bio-oil-droge-huid-gel-review-ervaringen

Review Droge Huid Gel – Nieuw product van Bio-Oil

Bio-Oil heeft sindskort een nieuw en innovatief product, namelijk Bio-Oil Droge Huid Gel. Twee weken geleden kreeg ik het potje opgestuurd om het zelf te proberen. Ik vertel jullie graag over mijn ervaringen hiermee. De welbekende Bio-Oil verzorgingsolie die voor allerlei dingen te gebruiken is, kennen we allemaal… Maar wat maakt deze nieuwe Droge Huid Gel dan zo bijzonder?

Bio-Oil Droge Huid Gel

Miljarden mensen ter wereld hebben last van een droge huid, het is misschien wel de grootste onvervulde behoefte in huidverzorging. Helaas heb ik er zelf ook last van. Vooral mijn benen, armen en mijn gezicht zijn erg droog…

Met de kennis op zak die voortkomt uit veelvuldig onderzoek naar de voordelen van olie op de huid, ging Bio-Oil mede-eigenaar en hoofd Research & Development David Letschert, de uitdaging van de droge huid aan. Na het succes van Bio-Oil huidverzorgingsolie is dit de eerste innovatie waar het merk in 30 jaar tijd mee op de markt komt.

De nieuwe Bio-Oil Droge Huid Gel is het eerste product dat occlusiviteit (vochtvasthoudende eigenschappen) en humectanten (vochtaantrekkende eigenschappen) op de meest optimale manier combineert: het product bestaat voor 97% uit actieve ingrediënten, en slechts voor 3% uit water. De 3% water is noodzakelijk om de natuurlijke bevochtigingsmiddelen te activeren in de formule.

ingrediënten-bio-oil-droge-huid-gel-nieuw-2019
Ingrediënten Bio-Oil Droge Huid Gel

Mijn ervaring ermee

Ik schreef al eens eerder over mijn ervaring met de Bio-Oil huidverzorgingsolie. Dat vind ik een fijn product maar de geur vond ik iets minder prettig. Ik was dus heel benieuwd naar de Bio-Oil Droge Huid Gel. Het was dan ook logisch dat ik eerst ging ruiken… De geur valt bij dit product gelukkig reuze mee en het is minder overweldigend dan bij de olie. 😉

De Bio-Oil Droge Huid Gel smeert lekker uit op de huid en gebruik ik vaak meteen na het douchen. Ik heb het echter alleen op mijn armen en benen gebruikt omdat mijn gezichtshuid de laatste tijd heel gevoelig is. Je hebt niet veel nodig en het trekt prima in. Het laat wel iets een kleine glim achter op de huid maar dit is niet storend. Na een paar minuten valt het minder op.

Een slechte ervaring? Nee, wel een klein minpuntje over het potje. De gel vind ik moeilijk te portioneren omdat je het er met een vinger of eigen spateltje uit moet halen. Je neemt er al snel onbewust te veel uit en dat is het potje zo leeg. Een tube of iets met een doseerpompje was misschien handiger en schoner geweest.

bio-oil-droge-huid-gel
Je hebt eigenlijk maar een klein beetje van de Bio-Oil Droge Huid Gel nodig…

Wat kost Bio-Oil Droge Huid Gel?

  • Droge Huid Gel 50ml, prijs € 6,95·         
  • Droge Huid Gel 100ml, prijs € 11,95·         
  • Droge Huid Gel 200 ml, prijs € 19,95

Dit zijn de adviesverkoopprijzen (2019) van de Bio-Oil Droge Huid Gel. De gel is te koop bij de meeste drogisterijen. Het potje wat ik ook heb, 50 ml, is een handig formaat om mee te nemen in je handtas of beautytas. Ook qua prijs zou je deze het best kunnen kopen om het product eens te proberen.

Review Bio Oil Gel Droge Huid

Heb jij een droge huid? En wat gebruik jij hiervoor?

3 thoughts on “Review Droge Huid Gel – Nieuw product van Bio-Oil

  1. Oeh! Super benieuwd naar. Ik ben helemaal fan van de standaard Bio Oil, dus deze gel ga ik sowieso ook eens uitproberen. Ik had er overigens nog nooit eerder van gehoord, dus leuk om er op deze manier kennis mee te maken. Heb ik meteen weer wat bijgeleerd 🙂

Geef een reactie