This or That? Sinterklaas Style Tag

Een this or that tag is een tag waar je uit een keuze moet kiezen. Deze tag is bedacht door Joyce en Carmelina, twee vriendinnen die elkaar door het bloggen hebben leren kennen. Sinterklaas is een leuke en spannende tijd en daarom heb ik deze tag die ik voorbij zag komen op Mamaliefde ook ingevuld.

Sinterklaas of Piet?

Sinterklaas. Al dat gedoe en discussies over zwarte piet. Waar zijn wij als volwassenen mee bezig?

Pepernoten of Chocoladeletter?

Dan kies ik voor een chocoladeletter. Ik ben nogal chocola verslaafd haha. Of pepernoten met een laagje chocola erom. Die zijn ook best lekker! Mijn kinderen eten liever pepernoten. Wat ik echt niet lekker vind zijn taaitaai popjes.

Gourmetten of heel veel zoetigheid?

Pizaretten mag dat ook? Zo’n ding hebben we nog niet maar bij mijn schoonzus hebben er kennis mee gemaakt en het is net zo lekker en gezellig om te doen. Na gourmetten stinkt je huis altijd zo, dat vind ik echt een nadeel. Zoetigheid hoort bij dit kinderfeest maar probeer het wel een beetje te beperken.

Schoen zetten of Pakjesavond?

Pakjesavond, de spanning, gezelligheid met de familie. Ik hou ervan!

shutterstock_303551987

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?

Met Sint, erg leuk! Maar het is wel moeilijk om er hier een in Duitsland te vinden. Hahaha.

Intocht op TV of intocht in het echt?

Dat ligt aan het weer. Als het slecht weer is op tv anders gaan we zeker even de grens over naar een dorp of stad. Dit jaar waren we in Ootmarsum, niet al te druk. Vorig jaar in Enschede en daar was het erg druk.

Sint geheim of open kaart?

Wij vinden dat de kinderen er zelf achter moeten komen maar dit jaar hebben we het in de zomer toch voorzichtig aan onze oudste van acht jaar verteld. Toen ging het balletje opeens rollen want hoe kunnen paarden nou op een puntdak lopen en meer van dat soort vragen kwamen hem opeens te binnen. We hebben wel gezegd dat hij “ons geheim” nog niet tegen zijn broertje en zusje mag vertellen. Maar ik heb het idee dat hij toch ergens nog geloofd of wil geloven.

Surprises en gedichten of Sint-dobbelspel?

Dobbelspel. In een surprise gaat erg veel tijd in zitten en dezelfde avond staan de surprises vaak al bij het oud papier zo zonde. Wij doen trouwens geen van beide spellen met Sinterklaas, wel een dobbelspel met kerst.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

Het Sinterklaasjournaal, ik weet nog goed dat ik als kind zelf vol spanning voor de buis zat met een bakje pepernootjes. Owee als ik een aflevering had gemist.. 😉

*De foto’s zijn van Shutterstock.

2 Comments

  • Reply Dhini november 21, 2016 at 10:09 pm

    wat leuke tag weer heb je ingevuld. Ik heb nog aantal tags en ik wil nog ze beantwoorden.

  • Reply Joyce & Carmelina november 24, 2016 at 8:58 am

    Leuke dat je onze tag hebt ingevuld! Leuk om de verschillende antwoorden te lezen 😀

  • Leave a Reply