stokke-munch-diner-set-review-ervaring

Review: Stokke Munch Complete eetset

Door Jocelyn – Voor Volgmama mochten Rafael en ik (vooral Raf) deze mooie Stokke Munch Complete set uitproberen en dat hebben we uiteraard met heel veel liefde gedaan! Eten en drinken is nu een echt feestje maar met het bestekje moeten we nog even oefenen. 😉

Stokke Munch Complete

Een snackje onderweg of avondeten aan tafel, de Stokke Munch collectie heeft alles wat je kleintje nodig heeft om lekker te kunnen eten. Het servies en het bestek zijn ergonomisch, waardoor ze makkelijk vastgehouden en gebruikt kunnen worden en het stimuleert de kleintjes om zelf te eten.

De collectie bestaat uit een zacht, comfortabel slabbetje, een ergonomische lepel en vork, een stapelbaar bordje en zelfs een beker en kommetje met een siliconen anti-lek dop en deksel. Alle producten zijn gemaakt van hoogwaardig en voedselveilig siliconen. Hierdoor is het servies sterk en duurzaam waardoor het niet breekt. Alle producten zijn geschikt voor de vaatwasser en magnetron.

Onze ervaring met de Stokke Munch Complete set

Slab

Het eerste dat mij opviel (en wat ik zelf overigens heel handig vind) is dat de sluiting van het slabbetje heel makkelijk vast te maken is. Dat komt door de stervormige opening die om de ronde sluiting heen gaat. Dus geen baby die per direct in huilen uitbarst omdat jij aan het emmeren bent om het slabbetje om te krijgen. Heel fijn!

Bordje

Het bordje van de set heeft vrij hoge randen waardoor het eten met de kleine kliederaar niet meteen weer op tafel ligt. Ja jongens, hier is over nagedacht. Erg slim!

Lees ook onze ervaring met de Tripp Trapp stoel van Stokke.

Kommetje

Het kleine bakje heeft ook weer een handige sluiting waardoor ik het  gewoon meeneem in de luiertas als snackbox voor bijvoorbeeld stukjes gesneden fruit.

Tuitbeker

Het enige dat nog even wennen was was de tuitbeker. Deze heeft een iets ander tuitje dan Rafael gewend is, maar na een paar keer proberen en samen oefenen ging dit prima en vind hij dit ook heel fijn drinken.

Bestekje

Raf kan het bestekje goed vasthouden maar hij is nog niet zover dat hij echt snapt hoe het werkt. Dat prikken met een een vorkje moeten we nog even oefenen.

Conclusie: een fijn eetsetje voor baby & peuter

Alles is super makkelijk af te wassen en te drogen. Ik heb helaas geen vaatwasmachine dus daarmee heb ik het niet kunnen testen. In ons huishouden is afwassen nog aan de orde van de dag en het is fijn als dat makkelijk gaat.

Al met al is dit een ontzettend fijn, kwalitatief en stevig eetsetje voor baby’s en peuters en je merkt dat mensen bij Stokke hier heel goed over nagedacht hebben. En dat heeft zijn effect want dit setje bezorgd ons veel eetplezier!

Vanaf welke leeftijd at jouw kindje zelfstandig met een kinderbestekje?

review stokke munch complete dinerset

De items uit de Munch collectie zijn zowel los als als set te koop bij babyspeciaalzaken en in de webshop van Stokke. De gehele dinerset kost € 60,- en losse items zijn verkrijgbaar vanaf € 15,-.

Geef een reactie