Snailmail: Een envelop vol cadeautjes

echte post - snailmail - volgmama

Een van de Mama Challenge 2016 opdrachten is ‘Snailmail – Echte post versturen’. Omdat Malou net is bevallen van een zoontje, ik haar bijna dagelijks volg en we af en toe appen heb ik haar dan ook gevraagd of ik haar een klein kraamcadeautje mocht sturen. Een kleinigheidje! Ik kocht wat voor haar, voor de baby en voor de grote zus. En.. echtwaar, het past allemaal in 1 enveloppe door de brievenbus! Kijken jullie mee wat er in zat?

malou1

Voor Malou

Ik wist dat Malou borstvoeding zou geven en heb vlak van te voren nog even gevraagd of dat goed ging. Dat was handig omdat ik voor haar een paar zakjes borstvoedingsthee en een müslireep voor zwangere en borstvoedende moeders mee stuurde. Ik weet niet of deze ook in Nederland te koop zijn maar ik vond deze in Duitsland bij de DM drogist. Ook het felicitatiekaartje is voor Malou! Geniet van de kleine dingen meid, dit heb je verdiend! Die blauwe dingen? Daar heb ik er drie van bij gedaan. Je vouwt ze zo uit en tadaaaaa, leuk om op te hangen als deco of versiering. Misschien heeft ze dat al genoeg maar er komen vast meer feestjes!

nomi - snailmail - echte post - volgmama

Voor Nomi

Voor de grote zus kocht ik leuke mini knipjes bij de Rossmann. Er zitten 3 x 4 knipjes in.  Een biologische vruchtenreep voor kinderen vanaf 1 jaar van de DM drogist. Ik ben benieuwd of ze hem lekker vind! En een setje punch ballonnen welke ik bij de Action heb gekocht. Nomi, veel plezier ermee 🙂

Lenn - snailmail - echte post - volgmama

 

Voor Lenn

De baby kreeg een mutsje van Tribalbaby met de tekst ‘Lifeguard’ en een klein houten puzzeltje met 5 stukjes. Lenn, ik hoop dat je het kunt gebruiken en dat je een grote stoere jongen mag worden!

Meer leuke vakantietips om post te versturen? Op MizFlurry staat hoe je een brief in geheim maakt, Mamasliefste stuurde vakantiekaartjes en Degroenemama verstuurde een leuke tekening/knutselwerkje van haar zoontje.

Ik had nooit gedacht dat dit allemaal in één envelop zou passen. Versturen jullie wel eens een snailmail of echte post?

 

 

 

11 Comments

 • Reply Merel augustus 9, 2016 at 1:27 pm

  Lief om zo’n pakketje te sturen. Die punchballonnen doen het hier ook altijd goed haha.
  En wat een leuke puzzel!

 • Reply Batboy augustus 9, 2016 at 1:28 pm

  Wat leuk zeg! Ik had er nog nooit van gehoord “snailmail’ ! En ook niet gedacht dat al die dingen door de brievenbus passen!!

 • Reply Malou augustus 9, 2016 at 1:46 pm

  Echt super leuk, nogmaals bedankt!

 • Reply Daniëlle augustus 9, 2016 at 7:53 pm

  Wat leuk! Ik ben verslaafd aan snailmailen en zelfs mijn shop (www.webshopladybug.nl) staat in het teken van snailmail!

  • Reply Nathalie augustus 10, 2016 at 8:40 pm

   Ik zal eens een kijkje gaan nemen!

 • Reply Kleine Prinses augustus 9, 2016 at 8:21 pm

  zo leuk zeg!

 • Reply Vlijtig Liesje augustus 10, 2016 at 8:18 am

  Wat zat er fijn veel in de envelop zeg! Heerlijk zo’n cadeautje in je brievenbus.

 • Reply MetMirjam augustus 10, 2016 at 9:09 am

  Wat leuk! Ik heb nog nooit snailmail verstuurd, leuk idee!

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl augustus 10, 2016 at 7:34 pm

  Wat leuk, voor iedereen wat in één envelop!

  • Reply Nathalie augustus 10, 2016 at 8:39 pm

   Behalve voor de papa 😉 Maar misschien vind hij puzzelen stiekem ook wel leuk!

 • Reply Mama Challenge #4: Verstuur echte post – opnr16 augustus 28, 2016 at 8:49 am

  […] Saskia en Nathalie voerden deze challenge ook al uit. Kijk ook eens bij hen op de […]

 • Leave a Reply