Freek Shoeby Review

New in: Shoeby x Freek jongensmode (review)

Sinds twee weken ligt de jongenscollectie van Shoeby x Freek in de winkel. Echt vet stoer! Maar wat vinden mijn jongens er eigenlijk van en hoe vallen de maten?

Jullie hebben vast en zeker de Shoeby x Freek collectie al voorbij zien komen op onze Instagram Stories, hier op de blog, online of in de Shoeby winkel zelf… Niet? Dan moet je snel gaan kijken. Ze hebben echt coole items voor jongens! Al zou de zwarte krokodillen trui met all-over print ook nog wel voor een stoere meid kunnen in combinatie met een bikerjeans en stoere laarsjes. Vandaag deel ik onze ervaringen met deze kledinglijn.

Shoeby x Freek collectie 2019

De jongenscollectie van Shoeby x Freek vind ik zelf heel stoer en gelukkig vinden mijn zonen dat ook! Zij mochten twee weken geleden met mij mee naar de lancering van de nieuwe kledinglijn. Zo tof om als een van de eersten de collectie te mogen bewonderen! Achter de schermen hebben ze al maanden aan de Shoeby x Freek collectie gewerkt en het resultaat mag er zijn; kleding voor stoere en avontuurlijke boys! Daar willen jongens in gezien worden.

Shoeby Freek Vonk collectie 2019
Shoeby Freek Vonk collectie 2019

Mijn zoons mochten beide een item uitzoeken. Daar hoefden ze overigens niet lang over na te denken. Mijn jongste zoon koos vrijwel meteen een legergroen bomberjack (met de letter F van Freek) en mijn oudste een lekkere warme trui! Hij is net als ik een koukleum en sweaters mogen dan zeker niet in een kledinggarderobe ontbreken. Op de Shoeby x Freek kledinglijn zie je vooral krokodillen, neushoorns en korte teksten. En elk kledingstuk heeft zijn eigen details. Ook zijn de kledingstukken onderling goed met elkaar te combineren.

Twinnen met Shoeby

Mijn jongens twinnen zo af en toe met elkaar. Dat hoeft niet perse met dezelfde kledingstukken of schoenen, want tegenwoordig kan dat ook met items uit hetzelfde kleurenschema of met items uit dezelfde kledinglijn. Veel kinderkledingmerken hebben met printjes namelijk diverse uitvoeringen en kledingmodellen. Dat maakt het twinnen eigenlijk nóg leuker!

Mijn favoriete combinatie om mee te twinnen uit de Shoeby x Freek is de zwarte Sweatpants (niet op de foto en verkrijgbaar in maat 110/116 tot 146/152) voor 29,99 in combinatie met de ‘Explore’ sweater die mijn oudste zoon draagt (110/116 tot 146/152 voor 34,99) en het shirt met all-over krokodillenprint (110/116 tot 146/152 voor 24,99). Te combineren met sneakers en een bijpassende beanie (7,99)

Review Shoeby Freek Vonk Jongenskleding
Shoeby Freek Review

Bomberjack Freek

Mijn jongste zoon vind de bomberjack zo gaaf! Hij is 128 cm lang en draagt normaal maat 128/134. Het jasje is maat 134/140. Het bomberjack viel in maat 122/128 iets te strak en te kort, en 134/140 past hem beter. Als je twijfelt kies dan een maatje groter van de jas.

shoeby x freek bomberjack 2019
Freek Shoeby 2019 Jongensmode Blog

Het mooiste aan dit bomberjack is dat deze reversibel is. Dat betekent dat je de jas aan twee kanten kunt dragen. Is de jas vies? Dan draai je hem gewoon even om. De jas is mooi afgewerkt met een sportieve bies op de mouwen en leuke details. De ‘F’ van Freek heeft een krokodillen print en de andere kant heeft een all-over krokodillenhuid print.

Mijn zoon vind hem stoer! Hij zegt de ‘F’ is van Freek en van Fynn. Hihi. De jas is lekker warm en we halen er nog een leuke beanie bij om het outfit compleet te maken.

Krokodillen trui

Mijn 11 jarige zoon is ongeveer 142 cm lang en draagt hier een sweater in maat 146/152. Dit is de grootste maat uit de collectie en deze valt prima bij hem. Hij draagt over het algemeen maat 140/146 en bij deze sweater heeft hij nog wat extra armlengte zodat de trui zeker nog tot maat 152 door gedragen kan worden. Het voordeel van zo’n dubbelmaat!

De trui is warm en dik aan. Heerlijk zo! Opvallend zijn weer de leuke details. De krokodillen op de mouwen en op het handzakje voorop, het etiket, de applicatie op de achterkant en op het handzakje. Heet dat zo handzakje? Je weet wel wat ik bedoel haha. 😉

Hij vind het een comfy sweater en trekt hem meteen weer aan zodra ik hem na het wassen weer in zijn kast hang. Nu heeft hij 4 truien in zijn kast en grijpt dus vaak het eerst naar deze.

Mijn zoon is blij met zijn nieuwe trui en draagt hem graag. Omdat hij nu een tiener is laat ik hem vaker zijn eigen kleren uitzoeken in de winkel. Niet alles wat mama uitzoekt vind hij mooi hihi. Als ze ouder worden weten ze goed wat ze wel en niet willen dragen. Zo had ik eerst een andere sweater voor hem op het oog (met een krokodil die uit de sweater lijkt te lopen) maar die vond hij helemaal niks. Boys will be boys!

Krokodillen Trui Freek Shoeby 2019
Shoeby Krokodillen Print Trui Freek Vonk Collectie

Bekijk de Shoeby x Freek collectie in een van de Shoeby stores of shop online!

Wat vinden jullie van deze jongenscollectie? Zit er iets bij wat jij aan zou willen schaffen?

Geef een reactie