ze afkoelen terwijl wij lekker aan het eten zijn. Eet smakelijk!

Je kan deze pasta natuurlijk met elke soort groente maken die lekker vindt. Als variatie kun je het gehakt vervangen door een grove verse worst met kruidnagel. Het voordeel is dat je dan lekker gekruid vlees door je saus hebt. Let dan wel op met de bouillon, je voegt dan maar 1 bouillon blokje toe. Bekijk ook eens mijn overheerlijke bloemkoolrijst recept.

recept-spelt-macaroni

Wat is het favoriete gerecht van jullie kinderen?

2 thoughts on “Kidsproof maaldtijd; spelt macaroni met lekker veel groentes

Geef een reactie