Review Slide Quest bordspel voor kinderen vanaf 7 jaar

Review: Slide Quest, ridder bordspel van Blue Orange

Slide Quest is een spannend ridder bordspel met veel uitdagingen die je alleen of samen aan kunt gaan. Het Slide Quest spel van Blue Orange is genomineerd speelgoed van het jaar in de leeftijdscategorie 10 & 11 jaar, maar ook al geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. Ben jij er klaar voor om de rollende ridder van de ene naar de andere bestemming te brengen?

Tijdens de aftrap van de Speelgoed van het jaar 2019 verkiezing konden wij al het genomineerde speelgoed en de spellen bekijken. Daar kreeg ik ook uitleg over het spel Slide Quest. Wat mij erg aansprak was dat je het spel zowel alleen als samen (met max 4 spelers) kunt spelen. Met een soort van flippers bestuur je het spelbord. Vet!

Na afloop van het event kreeg ik het Slide Quest bordspel mee naar huis om samen met mijn jongens te proberen. Overigens kreeg ik ook nog een paar andere spellen, maar deze leek mijn oudste (11 jaar) het coolst!

Slide Quest gezelschapsspel

Wat is Slide Quest nou eigenlijk? Slide Quest is een coöperatief bordspel waarbij je probeert de ridder te helpen om het einde van elke kaart te bereiken en daarbij valstrikken en obstakels te vermijden. Gebruik de hendels om de ridder te verschuiven. Er zijn 20 kaarten om te spelen: om te winnen probeer je de ridder veilig door een wereld van 5 kaarten of de volledige 20 kaarten te loodsen. De moeilijkheidsgraad wordt hoger naarmate je van de ene naar de andere wereld gaat.

Slide Quest heeft een adviesverkoopprijs van 24,99 en is onder andere hier te koop.

Slide Quest Bordspel Gezelschapsspel Blue Orange Asmodee

Inhoud bordspel

  • 1 bord met vallen
  • 4 hendels
  • 20 landschappen van 4 soort werelden
  • 1 rollende ridder
  • 8 obstakels (2 bogen, 2 grote hindernissen, 2 kleine hindernissen en 2 rotsblokken)
  • 9 vallen (4 dynamietstaven, 4 bewakers genummerd van 1 tot 4 en 1 schurk
  • 1 levensteller (3 mogelijkheidsniveaus)
  • 1 ‘hart’-steen
  • 1 spelbewaarder
Slide Quest Review

Onze ervaring met Slide Quest

De verpakking van Slide Quest sprak mijn 11 jarige zoon erg aan. Een slide spel, wat gaaf! De verpakking en de landschappen zijn mooi tot in details geïllustreerd. Mijn zoon wilde het spel gelijk in elkaar zetten en het spelbord zet je in de doos. Toch hadden we beter eerst even de handleiding kunnen lezen. Waarom bleven die hendels steeds haken? Het bleek dat we waren vergeten de witte kartonnen houder eruit te halen. Oeps, onze fout!

Slide Quest Review - Spel van Blue Orange
De eerste levels van Slide Quest kun je ook prima alleen spelen
Slide Quest Blue Orange ridder Bordspel getest met kinderen
Wat wij erg mooi vinden en wat je hier goed kunt zien is dat de landschappen mooi in elkaar overlopen. Leuk detail!

Het spel begint dus heel makkelijk en de uitdaging wordt bij elk te spelen landschap iets moeilijker. Als je het spel samen speelt dan moet je ook goed met elkaar communiceren wie wat wanneer doet. Teamwork! Waar de kinderen aan moesten wennen is dat de hendels de glijdende ridder naar de tegenovergestelde richting laten glijden en niet ernaartoe. Toen ze dit na een paar spelrondes doorhadden konden we het spel beter samen spelen.

Het lijkt een heel compact spel maar je hebt er echt wel ruimte voor nodig als je met meerdere personen speelt. De ronde tafel hier op de foto’s is te klein. De landschappen moet je ook ergens neerleggen en de andere spelonderdelen ook. Soms is dat wat onhandig tijdens het wisselen van de landschappen en hindernissen.

Sommige landschappen blijven een uitdaging, voor de een frustrerend voor de ander spannend. Leuk spel? Ik vind van wel en mijn 11 jarige zoon ook. Leuk om met vrienden of familie te spelen. Het is dat ik het spel gekregen heb maar ik zou het zelf zeker ook gekocht hebben.

De aanbevolen leeftijd voor het spel is 7+. Dat kan, mijn jongste zoon is 8. Toch merk ik bij hem dat hij iets later reageert of soms iets te lang moet nadenken over welke hendel hij moet gebruiken als hij het alleen speelt.

Review Slide Quest Ridder Bordspel

Speelgoed van het jaar

Zie jij dit Slide Quest spel wel zitten? Stem dan nu nog op het Speelgoed van het jaar. Slide Quest van Blue Orange kun je vinden bij de leeftijdscategorie 10 & 11 jaar. Vul je gegevens daarna nog even in en maak kans op mooie prijzen. Stemmen kan nog tot 3 november 2019.

Geef een reactie