review-kidsweek-krant

Review Kidsweek: de leukste krant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar!

Kennen jullie de Kidsweek al? Afgelopen week gingen wij een weekendje weg met familie naar een vakantiepark. Een dag voor vertrek lag de Kidsweek krant bij ons in de brievenbus om te reviewen. Perfecte timing! Even een weekend lang zonder schermtijd voor de kinderen, het nieuws met ze lezen en leuke dingen doen…

Mijn zoontjes van 8 en 10 jaar keken in eerste instantie raar op… “Een weekkrant voor kinderen? Is dat niet saai?” Eenmaal met de Kidsweek in hun handen kwamen ze daar snel op terug. “Mama kijk dit, wat gek! En dit hier is cool…”.

kidsweek-review
Mijn jongste zoon wijst hier naar een nieuwsbericht over de vondst van een walvis in de jungle. Een bizar raadsel hoe deze op een Braziliaanse eiland terecht is gekomen.

Wat is de Kidsweek?

Kidsweek is een weekkrant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar (en ouder), en wordt elke donderdag door de krantenbezorger bij je thuis bezorgd. Kidsweek wordt al 15 jaar gemaakt door een ervaren en onafhankelijke redactie. Wekelijks bekijken zij hoe ze (soms best ingewikkelde en soms helaas ook heftige) nieuwsberichten zo helder mogelijk kunnen verwoorden, zodat het voor kinderen interessant, begrijpelijk én leuk is om te lezen.

kidsweek-review
Net als papa een krantje bij het ontbijt 😉

Elke donderdag de Kidsweek krant in huis

Kinderen zitten graag achter schermpjes; de tablet, laptop of hun eigen mobieltjes. Toch is de Kidsweek er op papier. Een bewuste keuze volgens hen. Zij weten uit ervaring dat kinderen graag naar de brievenbus hollen als er post – of een eigen krant – voor hun is. Echte post is immers leuk en krijgen kinderen niet zo vaak! In Kidsweek staat het belangrijkste en het leukste nieuws, altijd betrouwbaar en onafhankelijk en zo opgeschreven dat kinderen het begrijpen. Behalve het belangrijke landelijke en wereld nieuws, bevat Kidsweek ook nieuws dat kinderen extra aanspreekt. Denk aan een speciale pagina vol dierennieuwtjes en de rubriek ‘raar-maar-waar’ -nieuws, games, prijsvragen en moppen. Kinderen kunnen ook tekeningen of brieven opsturen die terug kunnen komen in de Kidsweek krant.

Onze ervaring met Kidsweek

Kidsweek is helemaal afgestemd op kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar, het nieuws en hun interesses. Kidsweek is totaal niet oubollig, wat mijn jongens in eerste instantie dachten toen ik ze vertelde dat ze een kinderkrant kregen. 😉 De krant van Kidsweek bevat namelijk veel kleur, foto’s, illustraties en heeft een fijne opmaak. De kopjes en de teksten hebben een fijn lettertype en zijn goed leesbaar. Mijn kinderen lezen de teksten makkelijk door zonder te vragen wat dit of dat betekent. Dat heb je namelijk bij een ‘grote mensen’-krant al snel. Het is prima afgestemd op hun woordenschat.

De jongens hebben de Kidsweek nu uit en ze hebben er van genoten. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Als het maar leuk is! Dat ze daarnaast met lezen hun taalontwikkeling en leesvaardigheid ermee verbeteren is alleen maar een fijne bijkomstigheid. Zeker omdat wij onze kinderen tweetalig opvoeden. Wat ook een leuk effect is is dat de onderwerpen in Kidsweek bij ons thuis tot leuke gesprekken leiden met het gezin.

Kidsweek-ervaring-review

Kidsweek aanbieding: nu 10 weken lang voor 10 euro!

Ben je na het lezen van deze review net zo enthousiast als wij geworden? Je kunt nu Kidsweek proberen met een aantrekkelijke korting. Normaal kost een enkel nummer €2,30 per stuk en nu hebben ze een aanbieding waarbij je eenmalig 10 nummers voor 10 euro ontvangt. Dit proefabonnement stopt automatisch. Heb je zelf geen kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar? Dan is het wellicht een leuk idee om 10 nummers Kidsweek cadeau te geven.

Extra’s van Kidsweek

Kidsweek wordt elke donderdagochtend bezorgd. Als de krant uit is kunnen kinderen de rest van de week terecht op de website, de Moppen App en social media van Kidsweek.

WhatsApp dienst

Kidsweek heeft een gratis WhatsApp dienst waar abonnees en niet-abonnees gebruik van kunnen maken. Hiermee krijgen kinderen elke dag 1 bericht op hun telefoon. Dat kan nieuws zijn maar ook een filmpje of een quiz. Aanmelden gaat als volgt:

  1. Sla het nummer 06-11 40 44 77 op in je telefoon onder de naam Kidsweek
  2. WhatsApp vervolgens Kidsweek AAN
  3. Je ontvangt vanaf nu automatisch elke dag een bericht (géén reclame)
  4. Verwijder het nummer niet uit je telefoon. Afmelden kan altijd door Kidsweek UIT te appen
review-kidsweek

Moppen App voor kinderen

In de app staan de beste en leukste verzamelde moppen van Kidsweek. Al jaren sturen lezers van Kidsweek hun moppen en raadsels naar de redactie die zij bundelen inde te gekke Moppen App. Naast moppen vind je er ook allerlei nieuws uit binnen- en buitenland, sport- en dierennieuws en leuke korte filmpjes. Als je zelf een leuke mop kent kun je deze ook via de app insturen. De Kidsweek Moppen App is te vinden in de Google Playstore en in de Apple Store.

Webshop

In de webshop van Kidsweek kun je onder andere moppenboeken, vakantieboeken, kalenders en oefenboeken voor begrijpend lezen bestellen.

Kidsweek in de klas

Begrijpend lezen met Kidsweek in de klas is de actuele lesmethode voor groep 4 t/m 8. Het wekelijkse lesmateriaal bestaat uit de krant Kidsweek, lesboekjes en lessen in de digitale leeromgeving. De methode wordt op drie verschillende niveaus aangeboden.

Had jij al eens van Kidsweek gehoord? Zouden jullie kinderen dit leuk vinden?

8 thoughts on “Review Kidsweek: de leukste krant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar!

  1. Hier hebben ze kidsweek op school. Een dag in de week lees ik met kinderen die moeite hebben met lezen en dan kezen ze uit de kidsweek. Ideaal. Korte teksten, interessant, veel dieren nieuws en moppen. In de klas lezen de rest van de kinderen het ook. Ik vind het een prima blad!

  2. Ik vind dat wel leuk, als kind had ik de “stipkrant”, dat was eigenlijk een wekelijks krantje die bij de krant van mijn ouders zat. Ik vond dat heel fijn en ook zeer nuttig in feite! Het prikkelt kinderen op hun “niveau” en dat is goed, denk ik dan

Geef een reactie