Say Boooo! Happy Halloween!

aaabbb

Vandaag, 31 oktober 2015 is het Halloween! Een feestdag die vooral in de landen Engeland, Amerika, Canada en Ierland word gevierd. Toch begint het in sommige delen van Nederland ook een hype te worden. Kindertjes verkleden zich en lopen in groepjes in het donker door de buurt, huis aan huis. Huizen worden binnen en buiten versierd met pompoenen en lichtjes. Daar waar de huizen versierd zijn mogen de kinderen aanbellen en worden de bewoners verrast met trick or treat. Een plagerijtje of snoepjes. Meestal nemen de kinderen een emmertje of tasje mee en geven de bewoners snoepjes.

Hier bij ons word er helaas niet aan Halloween gedaan zoals hierboven beschreven. De buurt doet er niet zo aan mee. Wel besteed ik er elk jaar aandacht aan. De kinderen houden  ervan om zich te verkleden, en ook ikzelf vind dat erg leuk om te zien dat de kids er veel plezier in hebben.

In de reclamefolders stonden Halloween producten, en meestal kun je rond deze periode bij de Lidl en waarschijnlijk ook andere supermarkten eten en drinken kopen met het thema Halloween. Kipnuggets, chips, aardappeltjes etc. Dus maken we op 31 oktober een griezelmaaltijd met spooknuggets en vleermuisaardappeltjes. Een beetje bloed uh… ik bedoel ketchup erbij.

Als ze verkleed zijn mogen ze bij opa en oma aan de deur bellen en hun laten schrikken, dan krijgen ze van hun een snoepje.

Vieren jullie Halloween?

 

2 Comments

  • Reply Esmeralda november 4, 2015 at 6:48 pm

    Leuk he Halloween? Wij doen er ook elk jaar wel iets aan. Eindelijk was er dit jaar bij ons een spooktocht in de buurt.

    • Reply VolgMama november 4, 2015 at 9:24 pm

      Dat is ook leuk! Was het eng die spooktocht?

    Leave a Reply