Review: Winrgy energiedrank zonder suiker!

winrgy1

Vroeger was ik verslaafd aan energiedrankjes. Vooral in de tijd dat ik hele nachten door achter de bar in een discotheek werkte. Ik dronk dan met name die kant en klare blikjes Red Bull en Monster Energy. Goede oude tijden 😉 Nu ik de laatste tijd zo vermoeid ben komt zo’n drankje af en toe goed te pas. Helaas zitten de meeste energiedrankjes vol met suikers en daarom probeerde ik een suikervrije variant uit, namelijk WINRGY!

Over Winrgy

winrgy3WINRGY is een stimulerend suikervrij energie drankje boordevol vitaminen en mineralen. Het geeft je direct energie en het houdt je scherp en geconcentreerd. Daarom wordt het veel gebruikt door o.a. topsporters en eigenlijk iedereen die op een verantwoordelijke en gezonde manier extra energie kan gebruiken. WINRGY heeft een frisse, fruitige granaatappel smaak en is suikervrij!

WINRGY is een energiedrankje in poedervorm die je zelf kunt mixen met 200 ml water of een vruchtensapje. Wat jij lekker vindt! Op de verpakking staat dat het aanbevolen is voor volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar.

Ingrediënten: maltodextrine, zoetstof xylitol, 13 % cholinetartraat, 10 % vitaminemengsel (ascorbinezuur, foliumzuur, niacine, pantotheenzuur, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B12, vitamine E), 5 % fenylalanine, 2,5 % glycine, 2,5 % mineralenmengsel (kaliumcitraat, zinkgluconaat, mangaanaspartaat, kopergluconaat, chroompicolinaat, dicalciumfosfaat), aroma, 1,7 % taurine, antiklontermiddel siliciumdioxide, zuurteregelaar natriumcitraat, cafeïne, 0,5 % lysine, biet poeder, E330 citroenzuur, zoetstof sucralose.

winrgy4

Onze ervaring

Mijn man en ik hebben allebei de WINRGY getest. Mijn man is een fanatiek sporter en fietst elke week MTB en regelmatig doet hij mee aan verschillende toeren. Energiedrank heeft hij dan ook echt wel nodig om zo’n paar uur durende rit vol te houden. We hebben allebei de WINRGY met water en met Punica (variant zonder toegevoegde suikers) gemixed en vonden het met water het lekkerst. Met Punica of een ander vruchtensapje verdwijnt de granaatappelsmaak een beetje naar de achtergrond. Op de foto’s in dit blog heb ik het drankje met water gemixed. Het lost vrij snel op en het heeft een mooi oranje kleurtje. Je merkt vrij snel nadat je het drankje in één keer opdrinkt een soort energieboost. En dat blijft tot 4 á 6 uur werken. Dus een drankje is genoeg voor een MTB tour, mocht je daar ook fanatiek mee bezig zijn. Als je WINRGY voor je sportprestaties wilt gebruiken is het verstandig dit een uur ongeveer voor het sporten op te drinken. Het werkt lang genoeg en voor de dorst tijdens het sporten kun je een flesje of bidon vullen met alleen water. Het is dan overbodig om nog een ander sportdrankje te drinken.

Mijn man merkt de energieboost ook en merkt na een paar keer gebruik dat hij ervan profiteert in zijn prestaties. Ik heb WINRGY een paar keer overdag gedronken. Mijn dochter slaapt erg slecht en op een gemiddelde nacht maakt ze mij 3 á 4 keer wakker. Ik kom dan wat moeilijker terug in slaap dan mijn man en daarom ben ik overdag wel eens moe. Met een energiedrankje is mijn vermoeidheid overdag meteen weer weg en het is ook erg fijn als je een lange autorit voor de boeg hebt. Ik kan mij bij lange autoritten vaak moeilijk focussen en WINRGY geeft net dat extra zetje om mij tijdens het autorijden beter te concentreren. Wij vinden het een fijn product. Het is geen goedkoop drankje maar het is zeker aan te bevelen.

winrgy

WINRGY is onderdeel van WIN Worldwide BV. Een verpakking met 15 zakjes kost € 58,30 en kun je bestellen via de webshop van Dagelijks Superfood  ( of per mail [email protected] of telefonisch op 06-37450052 ). Indien je maandelijks online besteld krijg je een korting van 25 %.

Drink jij graag energiedrankjes? Zou jij WINRGY eens willen proberen?

*Voor dit blog heb ik een product ontvangen. Dit beïnvloed overigens mijn mening niet over het product.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

15 thoughts on “Review: Winrgy energiedrank zonder suiker!

 1. Hoi Nathalie!

  Heel herkenbaar, die voorliefde voor energy drankjes. Vroeger dronk ik er een stuk of 6 tot 8 per dag. Nu nog maar zelden omdat ik weet dat ze ontzettend slecht voor je zijn.
  Wat mij opvalt aan Winrgy is dat ze dan wel geen gewone (toegevoegde) suikers hebben, maar wel vol zitten met zoetstoffen (hoofdbestanddeel maltodextrine, zoetstof xylitol, glycine, zoetstof sucralose), misschien zie ik er zelfs nog wel een over het hoofd. Op een bepaalde manier zijn zoetstoffen gezonder dan suikers, maar wel heel slecht voor de hersenen. Maar nou ben ik dan denk ik vast niet degene die hoort te vertellen over wat nou gezond is of niet gezien mijn verleden haha.

  Anyway, leuk geschreven! Ik ga ze vast wel een keer uitproberen!

  Liefs!

 2. Ik houd helemaal niet van energydrankjes en drink ’t eigenlijk nooit. Mijn man daarintegen vind energiedrankjes wel lekker. Hij sport heel erg veel en maakt dan vaak Isostar energiedrank van poeder. Ik denk dat dat vergelijkbaar is met deze energiedrank.

 3. Haha, elke keer ik Red Bull zie zeg ik ook: aaah die goede oude tijd! Was echt mijn ‘go to’ energiedrank toen ik student was, ik ga deze post zeker doorsturen naar mijn collega die echt verslaafd is aan Red Bulls (nochtans een fanatieke sporter ook die graag gezond leeft)

 4. Ik ben persoonlijk niet van de energie drankjes. Na alles gelezen te hebben over deze drankjes pas ik nu nog sneller. Ik vind de geur al mierzoet, waarbij m’n tanden gaan klapperen.
  Verder ben ik niet van alle stoffen in je drinken en eten. Ik ben meer puur natuur en eet liever havermout om energie binnen te krijgen.

  Ieder natuurlijk zijn eigen keuze. ?

 5. Vroeger dronk ik ook de reguliere energiedrankjes inderdaad. Tegenwoordig probeer ik deze te mijden. Ik zou deze variant best wel willen uitproberen! Ik heb namelijk een wandeltocht van 25 km op het programma staan.

 6. Ik heb vroeger veel energiedrankjes gedronken, maar ik ben helemaal bekeerd. Heel goed dat er geen suiker in zit, alleen hebben ze de suiker door allerlei zoetstoffen vervangen. Daar zet ik dan weer mijn vraagtekens bij…

 7. Ik probeer ook niet te vaak red bull te drinken, al vind ik het nog steeds erg lekker. Dit zou een goed alternatief zijn, maar erg duur. Toch interessant om eens te lezen dat het dus ook gewoon allemaal zonder suiker kan.

Geef een reactie