slaapkamer kind sfeervoller maken

De slaapkamer van je kind gezelliger en sfeervoller maken? Dat doe je zo!

Kan de slaapkamer van jouw kind wel een opknapbeurt gebruiken? Misschien past het niet zo goed meer bij de leeftijd van je kind of vind jij of je kind het gewoon niet zo mooi meer. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de slaapkamer van je kind sfeervoller te maken. Benieuwd naar deze dingen? Lees dan snel verder, want wij geven je hieronder wat inspiratie!

De muren pimpen

Als je de slaapkamer van je kind graag wat gezelliger wilt maken, zou je kunnen denken aan het pimpen van de muren. Dit is namelijk een goede manier om de kamer meer sfeer te geven. Bij het pimpen van de muren kun je bijvoorbeeld denken aan schilderen of behangen. Bij een kinderkamer kan het vaak leuk zijn om te kiezen voor sprekende, felle kleuren. Kinderen zijn vaak dol op kleuren en dit geeft de kamer ook meteen meer gezelligheid. Bij het kiezen van een kleur verf of behang kun je natuurlijk de mening van je kind vragen. Zo weet je zeker dat hij/zij dit mooi vindt en blij gaat zijn met de nieuwe muren.

Verlichting

Meer sfeer toebrengen aan de slaapkamer van je kind? Verlichting speelt hier een grote rol in. Als dit nodig toe is aan vervanging, is het dus tijd om hieraan te werken. Maak je in de slaapkamer nog gebruik van bijvoorbeeld gloeilampen of halogeenlampen? Dan kan het verstandig zijn om dit te vervangen door ledverlichting. Dit is namelijk een stuk zuiniger, waardoor je veel energie bespaart. Om een gezellige sfeer te creëren in de slaapkamer, kun je bijvoorbeeld denken aan lampen met een dimmer of sfeerverlichting.

Maak een loungehoek

Als je de slaapkamer van je kind graag wat gezelliger in wilt richten, zou je ook kunnen denken aan het maken van een loungehoek of knusse leeshoek. Zorg ervoor dat je een plek van maakt waar je kind veel tijd wilt doorbrengen. In deze loungehoek kun je bijvoorbeeld een bankje neerzetten. Ook speelgoed, knuffels, grote kussens en een vloerkleed kunnen hierbij tot mogelijkheden behoren. Door een eigen plekje voor je kind te creëren vindt je kind het vast leuker in de slaapkamer.

Accessoires

Als we het hebben over het sfeervoller maken van een ruimte, hebben we het natuurlijk ook over accessoires. Deze zijn dan ook eigenlijk echt onmisbaar, want hiermee kun je de slaapkamer van je kind compleet maken. Er zijn genoeg leuke accessoires die kinderen vast prachtig vinden. Denk bijvoorbeeld aan opbergdozen, knuffels, vloerkleden, posters, muurstickers en ga zo maar door.

Deze ideeën kun je zeker in gedachten houden als je de slaapkamer van je kind graag zou willen pimpen. Door slechts wat kleine aanpassingen te doen kun je al een wereld van verschil maken. En hoe leuker jij de slaapkamer van je kind maakt, hoe groter de kans is dat jouw kind zich hier goed gaat vermaken. Haal dus alles uit de kast om het zo gezellig mogelijk te maken. Zo zorg je ervoor dat de slaapkamer de komende jaren weer mee kan!

*Stockfoto is van Pexels

Geef een reactie